Finnair Business Class Helsinki-Paris

Finnair Business Class Helsinki-Paris – med besøk i Finnairs nyrenoverte Schengenlounge

På flyplassen

Jeg var kun i transit i Helsinki og hadde allerede blitt innsjekket hele veien på avgangsflyplassen. Jeg hadde en time og 40 minutter mellom flygningene så derfor ble det et besøk i Finnairs lounge i Schengenområdet.

Loungen holdt stengt mye av høsten 2014 for en omfattende og nødvendig renovering. Loungen ved siden av, den som tidligere het «Lounge 2», ble slått sammen med Finnairs lounge som ble nesten dobbelt så stor sammenlignet med den tidligere. Også inngangen ble flyttet og snarveien som fantes utenfor loungen ble integrert i loungen.

Finnair Lounge Helsingfors Vanda

Finnairs nye lounge i Schengenområdet, Helsingfors Vantaa

Foto: Jacob Molin

Det nye interiøret minner om Finnairs nye premiumloungen i non-Schengenområdet, den som ble åpnet i fjor høst 2014. Innredningen er lekker med neonbelysning, krystallamper som beveger seg opp og ned og de annerledes veggdekorasjonene. Innredningen i den gamle delen av loungen er stort sett som før og det gamle buffétområdet er bevart samtidig som sen ny buffét har åppnet i den nye delen av loungen.

Finnair Lounge Helsingfors Vanda

Finnairs nye lounge i Schengenområdet, Helsingfors Vantaa

Foto: Jacob Molin

Jeg hadde allerede spist frokost på inkommende fly så jeg nøyde meg med en kopp kaffe og ett glass appelsinjuice. Øl og vin var tilgjengelig på kran og i bufféten enklere snacks.

Lounge: Finnair Lounge, Helsingfors Vantaa (HEL), Schengen

Loungen er vurdert separat fra flyturen. Du kan lese mer om loungene i tilsvarende loungevurdering.

Les mer om de besøkte lounge »

Boarding og første inntrykk

Ombordstigningen startet 25 minutter før avgang ved gate 21 med priority boarding for passasjerer i business class og passasjerer med gullkort og platinumkort. Før start ble det tilbudt aviser ombord, inklusive finske, svenske, engelske og franske.

Belegget på flygningen var på drøyt 60 prosent og ombordstigningen gick derfor hurtig, vi kunne forlate gaten ti minutter før tabell. Flytiden til Paris var beregnet til 2 timer og 40 minutter.

Finnair Business Class Helsingfors-Paris

Kabinen i Finnair business class på Airbus A320

Foto: Jacob Molin

Setet

Business class bestod av sju rader i en 3-3-konfigurasjon hvor midtsetet i business class alltid er ledig og hodestøtteduken er byttet ut mot en som sier «Complimentary Seat, Enjoy!», hvilket skaper en 2-2-konfigurasjon. Vi var ni personer i business class så med sju rader var det ingen mangel på plass. Setene er for øvrig like i hele flyet. De er kledd i grått stoff og byr på akseptabel benplass.

Finnair Business Class Helsingfors-Paris

Setet i Finnair business class på Airbus A320

Foto: Jacob Molin

Jeg hadde plass 02F og hadde ved ombordstigningen en nabo, en asiatisk ung man i 02D. Da det fantes menge ledige seter ble han tilbudt å flytte til et ledig setepar for å få mer plass, hvilket han også gjorde. Sete 02F innebar første raden på høyre side og dermed måtte all håndbaggasje plasseres på hattehyllen.

Underholdningssystem

På annenhver rad fantes mindre skjermer i taket som vekselsvis viste flykart og kortere underholdningsprogram.

Finnair Business Class Helsingfors-Paris

Skjerm med flykart og kortere TV-program

Foto: Jacob Molin

Måltider

Oppe i lufta ble serveringen startet med en varm klut fulgt av en velkomstcocktail med nøtter. Jeg bestilte en flaska champagne som var av merket Nicholas Feuillate. Tidligere ble det servert Joseph Perrier ombord men dette ble endret for en stund siden. Samtidig ble menyen delt ut. Denne inneholdt lunsjserveringen på engelsk, finsk og svensk samt en beskrivelse av de drikkene man kunne bestille.

Finnair Business Class Helsingfors-Paris

Nicholas Feuillate champagne og cocktailsnacks

Foto: Jacob Molin

Et kvarter senere var det klart for lunsj, brettet ble delt ut og samtidig ble det tilbudt varmt brød og ytterligere drikker fra vognen. Porselenet ombord kommer fra Marimekko og glassene fra Iittala og presentasjonen var faktiskt riktig tilltalende.

Til forrett ble det servert blomkålscouscous og tigerreker i pepperrotssaus. Til hovedrett ble det servert kylling på indisk vis i tomat-løk-paprikasaus i potet og spinatcurry med basmatiris. Til slutt ble det tilbudt vanilje og blåbærmousse til dessert. Jeg bestilte en flaske Bordeaux av typen Beau Rivage. Lunsjen smakte riktig bra med en ganske kryddersterk smak og med tydlige asiatiske inspirasjon. Det finnes ellers ingen ting kjedeligere enn flymat uten smak. Finnair har ganske ofte tilbudt asiatiskinspirert mat ombord på de flygninger jeg har gjort, også på flygninger innen Europa.

Finnair Business Class Helsingfors-Paris

Lunch i Finnair business class med snygg presentation

Foto: Jacob Molin

Til slutt ble det tilbudt kaffe og te fra et stilig dekorert brett hvor flyvertinnen hadde stilt opp ulike typer avecs som fantes ombord. Svært stilig.

Senere ble det tilbudt påfylling av kaffekoppen samt påfyllning av øvrige glass.

Service

Vennlig og hyggelig service ombord. Begge flyvertinnene som serverte i business class pratet flere språk

Ankomst

Tidlig avgang innebar også tidlig landing, 20 minutter før tidtabell i Paris. Finnair benytter terminal 2D på Paris CDG og årsaken er at flygningene mellom Helsinki og Paris flyss i samarbeid med Air France somikke selv trafikkerer strekningen. Å benytte terminal 2D innebærer en viss nærhet for passasjerer i transit til terminal 2E og 2F hvor Air France har sin base.

Terminal 2D for øvrig er ikke mye å juble for, en liten og ganske kjedelig terminal. Fordelen er dog de minimale gangavstandene, med kun handbagasje tok det to minutter fra flydøra til taxikøen.

Vurdering

Trivelig service på en lengre flygning innen Europa, alltid hyggelig å finne Marimekkoporslin og Iittalaglas ombord. Den nyrenoverte loungen i Helsinki ga dessuten et positivt inntrykk.

No comments yet, be the first!

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×