Intercontinental Park Lane Hotel London

InterContinental Park Lane Hotel London – God standard med en av Londons beste adresser

Generell informasjon og beliggenhet

Med Hyde Park på den ene siden, Green Park på den andre siden, Piccadilly Cirkus noen minutters spasertur unna, og South Kensington med varehuset Harrods et steinkast unna er beliggenheten kanskje  den største fordelen for InterContinental London Park Lane Hotel. Det er også nærhet til parker og avkobling for den som kommer til London for å stresse ned, men samtidig finnes shopping, severdigheter, underholdning og transport i behagelig avstand.

Hotellet ligger vd Hyde Park Corner i den vestlige delen av det sentrale London. I nærheten finnes en undergunnsstasjon med samme navn som trafikkeres av Piccadilly Line, med direktetog til flyplassen Heathrow. Det er dog noe komplisert å finne rett frem fra undergrunnen med alle sine ulike tunneler og oppganger, men er man vel kommet nogenlunde korrekt er hotellet vanskelig å ikke se da det det ligger i et stort kryss. Også flere busser passerer rett utenfor hotellet.

Intercontinental Park Lane Hotel London

Sjarmerende korridorer med pyntelamper

Foto: Jacob Molin

Som kuriositet kan det nevnes at på samme sted som hotellet ligger i dag fantes tidligere bygningen 145 Piccadilly, bygningen hvor nåværende Dronning Elizabeth II bodde i sine første leveår. Huset ble dog kraftig skadet under andre verdenskrig og ble revet etter krigens slutt. På slutten av 60-tallet ble bygget som senere skulle bli InterContinental Park Lane bygget.

Rommet

Hotellet har totalt 447 rom hvorav 60 suiiter. Fire suiter har fått en spesiell innredning og blitt hotellets signatursuiter, blant disse kan følgende nevnes «The Royal Suite & By Appointment Collection» med inspirasjon hentet fra 145 Piccadilly og Drottning Elizabeths barndomshjem.

Blant de ordinære rommene finnes kategorieene Classic, Superior og Deluxe samt Executive som gir adgang til hotellets club lounge «Club InterContinental».

Vi bodde i et Classicrum i åttende etasje. Hotellet er oppbygget som en firkant med en slags bakgård og rommene har enten utsikt mot en av parkene eller mot innsiden av hotellet. For åt få utsikt mot utsiden måste man booke minst et Deluxerum og vi følgelig nøye oss med en litt mindre spennende utsikt.

Intercontinental Park Lane Hotel London

Classic room med king size bed

Foto: Jacob Molin

Rommet var drøyt 18 kvadratmeter stort, intet overskudd av plass men det var heller ikke trangt. Innredningen var i perfekt stand med en litt gammeldags brittisk innredning som føltes koselig med en blanding av mørkt treverk og lyse, litt mer harmoniske farger. Rommet bestod av en stor og bekvem king size-seng, arbeidsplass med stol, lenestol med bord samt en stol bokhylleliknande møbel som også huset TV:n. Ved inngangen fantes garderobe samt en overraskende inneholdsrik minibar.

Badet var heller ikke spesielt stort men alt var rent og pent og i ordentlig stand. Ingen dusj fantes men derimot et badekar, med en varselsskilt ved kranen som advarte for at badekaret fylte seg svært hurig opp, noe som også viste seg å stemme.

Intercontinental Park Lane Hotel London

Baderommet

Foto: Jacob Molin

Mat og drikke

Hotellet har flere ulike restauranter og barer med en eksklusiv innredning. Blant restaurantene finnes Theo Randall at the InterContinental med hovedsakelig italiensk mat samt Cookbook Cafe.

Tre barer finnes å velge mellom – The Arch Bar som er spesialisert på gin med 40 ulike cocktails, Theo Randall at the InterContinental Bar som er koblet sammen med restauranten med samme navn og som også tilbyr enklere mat, samt Wellington Lounge, en lobbybar hvor man kan ta en kopp kaffe på dagen eller ha et møte. I Wellington Lounge tilbys også afternoon tea på ettermiddagene.

Intercontinental Park Lane Hotel London

Lobbyen med Wellington Lounge

Foto: Jacob Molin

Dessverre var det ikke tid til ett barbesøk men derimot ble frokosten testet på morgenen som ble servert i Cookbook Cafe. Frokosten var i buffétform med bra kvalitet på maten og det meste av standardretter uten å tilby noe ekstraordinært. En kypriot serverte kaffe, te og juice og ordnet også ferskt ristet brød av valgfri sort til bordet. Det var også en meny å bestille i fra dersom man ønsket noe annet. Dette kostet derimot litt.

Andre fasiliteter

Hotellet har både spa og gym. «Spa InterContinental» tilbyr hovedsakelig behandlinger som bookes i forkant. Tid fantes det dog til å besøke treningsrommet på morgenen, beliggende i første etasje og som hadde et greit utvalg av maskiner og vekter. Avdelingen var dog mørk grunnet frostede vinduer og blendede vinduer.

Internetttilgang

Internettforbindelsen var gratis, dog krevdes et passord som man fikk ir esepsjonen. hverken passordet eller instruksjoner for dette fantes på rommet. Om dette var en permanent erller midlertidig løsning fremgikk ikke.

