Hilton Cape Town City Centre Hotel

Hilton Cape Town City Centre Hotel – Lite Hilton med familiær stemning

Generell informasjon og beliggenhet

Hilton Cape Town City Centre åpnet i april 2011 og ble Hiltons tredje hotell i Sørafrika og det første i den populære kystbyen. Hotellet ligger i forretningsdistriktet i sentrale Cape Town men med gangavstand til eksempelvis V&A Waterfront med butikker og restauranter. Dit går det også shuttelbusser på dagtid.

Det er et relativt lite hotell til å tilhøre en av de større hotellkjedene med sine kun 137 rom. På den annen side betyr dette en ganske avslappende og familiær stemning hvor personalet og gjestene ofte har tid og mulighet til å lære hverandre å kjenne.

Hilton Cape Town City Centre Hotel

Utsikt fra Hilton Cape Town City Centre mot byens landemerke, Table Mountain

Foto: Jacob Molin

Rommet

Hotellet er som sagt ikke spesielt stort med totalt 102 rom, 20 executiverom og 15 suiter. Rommene har enten utsikt mot kysten (med litt havsutsikt avhengig av hvor høyt opp man bor) eller mot Table Mountain, sbyens kanskje mest kjente landemerke.

Jeg hadde booket et executiverum og ble tildelt et rom i femte etasje med utsikt mot kysten Pariserhjulet ved Waterfront var enkelt å kjenne igen i det fjerne og var dessuten vakkert opplyst på kvelden. Rett nedenfor rommet lå hotellpoolen.

Hilton Cape Town City Centre Hotel

Executiverummet

Foto: Jacob Molin

Rommet var pent dekorert. Rommelig og funksjonelt med stilfullt og moderne design og med en hel del luft i innredningen. Rommet bestod av en stor kingsizeseng, en arbeidsplass med stol, samt en hvilestol med tillhørende bord ved vinduet.

En positiv del var at selv det generøse antallet strømuttak som fantes på rmmet og som passet for de fleste kontakter. En annan kul detalj var vedovnen i rommet som var opplyst med effektfull belysning.

Badet var størrelsesmessig bra og ikke minst fresht med både et stort badekar og dusj.

Hilton Cape Town City Centre Hotel

Bad med dusj og badekar

Foto: Jacob Molin

Mat og drikke

Hotellet har to restauranter – en restaurant på kjellernivå ved lobbyen der også frokosten serveres på morgonen, samt en restaurant i første etasje, beliggende ute ved det som kalles Signal Hill. Hotellets sørafrikanske eiere har muslimsk bakgrunn hvilket også gjenspeiles i restaurantkulturen der det i lobbyrestauranten eksempelvis er alkoholfritt.

Som gjest i et executiverum hadde jeg tillgang till executiveloungen i første etasje. Et ganske lite mentrivelig rom og dessuten med en del av solterrassen utanfor reservert for loungebesøkere. Svært hyggelig å kunne spise frokost utendørs i solen på sommeren eller ta et glass vin på terrassen på kvelden.

Hilton Cape Town City Centre Hotel

Executiveloungen

Foto: Jacob Molin

Frokostutvalget i loungen inneholdt det meste av varme og kalde frokostretter men var ikke like omfattende som det i frukostrestauranten i kjelleren, som også ble testet. En kokk tilberedte også ulike frokostretter på bestilling, dog ikke bacon til eggerøren og heller ikke skinke til omeletten.

På kvelden fantes happy hour tre timer i loungen med enklere varm mat, brød med pålegg, ost med kjeks, frukt og kake til dessert. Sørafrikanskt rød og hvitvin, øl, et enklere utvalg av spritsorter samt naturligvis alkoholfrie drikker var på plass for selvbetjening. Hele dagen var det satt frem kaffe, te, mineralvann og juice samt frukt og kaker.

Andre fasiliteter

Hotellet har en solterrasse med en liten pool som kalles Signal Hill. Poolen er åpen fra tidlig morgen til sen kveld og det går også å gå dit på kveldstid for å bestille noe å spise eller drikke fra restauranten ved siden av. Nabo med terassen er hotellets treningsrom. Det også er beskjedent størrelsesmessig og ofte var apparatene opptatt ved 8-tiden på morgenen eller sen ettermiddag – når alle ønsker å trene. I forbindelse til treningsrommet finnes også omkledningsrom og badstue.

Hilton Cape Town City Centre Hotel

Terrassen Signal Hill med poolen

Foto: Jacob Molin

Et business centre finnes i første etasje med internetdatamaskiner og det finnes også en bankettsal og åtte møterom.

Ved siden av hotellet finnes en liten dagligvarebutikk og på andre siden av gaten en bensinstasjon med salg av dagligvarer.

Internetttilgang

Trådløst internett var gratis med akseptabel hastighet.

Service og stausfordeler

Den kanskje største fordelen med dette hotellet er det begrensede antall rom sammenlignet med hva man finner på mange Hiltonhotell rundt om i verden. I lobbyen jobber personalet ved to store skrivebord hvor man sitter ned mens man sjekker inn elle rut og ofte tilbys man noe å drikke mens formalitetene gjennomgås.

Selv i executiveloungen var servicen hyggelig men samtidig familiær og avslappet. Mange gjester bor gjerne 2-3 dager på hotellet og rekker å bli kjent med personalet. Jeg har bodd tre ganger på dette hotellet og servicen har alltid vært utmerket, såvel ved innsjekk og conciergen som i executiveloungen.

Vurdering

Et svært hyggelig hotell, fremfor alt for sin familiære stemning som skiller seg ganske mye fra andre hoteller som kan vær emer upersonlige. Modenre og stilig dekorert rom og en hyggelig solterasse med mulighet for executivegjester å spise frokost på. Eller å ta et glass vin på kvelden på.

Tre besøk så langt og det kan gjerne få bli et fjerde.

No comments yet, be the first!

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×