Air Baltic Business Class Stockholm-Riga

Air Baltic Business Class Stockholm-Riga – En frokostflyvning

På flyplassen

Jeg ankom Arlanda flyplass 90 minutter før avgang klokken 08.30.  Jeg hadde allerede sjekket inn på internett men hadde behov for hjelp i forbindelse med å skrive ut boardingkort siden jeg ikke hadde tilgang til printer. Noe som heller ikke fungerte å gjøre on-line var å lege inn bonuskort fra f.eks. SAS, det eneste som fungerte var Air Baltics eget bonusprogram.

Air Baltic hadde to innsjekkingsskranker åpne i den gamle avgangshallen i terminal 5, en for økonomiklasse og en for business klasse. Ingen av skrankene hadde kø. Jeg fikk tak i et boardingkort i løpet av minutter. Det er bakkeselskapet Aviator som håndterer Air Baltic i Stockholm.

Air Baltic Business Class Stockholm-Riga

Air Baltic check-in på Arlanda terminal 5

Foto: Jacob Molin

Terminal 5 var full av mennesker denne morgenen med lange køer overalt, inklusive ved sikkerhetskontrollen. Som reisende i business class med Air Baltic har man ikke tilgang til fast track på Arlanda men jeg fikk likvel kommet igjennom her takket være en snill kontrollør.

Air Baltic benytter SAS-loungen på Arlanda. Også i SAS Gold Lounge var det svært mye mennesker. Normalt utvalg i morgenbuffeten med et godt utvalg, noe som alltid er en hyggelig måte å starte dagen på.

Lounge: Airport Business Lounge, Riga International (RIX)

Loungen er vurdert separat fra flyturen. Du kan lese mer om loungene i tilsvarende loungevurdering.

Les mer om de besøkte lounge »

Boarding og første inntrykk

Innkommende fly var ti minutter forsinket med flyet ble «snudd» hurtig og ombordstigningen kunne starte som planlagt, 15 minutter før avgang fra gate 6B. Flyet parkerte for såvidt ved terminalen men siden det var et propellfly var det nødvendig med en kort spasertur til flytrappen.

Air Baltic Business Class Stockholm-Riga

Air Baltics Dash-8 Q400 på Arlanda terminal 5

Foto: Jacob Molin

En hyggelig mannlig purser ønsket velkommen ved inngangen og jeg fant raskt min plass 01A rett rundt hjørnet. Som vanlig på de fleste fly innebærer dette at all håndbagasje må legges opp i hyllen.

Etter at samtlige passasjerer var kommet ombord  ble det i business class tilbudt en velkomstdrink, et valg som stod mellom vann og appelsinjuice. Jeg valgte sistnevnte. Tidligere var det også musserende vin – selv på en kort flyvning som dette. Deretter ble det tilbudt aviser, først og fremst Latviske og russiske. Normalt har de Financial Times på engelsk men denne  var det slutt på og purseren kunne derfor kun tilby magasinet Times.

Punktlig pushback med sedvanlig sikkerhetsdemonstrasjon. Beregnet flytid til Riga var en time.

Setet

Flyet som tok oss til Riga var en Bombardier Dash-8 Q400, et turbopropfly med plass til 76 passasjerer og generelt et ganske stille fly å reise med.  Business class bestod av fire rader, dog fantes rad 1 kun på venstre side av kabinen. I business class er setet ved siden av alltid ledig, hvilket innebærer at hver passasjer får et eget setepar. Av de syv tilgjengelige setene med dagens konfigurasjon, var fire besatt.

Air Baltic Business Class Stockholm-Riga

Air Baltic Business Class

Foto: Jacob Molin

For øvrig er det identiske seter i hele flyet. Ikke noe ekstraordinært, men heller ikke noe å klage på for en så kort flytur.

Måltider

Oppe i luften ble menyene delt ut og drikkebestilling ble tatt. Jeg valgte et glass appelsinjuice  som ble servert elegant ved mitt sete på en sort serviett.

Drikkeutvalget var ganske omfattende og bestod av Champagne, musserende vin, to røde, to hvite, en rekke brennevinssorter samt alkoholfrie valg. Champagnen var Heidsieck Monopole Brut. En klassiker å prøve ombord til kaffen Riga Black Balsam, en tradisjonell Latvisk urtelikør.

Air Baltic Business Class Stockholm-Riga

Meny och drinklista i Air Baltic Business Class

Foto: Jacob Molin

På formiddagsflyvningen til Riga ble det servert frokost ombord, og en ganske omfattende sådan for å være en flyvning på en time. Frokosten var i praksis et treretters måltid  med salami salat som forrett, tandoorikylling med marinerte grønnsaker som hovedrett, og granola som dessert. På brettet fantes også yoghurt, smør og marmelade. Pursern tilbød ytterligere drikke etterfulgt av varmt brød og croissanter fra en kurv. Tilslutt ble det tilbudt kaffe og te og en liten sjokoladebit.

En god og mettende frokost. Ikke sårlig med tanke på den korte flyvningen.

Air Baltic Business Class Stockholm-Riga

Omfattende frokost i Air Baltic Business Class

Foto: Jacob Molin

Senere under flyvningen etter at brettene var ryddet bort ble mer drikke tilbudt og enkelte passasjerer bestille noe alkoholholdig å drikke.

Service

To personer arbeidet i kabinen, en mannlig purser som serverte i business class og en flyvertinne som tok hånd om salgsvognen i økonomiklasse. begge var hyggelige og pratet godt engelsk.

Serveringen var svært elegant. All drikke ble helt opp i det lille galleyt lengst fremme for så å bli servert på et sort lite fat ved hvert enkelt sete. Ingen navn ble benyttet ombord, derimot ble jeg alltid titulert med Sir.

Ankomst

Det var landning fem minutter før tidstabell kl 12.15 lokal tid i et svært tåkete Riga hvor regnet akkurat hadde gitt seg. Tidligere var det mye bussing i Riga, men etter at den nye terminalen stod ferdig  får flere fly nå muligheten til å parkere ved terminalen.

Riga er en liten flyplass og med kun håndbagasje var jeg i ankomsthallen mindre enn ti minutter etter landing.

Vurdering

Bra servering i business class for en flyvning på en time med utdeling av meny og en ganske omfattende drikkeliste. Jetfly er generelt mer behagelig å reise med, men Dash-8 Q400 ganske stille og relativt rommelig.

No comments yet, be the first!

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×