Conrad Hotel Dubai - Lobby

Conrad Hotel Dubai – Utmerket sentralt hotell med stor tropisk hage

Generell informasjon og beliggenhet

Conrad Hotel Dubai ligger i det sentrale Dubai ved Sheikh Zayed Road, rett over gaten for World Trade Centre og Dubai Convention Centre. Hotellet ligger også i umiddelbar nærhet til Dubais undergrunnsbane med inngang til nærmeste undergrunnsstasjon World Trade Centre bokstavlig foran hotellentrén. Dubais flygplass ligger cirka 10 km unna hvilket gjør flyplasstransporten enkel.

På andre siden av gaten ved messene finnes flere caféer og enklere restauranter og for shopping og flere restauranter er Dubai Mall tre stasjoner unna. For å komme til noen av byens strender må man derimot benytte taxi.

Conrad Hotel Dubai

Den vakre og elegante lobbyen med heftige blomsterdekorasjoner

Foto: Jacob Molin

Hotellet er relativt nytt  og ble innviet november 2013 hvilket merkes interiørmessig. Det er nytt og fresht. Hotellbygget er kledd i mørkt glass og er 54 etasjer høyt. Det mest imponerende er hotellets enorme lobby med store søyler, en fantastisk opplyst gullmønstret vegg og et vakkert tak.

Rommet

Hotellet har 555 rom fordelt på 364 Deluxerom, 123 Executiverom, 44 Deluxesuiter, 20 Executivesuiter, to Conradsviter og to Royalsuiter. Hotellet opptar 54 etasjer men under vårt testbesøk var det bare rommene fra drøyt 20ende etasje og oppover som ble benyttet, hvilket innebar at stort sett alle gjester fikk skapelig utsikt.

Vi ble tildelt et rom i 32 etasje med en flott utsikt mot kystlinjen og den Persiske gulf. Dessverre var var vinduet dog ganske møkkete og hotellpersonalet forklarte at det har sin årsak i all sand som blåser opp med vinden.

Conrad Hotel Dubai

Deluxerommet

Foto: Jacob Molin

Deluxerommet var imponerende i størrelse, til tross for at dette regnes som hotellets standardrom. Rommet bestod av en stor kingsize-seng, arbeidsplass med skrivebord, to stoler med avlastingsbord, toalettbord samt et TV-møbel med stor widescreen-TV. Interiøret var svært sobert i beige med møbler i mørkebrunt og med detaljer i et slags marmorlignende materiale.

Selv badet var imponerende i størrelse med en stor walk in-dusj, et stort badekar, toalett og ikke mindre enn to håndvasker. En annen artig detalj var TV-skjermen ved badekaret som var så diskret innbygget i veggen at den først ikke ble oppdaget. Det var fjernkontrollen i en liten boks ved siden av badekaret som ga den første ledetråden. Selve TV´n var egentlig ingen TV men en skjerm som viste samme bilde som den ordinære TV´n i stua, det eneste som kunne reguleres via fjernkontrollen var lyden og av/på.

Conrad Hotel Dubai

Baderommet med badekar och TV-skjerm

Foto: Jacob Molin

I rommet fantes for øvrig tekoker og Nespressomaskin, garderobe, safe og minibar.

Mat og drikke

Hotellet har flere barer og restauranter. Hovedrestauranten heter Ballarò og ligger i sjette etasje med bord både inne og ute på terrassen. Her serveres frokost – en skikkelig buffet med hyggelig og oppmerksom service fra personalet som serverer kaffe, te og kald ferskpresset appelsinjuice ved bordet. Senere på dagentilbys en internasjonal buffét, antinpasti og en italiensk à la carte-meny.

Conrad Hotel Dubai

Hotellbaren i Purobeach Urban Oasis

Foto: Jacob Molin

Ytterligere valg inkluderer Marco Pierre White Grill med blant annet brittiskinspirert mat, Cave, en vinbar med viner fra hele verden, samt baren i den tropiske hagen  Purobeach Urban Oasis med øl, viner, cocktails samt enklere barmat. Vi besøkte utendørsbaren for en tradisjonell afterwork og atmosfæren er virkelig super i denne hagen. Det er vanskelig å tro at man faktisk befinner seg midt i det sentrale Dubai. Prisene er dog ganske høye og musikken muligens noe høy utover kvelden.

Andre fasiliteter

Til tross for at Conrad Dubai ikke ligger ved stranden har hotellet et fantastisk poolområde beliggende i en tropisk hage på totalt 5500 kvadratmeter. Hele området er godt beskyttet av høyre vegger som holder både eksos fra biler og ikke minst bråket på god avstand. I Purobeach Urban Oasis finnes en stor men litt annerledes utformet pool, en foss, ulike statuer, en hage, en stor utendørsbar samt flere ulike steder med solsenger etc. På kvelden tennes oljelamper langs gangveien noe som skaper en spesiell atmosfære. Nærmest hotellet finnes en stor terasse som tilhører restauranten Ballarò hvor man kan spise frokost, lunsj og middag.

