Sofitel Kurfürstendamm Berlin

Sofitel Kurfürstendamm Hotel Berlin – Bra standard midt i smørøyet

Generell informasjon og beliggenhet

Sofitel Berlin Kurfürstendamm ligger i den vestre delen av det sentraleBerlin, et steinkast fra shoppinggaten Kurfürstendamm og en kort spasertur fra togstasjonen Zoologischer Garten hvor man blant annet finner flybussen til Tegel, flygtog til Schönefeld, samt lokal og fjerntog til mange steder

Bygget er tegnet av arkitekten Jan Kleihues og tanken er at eksteriøret skal ligne et elegant skip som er på vei mot Berlins paradegate. Hotellet ble innviet i 2007 som et Concordehotell men ble i år tatt over av det franske hotellkonsernet Accor og ble i sommer gjort om til et hotel i luksuskjeden Sofitel. Mesteparten av ombyggingsarbeidet skjedde på dagtid og hotellet behøvde dermed ikke stenge. Dessuten matchet en stor del av den eksisterende innredningen relativt bra med Sofitels eget design med eksempelvis brunt tre i ulike nyanser.

Sofitel Kurfürstendamm Berlin

Sofitel Kurfürstendamm Berlin

Foto: Jacob Molin

En interessant detalj i innredningen er de maleriene som finnes i fellesområdene. Accor hadde gitt svært tydelige instruksjoner til hvor store bildene skulle være og hvor de skulle plasseres. De overtydelige instruksjonene falt ikke i helt god jord hos den fritenkende kunstneren som kontret med å på hvert bilde skrive nummeret det hadde fått og eksakte mål på bildet – i millimeter. Det merkelige og uventede resultatet ble dog ganske effektfullt og bildene henger nå oppe med bildenummer og mål som en del av motivet.

Sofitel Kurfürstendamm Berlin

Et av de målbestilte bildene

Foto: Jacob Molin

Rommet

Hotellet har 311 rom hvorav 267 rom og 44 suiter. Standardrommene finnes som superiorrom og litt større luxuryrom som alle er mellom 40 og 50 kvadratmeter. I 10 og 11 etasje finnes executiveetasjene hvor alle rom er luxuryrum eller suiter. Bor man i noen av disse har man også tilgang til executiveloungen i 11 etasje. Vi besøkte loungen ved lunsjtid da det fantes en overraskende bra kald buffet og en hyggelig vertinne som serverte drinker. Loungen er ikke veldig stor og har plass for omlag 20 gjester. Utsikten er fantastisk. berlin har relativt få høye bygninger og derfor ser man bra fra 11 etasje. Det er også mulig å sjekke inn eller ut i loungen.

Sofitel Kurfürstendamm Berlin

Luxury room på Sofitel Kurfürstendamm Berlin

Foto: Jacob Molin

Jeg bodde i et Luxury room som hadde en sparsom men elegant design i noe som skal være amerikansk valnøtt. Rommet var av god størrelse og det fantes et spesielt lite hjørnerom med bl.a. en alkove og panoramavinduer i tre himmelretninger. Rommet for øvrig bestod av arbeidsplass med skrivebord, sofa og sofabord, en stor dobbeltseng samt to hvilestoler. Sengen var Sofitels My Bed som er svært behagelig. Minibaren var bygget inn i bokhyllen, diskret men kanskje lit vel skjult med døren innebygget i kortsiden av bokhyllen. Når den vel ble funnet var den velfylt. Noe jeg savnet var en form for kaffemaskin eller vannkoker. Jeg nevnte dette for personalet som fortalte at de så på dette.

Sofitel Kurfürstendamm Berlin

Utsikten fra rommet

Foto: Jacob Molin

Den ellers største forskjellen mellom et superiorrom og et luxuryrom er ellers at sistnevnte er større og har garderobeenhet som avgrenser rommet. Badet har både badekar og dusj.

Mat og drikke

Ved siden av lobbyen og resepsjonen finnes en lobbybar som serverer afternoon tea og senere på kvelden snacks, drinker og cocktails. Spesielt teutvalget er svært omfattende og finnes i merkede tebokser som man kan lukte i på et bord. Atmosfæren i lobbybaren er riktig hyggelig, beliggende i et slags atrium. Vil man ha litt mer privat atmosfære finnes det langs den ene langveggen et heftig bibliotek med en glassvegg som skjermer mot den åpne baren.

