Clarion Hotel Arlanda: Standardrum

Clarion Hotel Arlanda Airport – Arlandas nyeste flyplasshotell

Generell informasjon og beliggenhet

Clarion Arlanda er beliggende et stenkast fra Skycity med gangavstand til terminal 4 og terminal 5. Det er også enkelt å ta seg til hotellet via fjerntogstasjonen, Arlanda Express samt de busser som trafikkerer Arlanda da man enklest går av ved terminal 5. Hotellet nås gjennom en bro, Sky Bridge, som leder fra Skycity rett inn i hotellobbyen. i Skycity finnes også et utvalg butikker og restaurantervman kan besøke.

Rommet

Hotellet består av 13 etasjer og i alt 414 rom oppdelt i 3 kategoerier – Standard, Superior og Deluxe. Dessuten finnes Sju suiter. Fremfor alt byr de øverste etasjene på flott utsikt mot enten terminalen eller den østre rullebanen. Med rom i 12 etasje hadde vi en ubegrenset utsikt over terminalområdet.

Standardrommet var på drøye 20 kvadratmeter og var veldisponert med en stilig og funksjonell innredning. Dog savnet vi en eller annen form for oppbevaring av reisevesker, nå må alt stilles på gulvet. På rommet fantes også en hvilestol med bord, et litt knapt skrivebord, bad med badekar samt garderobe med tilhørende minibar. Men det kanskje viktigste møblet, sengen levde desto mer opp til forventningene. Bekvemt var det med behagelig sengetøy. Også fra sengen kunne man beskue utsikten og det å våkne til en vakker soloppgang er ingen dårlig start på dagen.

På rommet fantes også en moderne plasma-TV med et 20-talls kanaler. Dog savnet vi et interaktivt TV-system, men dette kommer forhåpentligvis på plass senere. Hotellet tilbyr også gratis trådløst internett gjennom Telia Homerun som innebærer en ganske hurtig og pålitelig oppkobling , dog med den bakdelen at man behøver en voucher fra resepsjonen med en litt «krøkkete» kombinasjon av siffre, bokstaver osv.

Mat og drikke

Restaurant og bar finnes i 12 etasje med en vindunderlig utsikt over flyplassen. Vi passet på å spise middag i restauranten og servicen var oppmerksom og maten verdt sin pris. Ønsker man kun noe å drikke finnes et bra utvalg, ikke minst av cocktails med passende navn som Aviation og Blue Sky. Dessuten fantes roomservice og om ingen ting frister i restauranten finnes en rekke steder å spise i Skycity.

Frokosten ble servert i en separat restaurant i andre etasje hvor man kunne nyte av hotellets vakre kunstsamlig mens man inntok måltidet. Frokosten opplevdes fresh og med et utvalg som skulle tilfredsstille de aller fleste. Dog ikke helt på nivå med de store frokostbuffetene i eksempelvis Asia. En positiv overraskelse var at det fantes en kokk som tilbredte valgfri omelett på bestilling. En frokostvertinne hentet også aviser til de av gjestene som ønsket dette.

Andre fasiliteter

I tredje etasje fantes et relativt velutstyrt treningssenter med vekter, løpemaskiner samt en felles badstu i direkte forbindelse med treningsstudioet. Omkledningsrom fantes også. Disse med avansert kodelås for optimal sikkerhet. For gjester som foretrekker å mosjonere i det fri, fantes det et kart med tips i resepsjonen over nærområdet.  En organisert løperunde på 7 km starter hver dag 06:30.

I februar 2015 kommer også et utendørs svømmeanlegg til å være ferdig. Det blir liggende rett på utsiden av treningssenteret. Poolen kommer til å ha en oppvarmet temperatur på drøye 29 grader. I sommerhalvåret kommer det til å finnes solstoler og utendørsmøbler fra den italienske designeren Moroso.

En kul detalj i hotellet er all kunsten som Clarion har benyttet i innredningen. Det synes godt fra frokostsalen, lobbyen og konferanseavdelingen. I øverste etasje innvies for tiden Galleri Klum, et stort galleri med naturfotografier av kjente kunstnere som Ernst Billgren og Mattias Klum. Først ut er Mattias Klums utstilling ?Hästfolk? Clarion har også en målsetting om å organisere kunstvisninger på hotellet samt holde kunstgalleriet åpent for alle hver søndag.

Service og stausfordeler

Servicen var svært vennlig og oppmerksom under oppholdet. Det er tydelig at personalet syntes det var stas å arbeide på et helt nytt hotell med alt det innebærer. Å bo på et fem dager gammelt hotell med over 400 rom innebærer dog at det fantes en og annen detalj som ikke fungerte perfekt. Med noen små barnbesykdommer som «rammet» oss løste personalet på strak arm.

Vurdering

Ett hotell over forventningene. Utmerkede fasiliteter, bra beliggenhet, stilige og velmøblerte rom og bra service. Også kunsten og hotellets utsmykninger gjorde inntrykk og de organiserte løpeturene gir en merverdi for løpeinteresserte gjester.

4
Most popular / latest

 1. hencjo

  "interaktivt TV-system"? Vill man inte undvika det till varje pris? Jag är glad varje gång jag får en "normal tv".

 2. meta

  Testade Clarion för första gången med ett standardrum – blev positivt överraskad – rummet var snyggt designat, bekväm säng, stor TV med bra utbud och badrummet var utmärkt. Frukosten var väldigtt bra och varierad även om matsalen är lite väl stor men det kan man acceptera. Kommer definitivt använda mig av Clarion Arlanda i fortsättningen istf Radisson SkyCity när jag har tidiga flyg och sena ankomster,

 3. essa

  Jag har en annan upplevelse. Rummet var för kallt och bara tre grader tilläts ändras på. Städerskan jag frågade svarade bara: "Jag tycker inte det är för kallt".
  Trasiga lakan.
  Smutsiga fönster från tidigare gästers feta pannor.
  Ingenstans att slänga kvinnliga hygienartiklar.

  Bristande service på Kitchen & Table, för salt fisk. Servitören syntes inte till förrän tallriken skulle dukas bort. Försent då att fråga om det smakade bra…

  Frukosten dock till belåtelse. Plus för deras separata bord med laktos- och glutenfria lternativ. Och även plus för omelett a la minute.

  Vid utcheckningen fick vi frågan från vice hotellchefen om vi var nöjda med vistelsen och då svarade vi ärligt på det vi tyckte kunde förbättras. Hon tackade för informationen och önskade oss välkomna tillbaka.

 4. Johan_G

  Ett riktigt trevligt hotell. Ännu har jag inte hunnit prova något av standardrummen då personalen är väldigt duktiga på att uppmärksamma status i Choice Club. God mat i restuarangen och fin frukostbuffé också, jag bor gärna där igen.

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×