Radisson Blu Plaza Hotel Oslo

Radisson Blu Plaza Hotel Oslo – Med fantastisk utsikt fra Skybaren

Generell informasjon og beliggenhet

Radisson Blu Plaza Hotel er ett av i alt seks Radisson Blu-hotell i Osloområdet. Hotellet ligger midt i det sentrale Oslo, et steinkast fra sentralstasjonen og busstasjonen, hvilket innebærer enkel transport til eksempelvis Oslo Lufthavn Gardermoen. Hotellet er nærmest nabo til event-arenaen Oslo Spektrum.

Hotellet åpnet i 1990 og var frem til 2011 Nordens høyeste bygning etter Haldentårnet og Norges største hotell regnet i antall rom. Utsikten kan best oppleves fra Skybaren i 34 etasje.

For å håndtere høyden finnes to ulike heissystemer. En gruppe heiser som går fra lobbyen og opp til 16 etasje og en annen gruppe heiser som går fra lobbyen og restaurantene til etasjene 16-34. I lobbyen er det skilter i taket som viser hvilke heiser som går hvor.

Radisson Blu Plaza Hotel Oslo

Radisson Blu Plaza Hotel Oslo

Foto: Jacob Molin

Rommet

Radisson Blu Plaza Hotel har totalt 676 rom oppdelt i standardrom, businessclassrom samt tre ulike typer suiter – Junior, Business og Signatur. Vi hadde booket et standardrom og ble tildelt et rom i 11 etasje som var tilstrekkelig høyt for å komme over hustakene. Ønsker man en veldig bra utsikt må man booket en suite eller et businessrom som opptar de ni øverste etasjene.

Rommet var ganske enkelt innredet med en stor seng, skrivebord med stol, garderobe samt hvilestol med tilhørende bord. I forkant av sengen var det en underholdningsenhet med minibaren lengst ned  og en flatskjerm på toppen. Baderommet føltes ganske slitt med en enkel dusj, håndvask og speil med en skyvedør mot inngangen og rommet.

Radisson Blu Plaza Hotel Oslo

Ganske enkelt men funksjonelt standardrom

Foto: Jacob Molin

Rommet var funksjonelt og fungerte fint for et kortere opphold men designet føltes ganske enkelt og gammeldags sammenlignet med et av de nyere Radissonhotellene.

En annen interessant detalj var dørlåsen. Nøkkelkortet hadde nemlig doble funksjoner avhengig av hvilken ende man stakk inn i låsen. Fra den ene enden ble døren låst opp, fra den andre ble døren låst. Døren låstes etterhvert automatisk etter at man hadde forlatt rommet, men dette kunne drøye 2-3 minutter før skjedde.

Mat og drikke

I 34 etasje finnes passende nok 34 Restaurant samt 34 Skybar, begge med en fantastisk utsikt over det sentrale Oslo og deler av Oslofjorden. I restauranten kan man spise ordentlig, mens i Skybaren begrenses utvalget til øl, vin og cocktails. I tillegg til disse finne det i førte etasje en irsk pub, Galway Bar.

Vi besøkte 34 Skybar på kvelden. Utsikten kan man ikke klage over, spesielt om været er fint. Det er en heftig opplevelse å se skumringen over Oslo. selve baren er det ikke noe ekstraordinært med. En enkel og ganske gammeldags innredning med noen sittegrupper og barstoler langs panoramavinduet.

Radisson Blu Plaza Hotel Oslo

Utsikten fra 34 Skybar

Foto: Jacob Molin

Frokosten ble servert i Restaurant Gaio i andre etasje og inneholdt det meste inkludert varme frokostretter, yoghurt med müsli, fersk frukt, brød og pålegg og litt godsaker. Ingen ting ble savnet men heller ikke noe ekstraordinært utover det normale for forretninghotell av dette kaliberet.

Andre fasiliteter

Hotellet har en bra relaxavdelning høyest oppe i hotellet – fordelt på hele 4 etasje hvilket skyldes den skrå takkonstruksjonen. Inngangen er i 33 etasje og derfra fortsetter man opp en spiraltrapp. I 34 etasje finnes badstueavdelingen med separate badstuer og omkledningsrom for menn og kvinner. Fra badstuen har man utsikt mot det sydlige Oslo og Oslofjorden. I 35 etasje finnes svømmebasseng og ytterligere to etasjer opp finnes treningsavdelingen. Alle med samme fantastiske utsikt.

Det meste finnes tilgjengelig for litt mosjon og avkobling, men det er som sagt litt merkelig med alt fordelt over flere etasjer.

Internetttilgang

Hotellet har gratis trådløst internet i samtlige rom samt i fellesområdene som fungerte fint. Innlogging skjer med navn og romnummer.

Service og stausfordeler

Trivelig og vennlig service på hele hotellet med rask håndtering av innsjekk og utsjekk.

Radisson Blu Plaza Hotel Oslo

Lobbyn med lobbybaren

Foto: Jacob Molin

Vurdering

Det er beliggenheten som er Radisson Blu Plaza Hotels største fordel. Det er gangavstand til det meste og transportmidler som tog, undergrunnsbane og busser er i umiddelbar nærhet til hotellet. Utsikten fra skybaren og badstuen i 34 etasje er ganske heftig. For øvrig begynner hotellet å vise sin alder, det synes både på rommene og i fellesområdene som hadde hatt godt av en ansiktsløfting.

4
Most popular / latest

 1. bhen

  Kuriosa om dörrlåset: hotell i Norge får inte ha såna dörrar som låser sig när man stänger dem bara. Måste vara fördröjning på minst 1min eller att man låser manuellt då. Tillkom efter en hotellbrand på 80-talet.

 2. Erik

  Vi åt på restaurangen när vi bodde där och både hummer och ostron fiskades upp ur deras stora akvarium. Det var dyrt men gott. (Godare mat finns på andra ställen men det var ändå värt priset och själva resan hade vi fått som present när vi gifte oss så vi unnade oss att äta där och ångrade oss inte.)

 3. Anfield

  Har bott här vid ett par tillfällen, jag besökte detta hotell med bil en gång.
  Hade bokat parkering, då tog hotellets personal min bil vid ingången och körde iväg och parkerade den.
  Medans man checkade ut hämtade dom bilen och så stod den framför ingången när man klev ut.
  Känns väldigt lyxigt och o skandinavisk, denna service har jag inte fått på något annat Radisson hotell i Scandinavian.

 4. KrisBrander

  Bra skrivet som alltid,
  För utsikten så skulle jag dock rekomendera Radisson Blu Scandinavia istället, där utsikten är ner mot centrum istället för mot Holmenkollen och upp mot fjällen.

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×