Sofitel Kurfürstendamm Berlin

Lobbybaren Le Faubourg

Foto: Jacob Molin

Vegg i vegg med lobbybaren finnes hotellets restaurant «Restaurant Le Faubourg» som nylig har gjennomgått en omfattende nrenovering. Maten er fransk moderne, skapt med lokale produkter. Verdt å notere er vinlisten som inneholder 150 ulike viner, og den blir enda mer imponerende etter å ha møtt sjefssommelieren Mathias Brandweiner som er rekordung, knapt 21 år men som uten tvil kan sine saker.

Frokosten inntas i restaurant St. Germain i første etasje og denne har en moderne innredning. Fresh frokost på to store buffetbord med blant annet en rekke fruktvarianter. Kjøkkenet er delvis åpent og her kan man f.eks. bestille omelett. For øvrig var det et godt utvalg av varme og kalde frokostretter som ikke stakk seg ut på noen måte.

Andre fasiliteter

I andre etasje fantes treningsrom og et lite spa. På andra våningen finns gym med ett litet spa. Treningsrommet var oppdelt i to mindre rom med standardutstyr som løpemaskinog vekter. Også spadelen var ganske liten med tørrbadstue og dampbadstue samt et lite isbad for å kjøle seg ned. Hotellet tilbyr dessuten massasje og ulike behandlinger mot en avgift.

Hotellet har også en stor konferansevdeling med 16 møterom, det største med plass for 350 gjester.

Internetttilgang

Gratis velfungerende internett var overalt.

Service og stausfordeler

Korrekt service av personalet som i normal Sofitel-ånd hilste med Bonjour og Bonsoir og som benyttet et lærunderlag ved resepsjonen for alle formularer som måtte fylles inn. Det fantes også egen portier som hjalp til med bagasje til og fra taxien ved både ankomst og avreise.

På rommet ventet et personlig velkomstbrev samt et fat med hvit sjokolade og tre petit fours. Veldig hyggelig. Hotellet ordnet også turn down-service på kvelden som innebar at gardinene i rommet ble stengt og sengen redd opp. De plasserte også et par tøfler i forkant av sengen samt en flaske med noen form for juice på nattbordet.

Sofitel Kurfürstendamm Berlin

Velkomstsjokolade på rommet

Foto: Jacob Molin

Vurdering

Utmerket beliggenhet nær shopping, offentlig kommunikasjon. Freshe og romslige rom som var litt sparsomt møblert. Ellers var det meste av fasiliteter på plassnslik som hyggelig lobbybar. Vennlig personale.

12
Most popular / latest

 1. ChabbeT

  Vis vedlegget 31295 Vis vedlegget 31296 Vis vedlegget 31297

  Teddulin

  Hej.

  Någon som vet hur frukosten är i clubloungen jämfört med den i restaurangen? Är det värt 25-30 euro för frukosten i restaurangen? Vi är ett gäng på 7 grabbar som funderar på att bo 3 nätter på detta hotell i slutet av mars.

  Frukosten är inget speciellt varken i restaurangen eller i loungen. Tog tyvärr inga bilder från restaurangen senast men här kommer bilder från frukost i loungen.
  Vis vedlegget 31295

 2. Mike@GOT

  Jag bodde där i December och var mycket nöjd! Det s.k. spa-området var trevligt, med pool, vanlig bastu, ångbastu och en liten relaxavdelning där man kunde ligga och ha det gott 🙂 Väldigt trevlig personal dessutom.

 3. travellerwithstyle
  jumbooze

  Hej,
  Skoj med upgradering!
  Vad har du för status om någon på Accor?
  Vilken rumsklass/typ hade du bokat?

  Hej!
  Hade bokat ett vanligt rum tror jag. Har Platinum.

 4. SNIFF

  Snabb kommentar ang frulle i loungen. Du kan beställa typ vad du vill från frukosten på plan 2.
  Så man är inte begränsad till de bilder som postats ovan. Gäller bara att komma på vad man vill ha.

 5. SNIFF
  Lord Brett Sinclair

  Vilket ska man välja? Detta eller Gendarmenmarkt?

  Om du tar ett rum som har tillgång till lounge så är detta att föredra enligt mig. Loungen är på översta våningen och frukost serveras där. Även om frukost inte ingår i rummet så finns det i loungen.

  Hotellet ligger nära tunnelbana och busstation. Så det är inga problem att ta sig överallt i Berlin. Detta är mitt go to hotell när jag är i Berlin.

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×