The Goring Hotel, London

The Goring – En historisk oase i London

Generell informasjon og beliggenhet

I hjertet av Belgravia ligger The Goring. Ikke bare Lady Churchill og vår egen Kong Olav har latt seg sjarmere av et opphold her. Den dag i dag begeistrer dette prisbelønte hotellet med sin diskret luksus. 

Det knitrer lunt på peisen, det hilses høflig på britisk vis og oppstemte gjester blir henvist til bordene i den Edwardianske peisestuen. Treetasjes fat med scones, håndlagde småkaker og fingersandwicher svever gjennom lokalet og blir plassert sammen med eksklusivt porselen på bordene foran forventningsfulle gjester. Klokken er tre og det er Afternoon Tea på The Goring. Stuene fylles raskt opp og vitner om at dette «quintessensially» engelske ritualet ikke har gått av moten. Her serveres te og tilbehør nøyaktig slik det har blitt servert siden hotellet åpnet sine dører for 100 år siden. Ønskes litt ekstra schwung bestiller man Bollinger afternoon tea, da serveres et glass champagne og ferske jordbær som følge. Et diskret forbud mot mobil telefoner og pc’er gir oss en vennlig formaning om at her skal ettermiddags-teen nytes uten innslag av moderne duppeditter og hektisk hverdagsliv . Det konverseres gemyttlig rundt bordene som snart alle er dekket med te, kaker og champagne.

Den dempede elegansen er gjennomgående på dette hotellet. Fra man ankommer og blir møtt av elegant antrukne doormen, kjenner man fornemmelsen av det historiske i veggene. Klassisk, erkebritisk stil til tross, dette stedet føles hverken stivt eller jålete. Tvert imot, her blir man møtt med vennlighet og åpenhet hele veien. The Goring gir på mange måter en følelese av å komme inn i et herskapshus på landet, en touch av Downton Abbey!

The Goring London - Eksempel på soverom

Eksempel på soverom

Foto: Jason Eckhoff

I lobbyen ruver hotellets grunnlegger, Mr. Goring, foreviget i bronsje. I dag er det 4. generasjon Goring som eier og driver hotellet. Mike, en av de ansatte som viser oss til rommet forteller at hotellet har som mål å beholde den opprinnelige stilen og ikke la seg rive med av nye trender. Rommene er alle individuelt innredet av anerkjente engelske designere som Nina Campbell og Tim Gosling. Tradisjonelle engelske marmorbad med cutting edge teknologi som umerket sklir inn i interiøret går igjen og det går gjetord om de komfortable sengene. Rommene i innstegskategorien er ikke veldig store, men eksklusivt innredet og gir mye kvalitet for pengene. Suitene ligger som små eksklusive leiligheter oppover i etasjene,og inneholder entre, adskilt stue med sofa gruppe rundt peisen, soverom og bad. Eksklusive historiske tapeter og silkestoffer fra Gainsborough Silks gir den ultimate luksusfølelsen.

The Goring Hotel, London

Stuen fra en Belgravia suite

Foto: Jason Eckhoff

The Royal Suite er kronen på verket. Den strekker seg over hele toppetasjen og her er ikke spart på noe. Antikvitetene er samlet inn fra hele England, og silketapeten på veggene er den samme som den som prydet spisesalen på første klasse på Titanic i 1912. Flere av rommene og suitene vender ut mot hagen, de resterende er vendt mot enten Victorian Square eller Beeston Place. Noen av dem har terrasse.

Hotellet fikk bred dekning i media da Middletonfamilien valgte The Royale Suite på The Goring som overnattingssted før det kongelige bryllupet. Her trenger man imidlertid hverken være kongelig eller ha bryllupsnerver for å bli ivaretatt på beste vis, og kanskje var det nettopp stedets behagelige ro som fikk de kongelige til å velge å oppholde seg på The Goring det nervepirrende døgnet før vielsen. Middletonfamilien er da heller ikke de første prominente gjestene hotellet har huset. Winston Churchill var hyppig gjest her i sin tid, og hans mor Lady Churchill flyttet også inn for en periode etter første verdenskrig. Kongelige fra hele Europa har kommet og gått siden hotellet åpnet dørene i 1910 og vår daværende kronprins Olav var selv begeistret gjest i 1937. Det sies at han var spesielt fornøyd med å ha sitt eget badeværelse, på Buckingham Palace måtte han visstnok dele med fem andre.

The Goring London - Baren - hvilken atmosfære

Baren – hvilken atmosfære

Foto: Jason Eckhoff

Spisesalen er stor og staselig med Swarovsky lysekroner i taket, innredet av den anerkjente designeren David Linley. Middagsrettene er hentet fra det tradisjonsrike, britiske kjøkkenet. Luksuriøse, oppgraderte varianter av bestemors spesialiteter laget av nøye håndplukkede råvarer. Vi blir fulgt opp av en meget kyndig og imøtekommende sommelier som tydelig trives på jobb og mer enn gjerne deler av sin kunnskap og entusiasme. Restauranten har en imponerende vinliste og er en av få som legger ned viner «en primeur», slik at gjestene kan kjøpe gode, lagrede viner til fornuftige priser. Servicen må nevnes spesielt her. Glimt i øyet på alle ansatte, personlig titulering og særdeles vennlig oppvartning gjør at man føler seg ivaretatt og satt pris på på alle måter.

Frokosten som også serveres i spisesalen velges á la carte. En rikholdig frokostmeny, enten man er på den sunne bølge eller ønsker en solid start på dagen. Igjen står råvarerene i sentrum og Clarence Court Eggs sørger for at eggerøren blir en opplevelse for seg. Fruktsalaten er ikke neddynget i sukkerlake men serveres fersk, toppet med en raus porsjon friske bær. Her skal ingen behøve å gå sultne fra bordet; det legges opp til en 3 retters, enten man ønsker den Continental eller British style.

Vurdering

Vemodig forlater vi hotellet, men vel vitende om at hit kommer vi tilbake. Er du en av de mange som har latt deg forføre av den engelske tv serien Downton Abbey og drømmer om et gods på landet, kommer du garantert til å finne ditt andre hjem på The Goring, slik vi gjorde.

Styrke: The Goring er perfekt for voksne par, historieelskere og de som måtte ønske en rolig avkobling mellom storbyslagene. Uovertruffen service. Et sted man vender tilbake til.

Svakhet: Ingen direkte svakheter. Kanskje ikke stedet for hippe venne turer. Er man ute etter molekylær gastronomi med uventede smakssammensetninger bør man nok også velge et annet sted å spise.

Gå ikke glipp av Afternoon Tea kl 15.00-16.30. En uforglemmelig innføring i britisk kultur. Reserver bord på forhånd! The cocktail hour fra kl 17.00 er også verd å få med seg. Cocktailen, en himmelsk Cosmopolitan, serveres på rommet ved forespørsel.

Klikk her for beste pris på The Goring. BusinessClass.no’s nøytrale hotell-søk sammenlikner priser på hotell, hvor som helst i verden!

2
Most popular / latest

  1. Per_Lund

    Meeeget godt skrevet om et fabelaktig hotell! Du er en god storyteller, Lena. Kudos! Følg meg gjerne på @Hamburgersmauet

  2. Jason BusinessClass

    Super artikkel om The Goring!

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×