Le Royal Monceau

Le Royal Monceau – et parisisk palass fra jazzens gullalder

Generell informasjon og beliggenhet

Le Royal Monceau er et av Paris mest trendy palasshotell. Philippe Starck totalrenoverte hotellet i 2008 og sa selvsikkert : «Jeg er på et fly hver dag og på et hotell hver natt så jeg vet hva jeg vil ha. Jeg vet hva DU vil ha.»

Hotellet, beliggende i det prestigiøse  8. arrondissement, skiller seg klart ut i avenue Hoche: Inngangspartiet, med rød løper, seks dørvakter og opplyst av moulinrougerøde art deco lampetter, gir umiddelbart gjestene forventninger om luksus, drama og parisisk eleganse. Royale Monceau åpnet først sine dører i 1928, den gang et sofistikert hotell og et møtested for kunstnere, musikere og celebriteter. Ernest Hemingway, Ray Charles og Josephie Baker var blant stamgjestene. Philippe Starck hadde hotellets fascinerende historie i minne under renoveringen. Han ville ikke bare skape et hotell, han ville skape «et hjem – rikt på historie, kunst og med en touch av Paris 1920″.

Starck har hentet inspirasjon fra det ikoniske 20 tallet og interiøret harmonerer perfekt med bygningens Art Deco arv. Starchs gjennomgående tema er refleksjon og vi ser en utstrakt bruk av speil, krystall og lyse, blanke skinnende materialer. Interiøret er trofast mot sitt kunstneriske image hele veien og byr på forfriskende overraskelser. Sammen med det historiske bakteppe, gir det hotellet en helt spesiell atmosfære.

Kunst og kunstinstallasjoner har fått en stor rolle i utformingen av hotellets nye design. Royale Monceau har sitt eget kunstgalleri drevet av kurator Herve Mikaeloff og egen kunstrådgiver for gjester som måtte ønske det. Hotellets boutiqe har et rikt innhold av kunstbøker, smykker og designobjekter laget av parisiske kunstnere. Den er blitt en ikonisk liten butikk, beundret av trendspottere, et sted å gå på skattejakt og et yndet sted for de som er på jakt etter noe spesielt. Selv falt vi for disse kaffekoppene 🙂

Le Royal Monceau

 

LeRoyalMonceauRafflesParis-LibrairiedesArts3960x374-823

Hotellets populære boutique. Bøker og gjenstander med særpreg.

Kinosalen er hotellets kulturelle juvel. Utstyrt med det siste av teknologi og med behagelig hvite skinnstoler. Her serveres det gourmet snacks og champagne av dessertchef Piere Herme før filmen starte

Hotellets SPA på 1500 kvm er en  hvit oase med infinity pool på 23 meter. Det er medlem av The Spa My Blend by Clarins som vant beste Spa 2012 av Virtuoso Best of the Best Awards.

Royal Monceau huser to Michelin restauranter. La Cuisine som serverer klassiske franske retter med utstrakt bruk av ferske urter fra hotellets botaniske hage. Dette er også stedet vi får servert en fantastisk frokost. Vi ble sittende lenge, det var rett og slett vanskelig å rive seg løs fra den behagelige atmosfæren og den hyggelige servicen som råder der i morgentimene. På andre siden av baren ligger italienske Il Carpaccio, en sjarmbombe av en restaurant, drevet av chef Roberto Rispoli. Begge restaurantene gir gode, autentiske matopplevelser. Vår favoritt er den italienske, der vi ble møtt med mye personlig entusiasme og varme, og en chef som stadig inspirerte lokalet og slo av en prat med gjestene.

Jardin_vue_Il_carpacciomedia-363

Utendørs lunch i hotellets stille hage. En sjeldenhet midt i Paris.

Baren, Le Bar Longe, er utformet som en lang allé, lokalisert midt i hotellet. Delt opp i soner av kunstobjekter, samt en overraskende samling av lysekroner og lamper, er det blitt et sted der folk stopper opp, leser avisen, drikker kaffe, skravler og nyter et glass. Det serveres tapas om kvelden og der jazzmusikerne samlet seg for å hente inspirasjon på 20 tallet, er det i dag kule beats fra Le Bar Longe som tiltrekker seg byens nattlige gjester.

Rommene er innredet i samme ånd som resten av hotellet. En blanding av eleganse og kunstnerisk individualisme. En vellykket fusjon av moderne nåtid og Paris 1920. Store speilflater går igjen og en av dem omvandles mirakuløst til en stor widescreen tv, nærmest svevende i rommet, ved et tastetrykk. Et mykt lys og rolige farger gir rommene en avslappende atmosfære til tross for de blanke, glamorøse møblene. Himmelske myke senger får gjestende til umiddelbart å senke skuldrene. Dette er et sted man får lyst til å bo, lenge… Selv de minste rommene er vesentlig dyrere enn et gjennomsnittlig rom på et 5 stjerners hotell. Til gjengjeld er de preppet med luksus og du får mye for pengene i innstegskategorien. Om lommeboken tillater, er det ingen grenser for hvor langt hotellet kan ta deg med på luksusreisen. Med hele 3 presidentsuiter og en rekke andre romkategorier tilgjengelig, er det mer spørsmål om hvor langt du vil strekke budsjettet.

Badene er overdådige, uberluksuriøse. Her får vi et tydelig møte med hotellets tema: refleksjon. Vegger dekket av marmor, speil og opplyste tak i gjennomsiktige flater. Å gå inn på badet på Royale Monceau gir assosiasjon til ikoniske scener fra Stanley Kubrics  «2001, a Space Odessy». Det er likevel ikke kaldt.

LeRoyalMonceauRafflesParis-PrestigeSuitelivingroom1-960x374-803

Rommene er smakfullt innredet

 

Gallery_Presidental-Suite-Le-Royal-Monceau-Raffles-Paris-8-94

Du tar deg god tid på dette badet.

Vi opplevde et profesjonelt servicenivå på dette hotellet. Kofferten ble pakket ut og klærne nennsomt hengt opp og brettet sammen. En telefon til roomservice og du hadde det du måtte begjære på døren etter få minutter. Behjelpelig og vennlig personale var tilgjengelig over alt, i foajeen, gangen og resepsjonen. Hotellets egen consiergetjeneste leverte også god service, og ordnet et bra bord på en av Paris sine beste restauranter .

Vurdering

Royal Monceau er blitt et møtested for en ny generasjon kunstnere, intellektuelle, gentleman travellers og fashionistas, akkurat som da det ble åpnet i 1928. Et opphold her vil berike deg. Et lite stykke Art-Deco Paris.

Styrke: Hotellet er troverdig i sin dedikasjon til kunst og musikk. Gjennomført stil, høy luksusfaktor. Stedet er fullt av spennende objekter for dem som har øye for detaljer. Høyt servicenivå.

Svakhet: Litt høy  high tech faktor på rommene,  endel knapper for å styre lys, lyd, tv etc…

Hotellet er en destinasjon i seg selv og du trenger ikke gå ut på gaten for å kjenne byens puls. Dette er et av våre favoritthotell i Paris. Og som ordtaket sier: Smaker det så koster det. Men her får du mye luksus for pengene og en hotellopplevelse utenom det vanlige. Man vender tilbake til Royal Monceau. Anbefales!

Klikk her for beste pris på Le Royal Monceau
BusinessClass.no’s nøytrale hotell-søk sammenlikner priser på hotell, hvor som helst i verden!

No comments yet, be the first!

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×