Radisson Blu Hotel Berlin

Radisson Blu Hotel Berlin – Heftig hotell med verdens største sylindriske akvarium

Generell informasjon og beliggenhet

Radisson Blu Berlin ligger i det østlige Berlin, knappe fem minutters spasertur fra Alexanderplats og nabo med elven Spree og den vakre katedralen Berliner Dom. En kort spasertur videre finner man eksempelvis torget Hackesche Markt.

Hotellet er en attraksjon i seg selv da man i lobbyen finner AquaDom, verdens største sylindriske akvarium. AquaDom ble innviet 2004 og kostet 12,8 millioner euro å bygge. Akvariet er 25 meter høyt og 11 meter i diameter og har dessuten en heis som går rett igjennom. Tanken rommer en millon liter vann och har 1500 fisker av 50 ulike arter. For å rengjøre akvariet og mate fiskene benytter man 3-4 dykkere som hver dag tar seg ned i tanken. På kvelden er akvariet opplyst og skaper en svært effektfull stemning i lobbyenn og det store atriumet.

Radisson Blu Hotel Berlin

Atriumet med AquaDom i Radisson Blu Berlin

Foto: Jacob Molin

Det nåværende hotellbygningen har ikke mer enn et drøyt ti år bak seg men det har vært hotell på plassen siden 70-tallet. Da het det Palast Hotel og var et av en håndfull hotell i kjeden Interhotel som utlendinger fikk bo på ved besøk i Østberlin. Betaling skjedde i vestlig valuta og var et krav og det ryktes om att det fantes en og annen skjult mikrofon for å holde orden på hva de utenlandske gjstene pratet om. Etter murens fall ble hotellet tatt over av Radisson og i år 2000 besluttet man å rive den gamle bygningsmassen og bygge opp et hotell med en mer tidsriktig design.

Radisson Blu Hotel Berlin

Atriumet med lobbyen og resepsjonen

Foto: Jacob Molin

Rommet

Hotellet har totalt 427 rom og suiter fordelt standardrum, businessclassrom, juniorsuiter samt en signatursuite, Nicolai Suite.

Jeg hadde booket et standardrom og ble tildelt et rom i første etasje med en noe uinspirert utsikt mot hotellentrén og gate utenforr. Dette var mitt andre besøk på Radisson Berlin. Ved det forrige besøket var hotellet fullbooket og jeg ble oppgradert til en juniorsuite i toppetasjen, en hjørnesuite med en fantastisk utsikt mot elven og katedralen gjennom store panoramavinduer, en utsikt som var en ren nytelse på kvelden med alt opplyst foran sengen. Åtte år senere står hotellet seg fortsatt svært bra men rommene føles ikke riktig like nye og freshe som de gjorde da. Selv aspekter som romkategori og utsikt har også en påvirkning på opplevelsen.

Radisson Blu Hotel Berlin

Sengen og lenestolen i standardrommet

Foto: Jacob Molin

Rommet var ganske stort på 27 kvadratmeter med en dobbeltseng, skrivebord, hvilestol og bord, en stor garderobe, TV og minibar. Direkte ved entrén fantes bad med badekar, toalett. I rommet fantes også vannkoker for kaffe og te.

Alle rom er plassert i en ring rundt atriumet og avhengig på hvilken side av korridoren man bor har man enten utsikt mot atriumet eller mot utsiden av hotellet. Hvilken utsikt man foretrekker er naturligvis individuellt, men å se ut mot elven og Berliner Dom slår aldri feil.

Radisson Blu Hotel Berlin

TV og arbeidsplass i standardrommet

Foto: Jacob Molin

Mat og drikke

Hotellet har en ordentlig restaurant, Restaurant HEat, samt en bar, Atrium Bar, beliggende nederst i det store atriumet. I HEat serveres frukost, lunsj og middag mens man i Atrium Bar kan bestille drikker og enklere barmat.

Vi testet atriumbaren på kvelden og bestilte en hamburger med drikke. Baren som sådan er enkel men atmosfæren svært trivelig med det opplyste akvariet og musikk på lavt volym.

