leopard-hills-800x300

Topp 10: Verdens beste safarilodger

Man kommer ikke mye lenger unna hverdagens rutiner enn om man reiser til andre siden av jorda og sjekker inn på en luksuriøs safarilodge.

En safaritur skjerper sansene. Tenk deg å våkne opp, se solen gli over horisonten over det vakre landskapet, og kanskje ser du en flokk elefanter på savannen eller fugler fly forbi mens duften av nybrygget kaffe pirrer i nesen. Dagene fylles med store naturopplevelser og på kvelden slår du deg kanskje ned ved bålet eller på den elegante terrassen med et glass og titter opp på en storslagen nattehimmel.

En safari er under alle omstendigheter en stor opplevelse, men hvorfor ikke gjøre det til et eksepsjonelt minne ved booke deg inn på et ekstra luksuriøst hotell eller lodge som denne typen hotell pleier å kalles for.

Her er 10 av verdens beste safarilodger.

 1. Singita Ebony Lodge, Sør-Afrika

Det var den første lodgen kjeden Singita åpnet – nå finnes det over 15 steder i Sør-Afrika, Zimbabwe og Tanzania. Hotellet har en flott beliggenhet blant trær og har elven Sand River rett ved. Vi befinner oss midt i det 45.000 hektar store naturreservatet Singita Sabi Sands.

Singita Ebony Lodge

Singita Ebony Lodge

Stilen er moderne og klassisk. Man si det er en ny tolkning av hvordan en klassisk lodge skal se ut, og føles som. Man bor i en av i alt 12 private suiter som alle har hvert sitt eget basseng. Polert messing, mørkt treverk og bølgende gardiner sørger for at man kommer i den rette romantiske stemningen, for dette er et perfekt sted for en bryllupsreise.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her.

 1. Shamwari Game Reserve, Sør-Afrika

Shamwari Game Reserve er kjent for sine prosjekter som går ut på å respektere og ikke forstyrre og ødelegge naturen og dyrene som oppholder seg der. Femstjernershotellet kombinerer luksus med ansvar og tilbyr storartede naturopplevelser.

Shamwari Game Reserve

Shamwari Game Reserve

Vi befinner oss i regionen Eastern Cape i Sør-Afrika. Shamwari Game Reserve er et familievennlig resort med et prisvinnende grønt initiativ, masser av dyreliv og ikke minst har stedet et flott spaanlegg. Følger du med på TV-serier, kan det hende du har sett stedet i serien Safari School.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her.

 1. Pondoro Game Lodge, Sør-Afrika

Er du på jakt etter en intim og ultraluksuriøs lodge er dette stedet. Pandoro kombinerer den rette miksen mellom romantikk og privatliv, og befinner seg rett ved elven Olifant i reservatet Balule som er en liten del av den store nasjonalparken Kruger National Park.

Pondoro Game Lodge

Pondoro Game Lodge

Her kan du bade i poolen med naturstein og nyte behandlinger spaet som også kan by på et lite «fossefall». Du bor i små hyggelige hytter innredet med afrikansk kunst, møbler og tekstiler. Alle hyttene har sin egen terrasse og på kvelden kan du nyte god mat på hotellets store terrasse som befinner seg oppe blant trekronene med utsikt over elven.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her.

 1. Jock Safari Lodge, Sør-Afrika

Her bor du i hjertet av Kruger National Park. Jock Safari Lodge er en luksuriøs lounge og navnet stammer fra Jock of the Bushveld  – en glad og lojal Staffordshire bullterrier som eides av Sir Percy Fitzpatrick som i Sør-Afrika var en av landets mest betydningsfulle personer for 100 år siden – han var både forfatter, politiker, eide fruktplantasjer og gruver – blant annet.d annat.

Jock Safari Lodge

Jock Safari Lodge

Dette er absolutt en av de mest luksuriøse lodgene i Krugerparken og man skryter av å ha mange gjester som kommer tilbake gang på gang. Jock Safari Lodge er den perfekte basen for deg som ønsker å se flest mulig dyr. Og her kommer du i nærheten av «The Big Five». Hotellet arrangerer aktiviteter for alle aldre slik som vandringer i naturen, safari med jeep og for de yngste lett undervisning om hvordan naturen og dyrene fungerer og trives best. Det finnes også et spa og naturligvis utmerkede kulinariske muligheter.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her.

 1. Singita Faru Faru Lodge, Tanzania

Dette er et hotell i Singita-gruppen. Faru Faru er mindre og mer privat enn eksempelvis Ebony Lodge men minst like vakkert. Hotellet ligger ved elven Grumeti og beliggenheten er fantastisk: her sitter du på første parkett når mange av dyrene i nasjonalparken migrerer over de store slettene – blant annet bøffler, gnuer og andre store dyr som migrerer i tusentalls og du kan bivåne det spektakulære synet fra hotellets område.

