Marina Bay Sands Hotel, Singapore

Marina Bay Sands Hotel, Singapore – Et landemerke i Singapore

Generell informasjon og beliggenhet

Marina Bay Sands er ikke bare et hotell, men også et av Singapores mest velkjente landemerker. Det 200 meter høye hotellet med sin unike design er synlig fra store deler av sentrum og er blant det første man ser av det sentrale Singapore når man ankommer med taxi fra flyplassen.

Hotellet åpnet dørene i juni 2010 og består av tre separate tårn som er sammenkoblet på de øverste etasjene – nærmest som en avlang båt. Høyest oppe i 57ende etasje finnes en takterrasse ved navn Sands Sky Park med et 150 meter langt svømmebasseng med en spektakulær utsikt over byen.

Marina Bay Sands Hotel, Singapore

Marina Bay Sands Hotel

Foto: Jacob Molin

Hotellet har imponerende 2561 rom hvorav 180 er suiter og 242 club rom. Det kostbare hotellet ble bygget for å også huse et casino, et kjøpesenter samt et stort konferansesenter som alle er med på å generere inntekter til komplekset som kostet 35 milliarder norske kroner å reise. Hotellet ligger ved Marina Bay og er enkelt å nå med undergrunnsbanen (Station bayfront med direkte adgang fra hotellets lobby). Er man på jakt etter shopping, restauranter utenfor hotellkomplekset er dette et stykke unna.

Rommet

Jeg hadde booket en standardrom som på Marina Bay Sands kalles Deluxerom. Hotellet har 57 etasjer og mange av gjestene vil naturligvis bo høyest mulig opp for å maksimere utsiktsforholdene. Utsikten er enten mot Marina Bay, Singaporeeleven , finansdistriktet eller mot den nye botaniske hagen og Singaporesundet hvor alle store båter ligger ankret opp.

Jeg ankom hotellet litt før 12:00 og med et hektisk program i Singapore aksepterte jeg et rom i 5 etasje for å få sjekket inn 4 timer tidligere enn den offisielle innsjekkingstiden. Hotellet var fullt grunnet et større arrangement og det fantes ikke andre alternativ til rom. Jeg ønsket heller ikke vente til ettermiddagen.

Deluxerommet var relativt stort med moderne innredning som gikk i lyse farger. Alt føltes nytt og fresht. Rommet var veldig rent og ga et flott førsteinntrykk. Det fantes en stor flat TV, en rekke strømuttak (også for utenlandske kontakter), safe samt et relativt stort bad med en romslig dusj.

Marina Bay Sands Hotel, Singapore

Deluxerommet

Foto: Jacob Molin

Dessverre bød ikke rommet på mye utsikt på grunn av den lave etasjen. Jeg måtte nøye med meg å se på deler av den botaniske hagen rett utenfor. Rommet hadde også en liten balkong. For min del betydde ikke den lave etasjen all verden da jeg brukte mye tid på takterrassen eller utenfor hotellet. Men er man innstilt på et rom med god utsikt kan man bli skuffet.

Mat og drikke

Hotellet har 6 ulike restauranter samt 24-timers romservice. Dessuten finnes en rekke restauranter i kjøpesenteret på andre siden av gaten. Disse kan enkelt nås fra lobbyen via en underjordisk gang. Her finnes en rimelig og god «food court». Bor man i suite eller på et club rom har man dessuten adgang til The Club som ligger i øverste etasje for forfriskninger etc.

Jeg testet kun frokosten som er på hotellet i Rise-restauranten i lobbyen. En ganske uinspirerende buffet som ikke er verdt de drøye 240 kronene det koster å spise der. Frokosten er nemlig inkludert i de fleste av romkategoriene.

Marina Bay Sands Hotel, Singapore

Lobbyn

Foto: Jacob Molin

Andre fasiliteter

Sands Sky Park med sin terrasse i 57ende etasje er det som lokker de fleste til Marina Bay Sands, og med all rett, det 150 meter lange svømmebassengområdet er spektakulært med en vanvittig flott utsikt over Singapore. Bassenget er oppbygd slik at det ser ut som det slutter ved hotellkanten med 200 meter ned til gatenivå. Det er det naturlig nok ikke, men effekten gir heftige bilder. Og opplevelsen av å ligge ved bassengkanten er skue utover er en veldig trivelig opplevelse. Området er 1,2 hektar stort. Det er lengre enn Eiffeltårnet er høyt og rommer 4,5 Airbus A380 fly til sammenligning!

Marina Bay Sands Hotel, Singapore

Flott utsikt over Singapore

Foto: Jacob Molin

For å besøke bassengområdet må man være hotellgjest. Det er ellers ikke mulig å komme inn på området – selv mot betaling. Og dette er nettopp en av grunnene til at mange ønsker å bo på hotellet. Ved innsjekk får man et eget adgangskort i form av et lite papirarmbånd til denne delen av hotellet.

Er man ikke hotellgjest finnes dog en stor besøksterrasse i 56ende etasje med servering og souvenirbutikk som kan besøkes mot en liten avgift. Er man hotellgjest er dette kostnadsfritt.

Ved Sands Sky Park finnes også en bassengbar med mulighet til å bestille ulike drikker og småretter rett til solstolen. En restaurant og en større bar samt Ku Dé Ta, hotellets med fasjonable sted med egen lounge, restaurant finnes også. På kvelden er det DJ her og en streng dresskode.  ta en drink på terrassen med musikk i høyttalerne og en opplyst by under seg er nesten enda triveligere enn et besøk på dagtid.

Internetttilgang

Internettilgangen var gratis på rommet, takterrassen og i de fleste øvrige fellesområder og fungerte helt smertefritt med bra hastighet.

Service og stausfordeler

Servicen er nok det punktet som faller litt igjennom på hotellet. De ansatte var vennlige og hyggelige slik de fleste er i Singapore, men det føltes upersonlig sammenlignet med andre prismessige tilsvarende hoteller i byen. Servicen ved bassengbaren oppe på takterrassen var dessuten treg og det tok latterlig lang tid før noe ble servert etter bestilling. Det er først og fremst serviceaspektet som gjør at hotellet føles mer som enn en turistattraksjon enn et hotell.

Marina Bay Sands Hotel, Singapore

Utsikt over Marina Bay

Foto: Jacob Molin

Prisindikasjon

2500 NOK

Vurdering

Det er ingen tvil om at Marina Bay Sands er en heftig konstruksjon og Sky Sands Park i 57ende etasje slår det aller meste på bassengopplevelse. Dette til tross, hotellet føles mer som en turistattraksjon. Med over 2500 rom forsvinner man litt som gjest og sannsynligheten for at en ansatt skulle kjenne deg igjen er svært liten. Hotellet mangler dessuten en kobling til en hotellkjede og gir ikke noen form for poenginntjening i noe bonusprogram for flyselskaper.

Etter en rekke besøk i Singapore kommer Marina Bay Sands ikke til å være mitt førstevalg neste gang. Singapore har altfor mange hoteller som er så mye bedre. Men skulle jeg få en innbydelse til en kveldsdrink på takterrassen ville jeg ikke nølt et sekund.

1
Most popular / latest

  1. Global Traveller

    Takk for nyttig artikkel.

    Jeg bruker å bo på Grand Hyatt når jeg er på forretningsreise i Singapore, siden hotellet har alt og yter bra service.

    Men jeg skal overnatte en natt på Marina Sands Bay i januar 2014 på grunn av svømmebassenget, og for å sammenligne hotellene.

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×