Gin har et litt fryneste rykte. Mange betrakter den enebærsmakende drikken som en rå brennevinsdrikk uten samme finesse som eksempelvis single malt whisky fra Skottland eller en elegant fransk cognac.

Men dette er på vei til å endres, og et tegn på dette er det nye hotellet The Destillery i bydelen Notting Hill i London. Hotellet er like mye et destilleri, bar og museum som hotell, og utvilsomt et interessant sted å avlegge et besøk.

Engelskmenn har alltid hatt et nært forhold til sin kjære gin, og forholdet ble sågar så intensivt på begynnelsen av 1700-tallet at parlamentet innførte strengere regler (Gin Act of 1736) for å begrense konsumet. Engelskmenn holdt rett og slett på å drikke seg til døde, og med innføringen av loven fikk man innført skatt på drikken samtidig som utsalgsstedene måtte ha en lisens for å drive salg. Utfallet ble en sterk misnøye som igjen ga seg utslag i form av bl.a. opprør. Loven ble omgjort i 1743.

Det nye hotellet finner du på adressen 186 Portobello Road og dersom du elsker gin er dette en adresse å merke seg. På adressen har man også sitt eget destilleri, to barer, et ginmuseum, butikk, og ikke minst «The Ginstitute» med mulighet for å lære hvordan man fremstiller de edle dråpene. Hotellet har dog bare 3 rom.

The Distillery London

The Distillery London

Foto: The Distillery London

I første etasje finnes baren «The Resting Room» med et bredt utvalg av gin (og andre spritsorter) som serveres rett fra fatene hvor de lagres. Hotellet skriver i en pressemelding at «ettersom drikkene kontinuerlig endrer karakter under lagringsprosessen smaker din drink litt annerledes neste gang du besøker oss».

Hotellet har ytterligere ett sted man kan besøke for å drikke mer og spise dersom man ønsker litt næring mellom drinkene. Det heter «GinTonica» og er som navnet antyder inspirert av det spanske kjøkkenet.

De tre rommene har alle egen minbar, og som en artig detalj er de også utstyrt med platespiller – så hvorfor ikke medbringe noen gamle lp´er og glemme musikkstrømming for en stakket stund?

Finn de beste prisene på et opphold på dette kule lille hotellet i vårt hotellsøk. 

the-distillery.london