la_residencia_deia_mallorca_main_photo

Hva gjør at man vender tilbake til La Residencia, gang etter gang?

Generell informasjon og beliggenhet

Forfatteren Robert Graves har mye av æren for at Deia ble et samlingssted for bohemske kunstnere på 60-tallet. Men det var Virgin-gründeren Richard Branson som på 80-tallet brukte en formue på å totalrenovere en falleferdig olivengård med historie tilbake fra 1300-tallet, og gjorde den om til en luksusresort.

La Residencia holder stengt fra november til slutten av mars og jeg var på plass ved sesongåpning.

Veien fra Palma tar en drøy halvtime og blir stadig mer kupert med små svingete veier, ettersom man nærmer seg Tramuntana-fjellene. Etter hvert blir man belønnet med synet av Deia, en liten landsby med 600 innbyggere. Straks etter ser vi La Residencia der vi skal tilbringe de neste tre dagene.

Vi svinger inn på den store hacienda liknende eiendommen, forbi skiltet merket Orient-Express. Eieren er mest kjent for sitt luksus-tog fra London til Venezia og har nå byttet navn til Belmond, uten at navneskiltet bærer preg av det.

I resepsjonen tar Jordi, Deputy Manager, imot meg. Han tar seg tid til å fortelle litt om hotellets rike historie som han kjenner godt, ettersom han var her allerede da Branson eide stedet.

Jeg går opp trappene i den gamle bygningen og kan etter en lang reise, slappe av på min juniorsuite. Det er en viktig rom kategori her, 25 rom av totalt 67 er juniorsuiter. Min har stue og adskilt soverom og har et varmt, avslappet interiør. Vinduene, med mørke skodder, og terrakottagulvene understreker den rustikke stilen som preger hele eiendommen.

Hotellet har flere ulike aktiviteter og utflukter å tilby. Jeg melder meg på eseltur. Eselet Pancho viser vei i det vi er på vei mot en av høydene på eiendommen. Etter en halvtimes vandretur gjennom det vakre landskapet, overraskes vi av kokken Lorenzo. Bordet hans er dekket med skinker, oster og andre lokale råvarer. Olivenoljen er produsert på eiendommen. En gjest utbryter spontant at det må være de beste tomater han har smakt, jeg sier meg helt enig. Det er en spesiell stemning og atmosfære som i et par timer fjerner alt som måtte være av bekymringer og stress i hverdagen. For meg var dette en magisk opplevelse!

Etter eselturen sjekker jeg ut tennisanlegget. Det er kåret til en av verdens beste beliggenheter, så tennisentusiaster har en ekstra motivasjon til å komme nettopp hit. Egen trener på stedet.

Rommet

Min juniorsuite hadde en stor terrasse med delvis havutsikt, attraktivt særlig i høysesongen. Frokosten kan du få servert på terrassen. De to tv-ene med hver sin DVD får stå ubrukte under oppholdet. La Residencia er et sted som innbyr til gadgetfri kvalitetstid.

Kvalitetstid er et nøkkelord. Alt man opplever, ser, lukter og smaker bidrar til senkede skuldre.

Mat og drikke

Etter hvert melder sulten seg igjen. Middagen inntas på hotellets hovedrestaurant, El Olivo, som er belønnet med en Award of Excellence av WineSpectator. Etter en god treretter, bestemmer jeg meg for å teste ut den lokale baren i Deia, Café Sa Fonda. Kun et steinkast fra hotellet, lokkes vi hit av friske toner fra gaten. I høysesongen kan visstnok både Eric Clapton og Bruce Springsteen finne på å gripe sin akustiske gitar og spille opp for den lille forsamlingen som får plass her. Den kvelden vi er her, er det et lokalt band fra Alcudia som spiller spansk folkemusikk. God stemning.

Dagen etter er det tid for frokost, som inntas i et hyggelig rom med store vinduer. Foruten en riktig god buffet, bestilles den varme delen á la carte. For min del er det omelett og fersk minte-te som serveres.

Ved frokosten ser jeg et par veloppdragne barn. La Residencia har nylig gått fra å være barnefritt til barnevennlig. Nå finnes det et variert og spennende tilbud mer kulturelt innrettet mot barn og unge. Malerkurs, skultpturkurs, eselturer, massasje og matlaging. La Residencia er imidlertid ikke stedet for småbarn.

Etter frokost gir vi oss inn på en halvtimes rusletur ned mot havet og den lille sjarmerende bukten Cala Deia, med azurgrønt vann som inviterer til bad og snorkling. Her er det også en restaurant som holder åpent i høysesong. Men det er intet sted å legge seg ned for å slikke litt sol og det er lang bilvei til nærmeste strand.

For å få med meg litt mer av Mallorcas vakre nordkyst, tar jeg en båttur arrangert av hotellet, en 2 1/2 times turer med motorbåt som anbefales.

Tilbake på hotellet kan du leie en Vespa, sykkel eller elbil. Du kan spille tennis, ta et matkurs, malerkurs, skulpturkurs, lære deg Tai Chi eller bare slappe av. Jeg velger det siste gjennom et besøk på stedets Spa. Nicola gir en 50 min velgjørende massasje og forteller om sin bakgrunn fra Virgin Atlantic, hvor hun på Business Class ga 20 minutters massasje i luften mellom verdens metropoler.

Vurdering

Er Mallorca’s La Residencia et sted man skal besøke før man dør? Ja, for deg som verdsetter ro og fred, rustikk stil, kulturhistorie og skjønne omgivelser. Da er dette et sted man også trygt kan komme tilbake til. Mange av gjestene vi møter her er faktisk gjengangere. Jeg spurte enkelte av gjestene jeg møtte, hva de setter mest pris på her. Det er en genuin serviceinnstilling. Ansatte er stort sett hentet lokalt og har en stolthet for stedet og arbeidet som utføres. Smilene sitter løst, føles ekte og man føler seg hjemme på en annen måte, mer naturlig måte enn det man er vant med fra mange luksushoteller. Annet som ble nevnt er at La Residencia er et sted man virkelig slapper av og et sted man sover svært godt.

Styrke: fredelig atmosfære, fantastiske omgivelser. Supre, oppvarmede svømmebasseng inne og ute. Familievennlig. God mat. Personlig, hyggelig og avslappet service. Man føler seg hjemme. Fantastisk tennisanlegg. Et helt fint spa. Godt utvalg av aktiviteter og utflukter arrangert av hotellet.

Svakhet: Oppholdet bar litt preg av at dette var sesongåpning. Man kunne glemme kaffen, og avisen kom ikke som bestilt. For noen er mangel av strand negativt. Ikke for småbarnsfamilier. Selve stedet Deia blir litt lite.

BusinessClass kan varmt anbefale et besøk på denne fredfulle, rustikke og luksuriøse perlen på Mallorca!

Klikk her for beste pris på La Residencia. BusinessClass.no’s nøytrale hotell-søk sammenlikner priser på hotell, hvor som helst i verden!

No comments yet, be the first!

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×