Air Baltic Business Class Riga-Stockholm

Air Baltic Business Class Riga-Stockholm – En bra middagsflyvning

På flyplassen

Jeg ankom Rigas flyplass i god tid før flyvningen med nesten tre timer til avgang da ettermiddagens møte hadde gått fortere enn først antatt.

Air Baltic er det største selskapet på flyplassen og har et stort innsjekkingsområde i avgangshallen med flere skranker for økonomiklasse og en åpen skranke for business class med minal kø. Jeg hadde allerede sjekket inn på nett og behøvde derfor aldri å gå innom noen av skrankene.

Air Baltic Business Class Riga-Stockholm

Air Baltic business check-in i Riga

Foto: Jacob Molin

reiser man med Air Baltic i business class har man tilgang til en separat fast track-sluse ved sikkerhetskontrollen, et helt separert kontrollpunkt ved siden av den vanlige. Nesten ingen køså kontrollen gikk hurtig, dog ville de at jeg skulle ta av mine sko for også å få disse scannet. Litt overraskende var det at identitetskontroll også ble gjort ved sikkerhetskontrollen, hvilket innebar at min pass ble kontrollert sammen med boardingkortet.

Air Baltic har en riktigt trivlig lounge i Riga med moderne innredning, stilig møblering og fin utsikt. Personalet er immøtekommende og personen ved resepsjonsdisken reiser seg alltid opp når noen kommer eller går, hvilket er en respektfull gest. Personalet forsøker også etter beste evne å holde oversikt over hvem som skal med hvilket fly for så å informere om når det er ombordstigning.

Air Baltic Business Class Riga-Stockholm

Air Baltics lounge i Riga

Foto: Jacob Molin

Enklere kald mat fantes samt et ganske omfattende drikketilbud, inklusive flere ølsorter, vin, musserende vin og ulike spritsorter. Er man sugen på noe søtt finnes en fryseboks med fem ulike iskremvarianter på pinne.

Lounge: Airport Business Lounge, Riga International (RIX)

Loungen er vurdert separat fra flyturen. Du kan lese mer om loungene i tilsvarende loungevurdering.

Les mer om de besøkte lounge »

Boarding og første inntrykk

Ombordstigningen ble påbegynt 15 minutter før avgang ved gate A1. Det hadde regnet ganske kraftig bare minutter tidligere, men heldigvis ble det opphold når det var dags for å spasere den korte biten fra terminalbygningen og ut til flyet.

Air Baltic Business Class Riga-Stockholm

Ombordstigning ved gate A1

Foto: Jacob Molin

En ung kvinnlig purser ønsket velkommen ved inngangen, jeg hadde sete 02A, et vindussete i business class på rad 2. Ingen velkomstdrink ble tilbudt denne gang, normalt pleier man å bli tilbudt vann eeller appelsinjuice før avgang, derimot ble aviser på Latvisk, russisk samt Financial Times på engelsk tilbudt.

Punktlig pushback klokken 19:10. Flytiden til Stockholm var beregnet til én time.

Setet

Flyet som tok oss fra Riga til Stockholm var en Bombardier Dash-8 Q400, ett turbopropfly med plass fr 76 passasjerer og et generelt ganske stille fly å reise med. Business class bestod av tre rader, dog fantes rad 1 kun på venstre side av kabinen. I business class er setet ved siden av alltid ledig, hvilket innebærer at hver passasjer for hvert sitt setepar. Av de fem tilgjengelige businessetene med dagens konfigurasjon var tre opptatt.

Air Baltic Business Class Riga-Stockholm

Setet i Air Baltic business class

Foto: Jacob Molin

Foir øvrig er det samme seter i hele flyet, ikke noe spesielt å skrive hjem om ei heller klage over for en flyvning på en times tid. Det å garantyert få et ledig sete ved siden av seg er dog en stor fordel.

Måltider

Menyen og drikke listen ble delt ut mens flyet var på bakken og det var en imponerende meny på en såvidt kort flyvning. Drikketilbudet var ganske så omfattende og bestod av Champagne, musserende vin, to røde viner, to hvite viner, øl, et flertal spritsorter samt en rekke alkoholfrie drikker. Champagnen var Heidsieck Monopole Brut, kanskje ikke den vasseste av Champagnesorter, men helt grei. En klassiker å prøve ombord til kaffen er Riga Black Balsam, en tradisjonell Latvisk urtelikør.

På denne kveldsflyvningen ble det anturligvis servert middag  i business class, en ordentlig treretters sådan. Serveringen startet omgående da vi var kommet opp i marsjhøyde. Bestikk ble delt ut og drikke tilbudt. Dog ingen separat cocktail før maten denen gangen. inleddes ganska omgående då vi kommit upp i luften.

Til forrett ble det servert camembert med marinerte grønnsaker, hovedretten var et «slow cooked» biff med poteter og salat og desserten var en panna cotta med kardemomme og tyttebærsaus. Til matenbestilte jeg en  liten flaska champagne att dricka samt et glas vann. Brød ble tilbudt fra en liten kurv.

Air Baltic Business Class Riga-Stockholm

Omfattende måltid i Air Baltic business class

Foto: Jacob Molin

Middagen var svært god og framfor alt svært mettende, ikke minst hovedretten. Desserten, panna cottan, falt også helt i smak. Det var dog litt merkelig å få ost som forrett, selv om jeg liker camembert. Jeg vet også at de for få år siden serverte et varmt måltid på vei til Stockholm. Dette har nå blitt redusert til et kaldt alternativ.

Senere ble det servert kaffe og te og på brettet fantes også en liten sjokoladebit. Jeg bestilte en Baileys for å ha sammen med kaffen.

Air Baltic Business Class Riga-Stockholm

Champagne, vann og Baileys til kaffen

Foto: Jacob Molin

Service

Vennlig og immøtekommen service av den kvinnlige purseren, dog ikke lite polert som på utreisen. Eksempelvis ble ingen velkomstdrink tilbudt før avgang og ingen serveringsbrikker ble benyttet for å servere drinkene. Men bortsett fra disse mindre detaljene vvar det en svøært trivlig service og måltidet var over standard for hva man kan forvente seg på en så kort flyvning.

Ankomst

Ankomst til Arlanda ti minutter før tidtabell kl 19:15 med en kort spasertur for å komme fra flyet til transithallen i terminal 5. Jeg hadde ikke innsjekket bagasje og kunne i løpet av minutter sette kurs mot Stockholm.

Air Baltic Business Class Riga-Stockholm

Flyet etter landing i Stockholm

Foto: Jacob Molin

Vurdering

En måltid over standard for en kort flyvning på en time i business class med en omfattende drikkeliste. Vennlig service men ikke så bra som på utreisen.

No comments yet, be the first!

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×