Radisson Blu Hotel Berlin

Atriumbaren

Foto: Jacob Molin

HEat ble besøkt påfølgende morgen for frokost, en buffé som var ganske omfattende og holdt bra kvalitet sammenlignet med andre Radissonhotell. På plass fantes eksempelvis en kokk som fikset omelett med valgfritt innehold. Selv litt mrkverdige frukostretter som risgrynsgrøt fantes i buffén. I sommarhalvåret når det er varmt ute finnes også en stor utomhusterrasse hvor man kan spise, den har faktiskt flere sitteplasser en restauranten inne.

Andre fasiliteter

I kjelleren finnes hotellets spa som er overraskende bra. Tre ulike badstuer, avslappningsrom med hvilestoler, regnbuedusjer og en pool, alt plassert rundt et hammamlignende rom de det også tilbys fotbad. Omkledningsrom finnes for damer og herrer og i resepsjonen får man håndklær og badekåpe. Spaet tilbyr også massasje og ulike behandlinger mot en avgift.

Nabo med spaet finnes hotellets treningssenter som er døgnåpent. Det er dog ikke spesielt stort til å være på et hotell med over 400 rom og når vi skulle gjøre et besøk ved 7-tiden på morgenen var det nesten helt fullt.

I lobbyen finnes i övrigt en liten kiosk med aviser, postkort, sjokolade og souvernirer. Hotellet har også 15 møte- og konferanserom.

Radisson Blu Hotel Berlin

Concierge og butikken i lobbyen

Foto: Jacob Molin

Internetttilgang

Gratis internett tilbys, innlogging med navn og rommnummer. Oppkopplingen fungerte helt ok med akseptabel hastighet.

Service og stausfordeler

Vennlig service i såvel resepsjonen som baren, restauranten og spaet, ingen ting som helst å klage på. En stor messe i Berlin gjorde dog at hotellet var så godt som fullt og personalet hadde en hel del å gjøre.

Vurdering

Hotellet er muligvis ikke like nytt og fresht som når det åpnet for 10 år siden, men det er fortsatt et heftig hotell. Det er vanskelig å ikke bli imponert av AquaDom og det veldesignede atriumet. For øvrig er det ikke mye som savnes for å gjøre det til ett bra forretningshotell.

12
Most popular / latest

 1. lowflyer
  Kricka

  @lowflyer Rummen är rätt små – bokade ni extra rum för barnen eller hur löste ni det ?

  Dom kunde inte placera en vanlig extrasäng i business class-rummen som jag bokat. Det var endast möjligt i std-rummen.
  Hittade mailsvaret från hotellet:

  For children up to 3 years we have the possibility to put a crib in your room free of charge, or we could offer you an extra bed for a surcharge of EUR 31.50 per night excluding breakfast.
  If you do not like to reserve an extra bed, the 3rd person under 17 years can share the existing bed without any charge.
  But an extra bed is only possible in our Standard category.

  Så crib fick det bli eftersom vi bara hade en liten 3-åring med oss. Med större barn blir det ju helt klart klurigare.
  Antar det får bli fler rum då ja.

 2. Ricci

  Har hört om detta hotell tidigare ….och funderat hur jag skall få någon…att låta mig dyka i den stora vattentanken :rolleyes:

 3. Tonny Svensson

  Kanske blir en natt på detta hotellet, ser intressant ut 🙂

 4. Lord Brett Sinclair

  Har inte bott just på detta Radisson, men tycker generellt att de har en helt okej standard för priset och uppgradering man oftast får. Minns dock uppgradering till BC rum i Warsawa en gång, var dammigt, dammet hade liksom lagt sig på tavlor, sänggavlar osv… Som att inget bott där på länge, var intressant… 😉

 5. Peter Wållberg

  För sakens skull bör nämnas att det finns ett lika stort (260,000 US gal) cylindriskt aquarium i restaurang Al Mahara i Burj al Arab, Dubai

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×