Sofitel So Singapore Hotel

Sofitel So Singapore – lite men med heftig design av Karl Lagerfeld

Generell informasjon og beliggenhet

Å droppe det tradisjonelle og i stedet satse på individuelt designede hotell ser ut som en voksende trend i hotellbransjen. Stadig flere kjeder ser ut til å ha oppdaget at det helt enkelt blir for kjedelig for frekvente reisende med hotell som ser nærmest identiske ut.

Foreløpig sistemann som kaster seg på trenden er Accors Sofitel som startet en ny kjede med boutiquehotell kalt «Sofitel So». Det første hotellet åpnet i Bangkok og nå finnes kjeden også i Singapore og Mauritius.

Sofitel So Singapore åpnet i juni 2014. Hotellet ligger i finansdistriktet i den sydlige delen av sentrum.Beliggenheten er muligens litt merkelig men det er ikke mer enn noen minutters gange til Boat Quay, Singapore River og Marina Bay. En stor food court og en liten dagligvarebutikk er nærmeste nabo til hotellet. Disse har lange åpningstider. Huset som nå har blitt hotell stod klart allerede i 1927 og var opprinnelign en telegrafbygning, og en del av Eastern Extension Telegraph Company, og er nå bevaringsverdig.

Sofitel So Singapore Hotel

Noen av designobjektene i lobbyen

Foto: Jacob Molin

Hotellets design er det det franske designfirman Miaja design som står bak. Mye er moderne samtidig som man har greid å bevare mye av det gamle inventaret. Korridorene er eksempler på dette med gammeldags treverk med håndmalte dekorasjoner. Særlig i lobbyen oppleves den gammeldagse følelsen.

Verdensberømte Karl Lagerfeld har hjulpet til med manga designobjekter i hotellet, alt fra dørhåndtak til brevpapir som har fått «The Lion’s Seal»-emblemet. Også flere av designobjektene i lobbyen står Lagerfeld bak.

Sofitel So Singapore Hotel

Hotellets eksteriør.

Foto: Jacob Molin

Rommet

Hotellet er relativt lite med totalt 134 rom fordelt over seks etasjer. Standardrommet kalles «So Cosy Room» og deretter følger i hierarkisk rekkefølge «So Comfy Room» og «So Urban Room» fulgt av de ni suitene «So Studio Room», «So Lofty» og «So VIP». Booker man noen av de to sistnevnte inngår VIP-pakken med eksempelvis champagnefrokost og flyplasstransfer.

Vi bodde i et So Cosy-room i femte etasje. Størrelsen var normal men med en heftig og gjennomtenkt design med en balnding av modernisme og gammeldags design. Eksempelvis var alle lys i rommet mulig å styre fra en iPad plassert på nattbordet mens både veggen bak sengen og taket var prydet av opplyste dekorasjoner som skulle etterligne glasstak man finner i gamle kirker.

Sofitel So Singapore Hotel

Sengen i So Cosy Room

Foto: Jacob Molin

Rommet hadde for øvrig en flat-TV, minibar samt bad med dusj – også dette med et særegent design med et stort opplyst speil. Sengen var den bekvemme Sofitel My Bed.

Sofitel So Singapore Hotel

iPad for å styre all elektronikk

Foto: Jacob Molin

Mat og drikke

I lobbyen finnes restauranten Xperience Restaurant og baren Xperience bar, også disse med designinredning. Vi besøkte restauranten i forbindelse med frokosten som hadde den spesielle buffeten i størrelse var svært liten i omfang. Det var ikke slik at utvalget var lite, det var omtrent standard for et bedre internasjonalt hotell. Men det var mer det at all mat var lagt opp i små mengder. I stedet for gryter og store serveringsfat ble det benyttet små skåler og fat samt små glasskrukker med metallokk som man finner på gammeldagse kjøkken. Dette betød at hele frokostbuffeten fikk plass på normalt store bord.

Opplegett skapte helt klart en annerledes frokostopplevelse og stilte store krav til at personalet kontinuerlig så over og fylte på mat der det var behov for dette. Maten var god og fresh, men ønsker man er mer omfattende frokostbuffet, finnes det bedre alternativer i Singapore.

Sofitel So Singapore Hotel

Xperience Restaurant

Foto: Jacob Molin

I øverste etasje finnes HI-SO Rooftop bar, beliggende ved siden av poolen med en trevlig atmosfære på kvelden med musikk og en ganske avslappende belysning.

Andre fasiliteter

Hotellet har ett fitness center, So Fit, som dog aldri ble besøkt av oss. I den øverste etasjen finnes også takterrasse med svømmebasseng og solstoler. På kvelden er det også poolbar her. Det store problemet med uteområdet er at det er omringet av et flertall høye bygninger som skygger for solen store deler av dagen. Dette er antagelig årsaken til at poolbaren ikke holder åpent på dagtid.

Sofitel So Singapore Hotel

Takterrassen med poolen

Foto: Jacob Molin

Internetttilgang

Internettoppkoblingen var gratis og fungerte fint.

Service og stausfordeler

Vennlig service på hotellet selv om rutinene ennå ikke hadde satt seg ordentlig hos personalet. Svært positivt var det at bookingen mailet oss noen dager i forveien for å spørre om når vi ankom. Dette blant annet for å kunne sette frem en spesialcocktail på rommet ved ankomst. Som gullkortinnehaver fikk jeg også drinkvoucher som gjaldt for en øl, et glass vin , et glass champagne eller alkoholfritt alternativ ved svømmebassenget. Svært behagelig å kunne dra opp til takterrassen og stresse ned etter en lang dag med en øl i kveldsvarmen.

Vurdering

En annerledes opplevelse, for den som begynner å bli lei av vanlige kjedehotell er dette et frisk pust. Designet er tiltalende og man har lykkes med å fjerne den tradisjonelle hotellfølelsen med en ganske liten og diskret resepsjon, store felles områder og annnerledes korridorer. Designelementene fra Karl Lagerfeld er dessuten svært heftige.

Sofitel So Singapore er kanskje ikke et førstevalg dersom man søker omfattende fasiliteter og planlegger å bruke en stor del av tiden på hotellet. Men for dem som søker en annerledes opplevelse kan hotellet så visst anbefales.

1
Most popular / latest

  1. VonMögen

    Bra skrivet reportage! Tycker att det är ett trevligt hotell. Avsaknaden av lounge drog ner betyget lite (även om takpoolen och baren var en plats att besöka) och personalens inkompetena hantering av wake-up calls slog alla rekord. Men som du skrev är det ett trevligt avbräck mot "vanliga" hotell.
    /V

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×