Elsker du å feriere i Italia på sommeren, men ønsker å slippe unna køer og trengsel på ditt feriemål, bør du sjekke ut disse tre destinasjonene. 

Selv om Firenze, Venezia og Comosjøen utvilsomt er fantastiske steder, så er de reisemål som tiltrekker seg turister fra hele verden, og som flere andre land i Europa, lider Italia av overturisme på de mest populære reisemålene. Og for mye folk kan fort dempe en ellers flott ferieopplevelse

Derfor har vi valgt ut tre destinasjoner som viser all den prakt Italia tilbyr, men uten trengsel og køer. Spaser gjennom pittoreske og stille steder, ta de perfekte bildene av solnedgangen mens du sitter på en hyggelig café og nyt det ekte Italia uten de store turistmassene.

Velkommen til det «nye Italia»

1. Treviso

Et intimt og romantisk reisemål i Veneto-regionen i i det nordlige Italia. her finnes og kanaler slik som i Venezia. Den historiske bykjernen er fylt med renessansetorg, palass og rikt dekorerte kirker. Den musserende vinen prosecco produseres på den idylliske landsbygda som omfavner Treviso.

teviso

Hvor bør man bo?

Bo gjerne på Hotel Maggior Consiglio for et avkoblende opphold rett i nærheten av den historiske bykjernen.

  1. 2. Lecce

Er kjent for sine bygninger i barokkstil. Og byen er også kjent for sitt flotte klokketårn. Lecce er en liten juvel i det sørlige Puglia. En ungdommelig og levende atmosfære kompletterer det sjarmerende kystområdet som omgir Lecce. Ved kysten finner du også en rekke andre små, trivelige kystbyer. Mat og vin er også noe som bør oppleves i Lecce, hevder mange.

 

lecce

Hvor bør man bo?

Risorgimento Resort er et luksuriøst femstjerners hotell i den historiske bykjernen. Den har også takterrasse med restaurant hvor du nyter et måltid og samtidig har storslagen utsikt over byen.

3. Siracusa

Den historiske byen Siracusa befinner seg ved den Joniske kysten på Sicilia. Med sin sicilianske arv og sjarme er Siracusa mest kjent for sine gamle ruiner, som i den arkeologiske parken Neapolis som har en fantastisk romersk amfiteater. I nærheten finner du også noen av de vakreste strendene på Sicilia.

siracua

Hvor bør man bo?

Det er vanskelig å komme utenom Grand Hotel Minareto som er den perfekte resorten på stranden og et flott utgangspunkt for et besøk i byen. Her kan vi anbefale å bestille en av de flotte villaene for å sikre seg den aller beste utsikten og ikke minst en privat pool.