Service og stausfordeler

To resepsjonsdisker var åpne i lobbyen når jeg ankom og begge var opptatt.Et hyggelig opplegg viste seg å være en tredje person som hadde som oppgave å ønske nye gjester velkommen. Denne kvelden var det en svært sympatisk kvinne. Det tok knappe fem minutter før en av resepsjonistene ble ledig og innen dette tok hun seg tid til litt småprat, noen spørsmål om årsaken til besøket og det sluttet med at hun mens jeg ventet hjalp til med å finne frem fornuftige bussforbindelser til neste dag som hun skrev ut. Dette verdsatte jeg stort.

Intercontinental Park Lane Hotel London

Resepsjonen

Foto: Jacob Molin

Personalet var ellers veldig hyggelig om immøtekommende. Jeg hadde kun håndbagasje og hadde ikke behov for assistanse men mannen som håndterte innsjekkingen fulgte meg den korte veien til heisene for å se at jeg kom rett. En annen artig detalj var at det kom en lapp under døren på kvelden med påfølgendes dags værutsikter.

Vurdering

Overraskende bra. London kan være en vanskelig hotellby med mange hotell som vet å ta seg betalt men som lever under pari opplevelse. InterContinental Park Lane håndterte dette utmerket, hyggelig service i hele hotellet og bra standard på rommet, selv om utsikten ikke var noe å bli begeistret over. Og som sagt, beliggenheten er blant den beste i London.

17
Most popular / latest

 1. palmen
  Ricci

  Har bokat en kort weekend över helgen till London 12-13 mars och tänkte lyxa till det.
  Tänkte boka Executive room på detta hotell och de vill ha 360pund/natten för detta, är det vär det eller skall man istället boka Holiday Inn Mayfair och spara 150pund som man då kan shoppa/äta/"fika" för istället?

  Är AMB Platinum.

  Jag bodde på HI Mayfair för drygt ett halvår sedan, det var helt ok och klart bättre än en del andra HI jag bott på. Huruvida det är värt 150£ extra för PL låter jag vara osagt, men personligen tycker jag det är lite dyrt med 360£ per natt (oavsett hotell), sover ju mer eller mindre bara på hotellet.

  Skapade en egen tråd för lite bilder från Holiday Inn Mayfair.
  Holiday Inn Mayfair | BusinessClass.se forum | 350 000 inlägg om resor

 2. johhenrik

  Svår fråga… Hotell är ju inte billigt i London. Jag har inte bott på HI Mayfair, men jag kan garantera det inte är i närheten av ett Executive-rum på IC PL. Sen om det är värt 150£ eller inte är ju väldigt individuellt. Jag gillar IC PL, det är ett bra hotell helt klart och jag bor där när jag kan.

  @Concorde vad säger du? Var det Mayfair du pratade om som var så otroligt dåligt, eller var det ett annat HI?

 3. Moco
  Henrik_B

  En detalj. Det känns som att sjunde våningen ockuperas av permanentboende US-pensionärer. Kan vara diplomater också eftersom vi är i Mayfair. Personalen känner alla dessa vid namn. I Club loungen noterade jag även reservationslappar på borden. Frågade om jag kunde få reservera bord till ett senare tillfälle vilket inte gick för sig. Frågade om de bara var för RA's men det hade ingenting med det att göra. Dessa var till de som bodde här mer än 6 månader per år, alltså pensionärerna.
  @Concorde för tipset!

  Något OT, men jag har bott på ett av Hilton-hotellen i området i ett år nu och jag har ca 40 år kvar till pension (sett till dagens system) 😉
  Vi brukar vara en handfull personer som mer eller mindre är där permanent, men inga pensionärer!
  Skulle uppskatta om man körde lappar likt Intercontinental även där, men icket. Att bli tilltalad med namn är också något man borde kunna vänta sig, dock upplever jag att det är relativt få i personalen som verkar känna lägga märke till ens existens. Kanske blir till att testa detta hotell nu snart.

 4. Totopez
  Timotey

  @FDN Ambassador högsta statusen inom IHG. Rätta mig om jag har fel

  Nästan. Ambassador är ett program man köper sig till, kostar 200 USD första året. Då får man en hel del förmåner på Intercontinental, som garanterad uppgradering, en fri natt etc. Gäller dock bara på IC, inte andra hotel inom IHG. Där får man guld som Amb.
  Det finns en högre nivå, Royal Ambassador, som kräver 60 nätter på IHG, varav minst 20 på IC, minst tre olika.
  Högsta nivå inom IHG är annars Platinum.

 5. Henrik_B
  Totopez

  Gillar också IC Park Lane. De nyrenoverade rummen heter något med London i namnet och är helt klart att föredra.
  Har fått bra uppgraderingar som Amb, men aldrig fått lounge inkluderat. Brukar kunna köpa till det för c:a 80 GBP, vilket jag aldrig har gjort.

  King London rummen är de du menar. Om man väljer King London "Executive" Room inkluderas lounge access i priset. Har bokat ett sådant för en helg då jag ska utnyttja min BOGO-voucher man får vid AMB-köpet. Har fått bekräftad uppgradering tre ggr från dem. Står dock inget om detta i IHG-appen. Vi får se hur det blir. Ser verkligen fram emot detta!

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×