Radisson Blu Riverside Hotel Göteborg

Radisson Blu Riverside Hotel, Gøteborg – Med et annerledes design

Generell informasjon og beliggenhet

Radisson Blu Riverside Hotel er Radissonkjedens andre og nyeste hotell i Gøteborg som ble innviet i mars 2013. Hotellet er beliggende ved Lindholmen på Hisingen, bare noen få meter unna  Göta Älv.

Hotellet er framfor alt et perfekt overnattingssted for alle bedriftene som ligger i nærområdet, ikke minst de nærliggende på Lindholmen Science Park. Naturligvis går det utmerket å bo her som turist også, men for å komme til de sentrale delene av byen må man reise noen holdeplasser med buss eller trikk.

Selve bygningen, som ser ut som en blanding av glass og mosaikk, skal oppfattes som en «hodeløs skulptur omgitt av et glitrende skinn av fiskeskjell» i følge arkitekt Johan Linnros som har tegnet bygget. Det er for øvrig mye på hotellet som dreier seg om design og livsstil med et interiør som skiller seg stort fra de mer tradisjonelle forretningshotellene.

Rommet

Rommene har en lekker innredning med annerledes møbler, mye farger og ikke minst heftige tapeter. Det finnes sikkert dem som synes det er litt mye, men vi ble snarere positivt overrasket, ikke minst av veggdekorasjonene. De fleste hoteller pleier jo å holde seg til hvite vegger.

Radisson Blu Riverside Hotel Göteborg

Rommet med mye design og en annerledes innredning

Foto: Jacob Molin

Standardrommet består for øvrig av en hvilestol med bord, et skrivebord med arbeidsstol, garderobe samt vannkoker med mulighet til å lage te eller kaffe. Badet er svært moderne med et annerledes design og adskilles fra rommet med en glassvegg. Det finnes dog en gardin man kan dra for dersom man ønsker mer privatliv. Dette er noe mange hoteller tenderer til å glemme.

Mat og drikke

I lobbyen ved siden av resepsjonen finnes den kombinerte baren og restauranten Cuckoo’s Nest designet avErik Nissen Johansen. Målsettingen i følge Nissen var å skape et design som som skulle være i grenselandet mellom genialitet og galskap. Inspirasjonen har blant annet blitt hentet fra filmen A beautiful mind. Baren vant for øvrig i desember i fjor prisen for Europas best designede hotellbar.

Radisson Blu Riverside Hotel Göteborg

Baren og restaurangen The Cockoo’s nest

Foto: Jacob Molin

Det er en tribvlig innredet bar og restaurant med flere ulike stoltyper og en ganske avslappet stemning. Hyggelig service hvor personalet var noe underbemannet ved besøket. Det førte til ganske lang ventetid for å få bestilt.

I samme restaurant blir også frokosten servert med en standardbuffet av frokostretter. Helt greit, uten at det går inn i historiebøkene som noe minneverdig. Eggerøren hadde for øvrig hatt godt av mer salt og smak.

Andre fasiliteter

Relaxavdelingen i øverste etasje er et høydepunkt. Hos BodyLab Wellness & Fitness finnes flere svømmebasseng, jacuzzi, treningssal og badstue. Åpner man døren kommer man ut til hotellets ganske store takterrasse med en fantastisk utsikt over Göta Älv. her finnes solstoler og hengestoler hvor man kan koble av i solen. I tillegg finnes en utendørs jacuzzi man kan benytte. ved respsjonen finnes det mulighet til å kjøpe ulike drikker og enklere snacks.

Radisson Blu Riverside Hotel Göteborg

Takterrassen med utsikt mot Göta Älv

Foto: Jacob Molin

Internetttilgang

Gratis trådløst internett tilbys nå på alle Radisson Blu-hotell, også på dette.

Service og stausfordeler

Vennlig service under hele oppholdet, dog med en viss underbemanning i baren på kvelden. Ved resepsjonen finnes også automatinnsjekking hvor man selv kan sjekke inn ved hjelp av en skjerm. Vi testet denne men hadde likevel behov for personlig assistanse for å legge inn bonuskortet i bookingen for å opptjene poeng. Dette viste seg å ikke være mulig når man benyttet den automatiske løsningen.

Vurdering

Heftig og litt annerledes innredning, hyggelig service og en herlig relaxavdelning med tilhørende takterrasse. Bra beliggenhet dersom man har ærend på Hisingen men et stykke å reise dersom man er i Gøteborg som turist.

5
Most popular / latest

 1. Valley

  Gjort ett försök och offrar inte mer pengar där inte.
  Har minuspoäng rakt över för såväl mat som rum.

 2. Jonas C

  Vänligen utveckla! @Valley

 3. Tommy Palomäki

  Kan varmt rekommendera hotellet. Övernattar i Riverside totalt 15 nätter under senaste åren och de verkligen levererat varje gång. Varje tillfälle fått en uppgrade med CCC. Bra kvalité på maten och trevlig personal i baren och receptionen.

 4. GOTATH

  Riktigt läckert hotell. Har bara ätit lunch där, men en vistelse lockar skarpt!

 5. Impendill

  Det är 3 hållplatser med bussen för att ta sig in till centrala Göteborg från hotellet.
  Den resan tar runt 5-7 minuter.
  Alternativt kan man ta färjan Älvsnabben en hållplats. Resan tar då 4 minuter och man kliver då av vid Järntorget.

  Busshållplatsen är ingen knutpunkt på något sätt, men tack vare att Lindholmens utbildningscentrum ligger i närheten så kan du åka buss till i stort sätt hela Göteborg utan att behöva byta linje från Lindholmen.

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×