Airbus A380 ble satt i trafikk for 10 år siden, og Singapore Airlines var første selskap til å ta det i bruk. Nå benytter en rekke flyselskap over hele verden «superjumboen». Og alle har innredet dem ulikt. Noen av First Class produktene på A380 har virkelig flyttet grenser i flyindustrien.

I forrige uke presenterte Singapore Airlines sine nye Airbus A380-produkter, og det er liten tvil om at de nå er helt i toppsjiktet når det gjelder First Class. Vi har nå samlet det vi mener er de 10 beste First Class produktene som finnes på Airbus A380. Vi begynner på «bunn».

 1. 10. Thai Airways
 2. thaia380

Thai Airways Royal First Class er et bra produkt. God service fra et oppmerksomhet kabinpersonale, og et sete som blir en hele 210 cm lang og 67 cm bred seng når det legges ned. I tillegg har First Class passasjerene tilgang på romslige baderom som er kjekt når pyjamasen skal på foran en god natts søvn. Interiøret er holdt i duse farger og har litt «lounge-stil» over seg.

 1. 9. Air France
 2. First_Class_on_Air_France_A380_F-HPJC_(4942508727)

Air France sitt Airbus A380 La Première produkt er både elegant og attraktivt, men sammenlignet med First Class produktet på selskapets Boeing 777-flåte som byr på egne suiter, er dette et stykke unna. La Première ombord på selskapets A380 består av i alt 9 seter, noe som gir en svært som luftig kabin. Air France skal rekonfigurere dagens First Class med et nytt produkt i 2020.

 1. 8. Qantas
 2. qantas

Qantas var også tidlig ute med å fly Airbus A380, og de gjorde det i 2008 og introduserte da sin First Suite, og selv om produktet nærmer seg 10 år, har det tålt tidens tann godt. First Class består av totalt 14 seter på det nedre dekket på flyet, og de semi-åpne suitene blir til komfortable senger når de legges ned. Eksklusivt sengetøy hører med sammen med sauseskinnmadrass. Pyjamasen kommer fra den australske motedesigneren Martin Grant.

 1. 7. British Airways
 2. BAFirst_Suite1

Ombord på british Airways sine A380 er First Class også på det nedre dekket og kabinen er stilig, og setene byr på førsteklasses komfort, og naturligvis er servicen også i tråd med dette. Kabinen består av 14 suiter som er i en 1 – 2 -1 konfigurasjon. Når setet legges ned blir det til en 198 cm lang seng. Gode madrasser og sengetøy skal hjelpe til med å finne den gode søvnen. Selskapets First Class produkt på deres Boeing 787-9 Dreamliner flåte er etter vår mening et enda bedre produkt.

 1. 6. Qatar Airways
 2. qatar

Qatar Airways har totalt 8 seter i First Class på sine A380, og dem finner vi på det øvre dekket. De ekstra brede setene inkluderer et unikt Qatardesign og har en liten skillevegg for mer privatliv som kan felles opp mellom midtsetene eller mellom vindussetene og midtgang. Sengene er svært komfortable takket være god lengde og bredde. Ombord kan også mingle i baren som også er til bruk for business class passsasjerene. Mat, drikke og service ombord på Qatars First Class er nærmest sagnomsust og byr på kvalitet hele veien.

 1. 5. Lufthansa
 2. Lufthansa-A380-First-Class

I typisk tysk stil er First Class kabinen ombord på Lufthansas A380 smart utformet, stilig og kanskje litt undervurdert. Utformingen av setene gjør at det blir en ganske luftig atmosfære i kabinen. Totalt er det åtte seter i First Class som byr på suveren sitte og liggekomfort. Det er god plass til oppbevaring større og mindre saker man har med seg. Servicen er gjennomført og Lufthansa bestreber seg på at det skal være en første klasses opplevelse ned til minste detalj.

4. Singapore Airlines (utgående produkt)

 1. singaporefirst-720x415

Før Singapore Airlines i forrige uke viste frem sine nye A380-produkter, hadde de på ingen måte noen grunn til å skamme seg over det eksisterende produktet. Det er designet av den franske yachtdesigneren Jean-Jacques Coste. De krem og brunfargede suitene var en av de første suitene som var å finne på et fly. De byr på god plass og har dører som kan stenges når man ønsker å være for seg selv. Sengen er komfortabel og toalettsakene man får er ytterst eksklusive. Selv om Singapore Airlines skal oppgradere alle sine 19 A380 med den nye First Class kabinen, vil dagens produkt være i trafikk i flere år enda.

 1. 3. Emirates
 2. emiratesfirst-720x540

Emirates sine A380-suiter tilbyr en høy grad av privatliv. Det er luksuriøst og servicen er i toppklasse. Materialvalg og fargepalett er kanskje ikke førsetvalget for mange, men smaken er jo som kjent ulik. Også her finnes dører som kan lukkes, en egen minibar, sminkespeil, garderobe osv. Ombord finnes og dusj og omkledningsrom hvor passasjerene kan ta på seg verdens første «fuktighetsgivende pyjamas».

 1. 2. Etihad Airways
 2. etihad first

Etihads nest beste premiumprodukt – First Apartments er å finne på selskapets A380 og enkelte Boeing 787. Her får du en lenestol i mykt skinn, en separat seng på 208 cm og ikke minst en egen minibar. Produktet er litt rimeligere enn selskapets topprodukt The Residence. First Apartments suitene kan også slås sammen dersom man reiser to sammen.

 1. 1. Singapore Airlines (nytt produkt)
 2. singaporenewfirst

Singapore Airlines nye produktportefølje toppes av First Suites. Med kun 6 av dem betyr det at de er 40 prosent større enn utgående produkt. Nå er det 6 av dem i stedet for 12. Takket være høye vegger og skyvedør får man en svært privat flytur. For par som reiser sammen kan noen av suitene gjøres om et til en slik at man får en stor og komfortabel dobbeltseng. Suitene inneholder også et beheagelig sete som komfortmessig blir som en lenestol. Denne kan både svinges rundt og lenes bakover. Det er svært mye oppbevaringsplass i de nye suitene, og garderoben skal nå også romme en kabinkoffert i tillegg til yttertøy. Lalique står bak de nye toalettsakene ombord. Vi i Business Class mener Singapore AIrlines sitt nye First Suite produkt på Airbus A380 er det beste i sin klasse.