Conrad Hotel Dubai

Den store tropiske hagen med poolområdet

Foto: Jacob Molin

Hotellet har også et stort spa på 2000 kvadratmeter som ligger i sjette etasje. Conrad Spa til byr blant annet boblebad, avslappingspool, ulike badstutyper samt hvilestoler. Samtlige deler er separat for damer og herrer. Spaet har også åtte behandlingsrom som tilbyr massasje og en rekke behandlinger.

Vi fikk til et kveldsbesøk i Conrad Spa som var positivt, spesielt med de hvilesengene som var nedsenket i en pool hvor man kunde ligge og hvile med boblende vann omkring og med taket fyllt av en lamper i ulike farger får å etterligne en stjernehimmel.

Conrad Hotel Dubai

Conrad Spa

Foto: Jacob Molin

Hotellet har også en stor eventdel med to store eventrum med plass for 1100 resp 725 gjester samt tre konferenserom og elleve møterom.

Internetttilgang

Gratis internet er tilgjengelig på hele hotellet. Oppkoblingen var ukomplisert og hastigheten stabil.

Service og stausfordeler

Servicen fra personlaet var svært trivelig, polert og oppmerksom. Det fantes også en hel del personale i og omkring lobbyen som sørget for alt fra å møte taxi, åpne dører, vise veien til innsjekk samt deretter til riktig heis.

Inn og utsjekk var også ryddig og hyggelig. jeg ble flere ganger tiltalt med navn og fikk også takk for min lojalitet til Hiltonkonsernet. Ytterligere en fordel var at jeg kunne sjekke inn allerede klokken 11 på formiddagen og fikk sen utsjekk klokken 15. Begge deler kostnadsfritt og var verdifullt med full agenda i Dubai.

Conrad Hotel Dubai

Hotellentreén

Foto: Jacob Molin

Jevnt over var servicen på hotellet nesten helt perfekt og inkluderte også detaljer som at pool personalet hjalp til med å gjøre i stand en solseng med håndklær for så å hente en flaske vann og et glass med is som kom på bordet.

Vurdering

Et riktig imponerende hotell som leverte fra innsjekk til utsjekk. Elegante rom, bra service, en svært vakker lobby og en suveren tropisk hage med pool som fungerer som et substitutt til at hotellet ikke ligger på ved en strand.

 

12
Most popular / latest

 1. Dreamliner

  Hade du bokat på Hilton.com så hade detta problem aldrig uppstått.

 2. airaris

  Jag stannade på Conrad två gånger.fint hotel men den andra gånger när jag kommit fram till receptionen för in chekning personalen sa till mig att min booking är avbokat.jag blev orolig och jag visade de min booking from amoma som var ok och att det måste har hänt ett fel.de vill inte lyssna och de sa att om jag vill bo där jag måste boka en nu rum som kostade 5000 per natt .jag frågade killen i receptionen om jag kunde prata med manager och han sa ok .manager kom efter 20 minuter och han sa samma sak .jag ringde amoma och de bekräftade min booking och att allt är ok men manager ville inte hjälpa mig.jag rinde till amoma igen och ber till de att ringa bokning på conrad och de gör det .efter 45 minuter kom killen från receptionen och han sa at problemet är löst och att jag ska få mitt rum.
  såna saker händer alltid på alla hotell men bemötande från personalen var hemskt och from manager oxå .de tittade på mig hela tiden som att jag vill lurar de.till slutet jag frågade var fans problemet och de sa att deras booking system avbokade min reservation.de ber inte om ursäkt ingenting .sorry men aldrig på conrad hotel.
  jag har varit på versace hotel flera gånger och själva hotellet och service var helt fantastisk.jag rekomenderar.
  (ber om ursäkt för mina dåliga svenska)

 3. Tommy
  IPC_Mataveri

  Tack för bra information samt bilder.

  Finns det någon executive lounge på hotellet?

  Det kunde du ha frågat mig jag var där jan 2014;)

 4. agehall
  Dreamliner

  Hade du bokat på Hilton.com så hade detta problem aldrig uppstått.

  Exakt. Det är tyvärr ingen ovanlighet att folk som bokat via tredje part har sådana här problem, oavsett hotellkedja. Därför bör man fundera noga innan man bokar via dem.

 5. bnr
  Dreamliner

  Hade du bokat på Hilton.com så hade detta problem aldrig uppstått.

  Stämmer säkert, men ändå inte ok om ett hotell behandlar en gäst så, oavsett bokningskanal.

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×