Singita Faru Faru Lodge

Singita Faru Faru Lodge

Singita Faru Faru Lodge er en blanding av moderne luksus og original stil. Man har bare ni suiter så et opphold føles nesten som å være hjemme hos seg selv. Det finne sto svømmebasseng, et lite spa og en liten butikk. Mobiltelefonen din finner neppe dekning her og hotellets wi-fi signal er svakt og ustabilt. Høres ikke det fristende ut?

Se flere bilder og bestill ditt opphold her.

 1. Tswalu Kalahari Reserve, Sør-Afrika

Her befinner vi oss ved Kalahariørkenen og Sør-Afrikas største nasjonalpark. Tswalu Kalahari Reserve er et imponerende hotell og svært familievennlig. Stemningen er avslappet – noe som selvfølgelig kan ha sin årsak i at hotellet aldri har mer enn 30 gjester samtidig.

Tswalu Kalahari Reserve

Tswalu Kalahari Reserve

Hotellet setter sin ære i å ikke påvirke omgivelsene mer enn nødvendig og man innvier gjerne gjestene (og spesielt barna) i naturens undre og mysterier. Bestill et opphold og gi deg selv og familien en minnerik ferie på kanten av den gigantiske Kalahariørkenen som kanskje er Sør-Afrikas siste uberørte villmark.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her.

 1. Leopard Hills, Sør-Afrika

Her får du heftig utsikt over landskapet. Hotellet ligger på toppen av en høyde i nasjonalparken Sabi Sand og Leopard Hills og er et både luksuriøst og veldig hyggelig sted for å utforske naturen og dyrelivet på.

Leopard Hills

Leopard Hills

Her kan du to ganger daglig bli med på jeepsafari eller spasere i den omkringliggende naturen. Fra hotellet har man utsikt til et vannhull så du er garantert å se masser av dyr fra første rad. Dette er et svært lite hotell med i alt 8 suiter som alle har sitt eget lille svømmebasseng og spektakulær utsikt. Det finne sogså et større felles svømmebasseng og mulighet for å bestille massasje. Og når sulten trenger seg på har stedet en god restaurant og ikke minst en inneholdsrik vinkjeller.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her.

Thanda Private Game Reserve 
 1. Thanda Private Game Reserve er en femstjerners lodge midt i et 14.000 hektar stort viltområde, nærmere bestemt i Mkuze hvor det utmerkede muligheter for å få opplevd store dyr på nært hold. 

33157872

 1. Resorten har ni unike og velutrustede bush-villaer. På stedet finnes også et velutstyrt treningssenter, et picknick og grillområde, barnepasstilbud og egen klubb for de minste. Dette er med andre godt tilrettelagt for alle aldersgrupper. Dem som bor på Thanda kan også nyte en unik middagsopplevelse i restauranten etter å ha giret ned i baren etter en lang dag med mange spennende inntrykk.
 2. Se flere bilder og bestill ditt opphold her.
 1. Singita Sasakwa Lodge, Tanzania

Dette er ytterligere en luksuriøs lodge fra kjeden Singita. Her får du en fin,  ja nesten glamorøs opplevelse og beliggenheten er svært god. Hotellet ligger på en høyde med utsikt over landskapet og du kan se flere kilometer. 100% Karen Blixen-stemning men med moderne fasiliteter.

Singita Sasakwa Lodge

Singita Sasakwa Lodge

 

Når du ikke hygger deg i spaet, spiller tennis eller plasker rundt i det flotte svømmebassenget følger dukanskje med på en av de mange safariene eller «bushwalks» som arrangeres. Gode muligheter er det for å se et eller flere medlemmer i klubben The Big Five (løve, leopard, nesehorn, elefant og vannbøffel).

Se flere bilder og bestill ditt opphold her.

 1. The River Club, Zambia

The River Club er et mindre hotell med en intim stemning rett ved Zambezielven. Beliggenheten er kun 18 kilometer unna spektakulære Victoria Falls som i følge Wikipedia er verdens største vannfall, og imponerende er det. Når bestiller et opphold på  The River Club innlosjeres på din egen separate villa eller chalet som det kalles der. Villaene har utsikt mot elven og alle fasiliteter du kan begjære fra et 5-stjerners sted.

The River Club

The River Club

De annsatet er svært vennlige, maten er god og aktivitetstilbudet er upåklagelig. Hva med å bli med på en fotosfari til fots på jakt etter nesehorn, whitewater rafting på elven eller en reise med motorbåt på eleven opp til Victoria Falls?

Se flere bilder og bestill ditt opphold her

Les mer om: Sør-Afrika, Tanzania

No comments yet, be the first!

More news

Skjermbilde 2018-12-10 kl. 20.53.28

Bo spektakulært i Shanghai

20.november åpnet Intercontinental Shanghai Wonderland dørene. Dette er utvilsomt en av de mest spektakulære hotellåpningene i 2018. Intercontinental Shanghai Wonderland er ikke bare et nytt hotell i millionbyen, men...

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×