Aegean Airlines Economy Class Aten-Paris

Aegean Airlines Economy Class Athen-Paris – Utmerket økonomiklasse innen Europa

Bakgrunn

Aegean Airlines er Hellas´ største flyselskap, både regnet i antall passasjerer som antall fly og destinasjoner.  Aegean Airlines flyr i dag til 60 destinasjoner med et 30-talls fly. Siden 2010 har selskapet vært med i Star Alliance og på slutten av fjoråret ble kjøpet av den tidligere konkurrenten Olympic Air godkjent og fungerer i dag som et datterselskap av Aegean Airlines.

Aegean Airlines har først og fremst gjort seg kjent for å ha et godt bonusprogram men også for å tilby en god service ombord på flyvninger inne Europa. Denne testen oppsummerer en tre timer lang flyvning mellom Athen og Paris.

På flyplassen

Innsjekkingen begynte rett etter klokken 13, tre timer før avgang, på Athens Eleftherios Venizelos flyplass i det som generelt kalles terminal B. I praksis er det dog kun en terminal som er oppdelt i en Schengendel (terminal B) og en non-Schengendel (terminal A).

Som økonomipassasjer gikk det ikke å forbooke sete ombord, selv ikke med gullkort. Derimot fant jeg med glede ut at når jeg logget inn på nettet for å sjekke inn kvelden i forveien at Aegan hadde forbooket  sete 03D en plass ved midtgangen på første raden av økonomiavdelingen. Dette satt jeg stor pris på.

Aegean Airlines Economy Class Aten-Paris

Aegean Airlines Premium check-in i Athen

På flyplassen fantes det skranker for økonomiklasse, internett check-in samt et separat innsjekkingsområde for business class og gullkortinnhavere. Ettersom jeg kun hadde håndbagasje var det enklest å sjekke inn på en av automatene.

Som gullkortinnehaver kan man velge mellom to lounger i Athen, Lufthansa og Aegan som for øvrig ligger vegg i vegg. Begge er trivelige å besøke. Lufthansa vinner på drikkeutvalget. Ser man bort fra førsteklasseloungene i Tyskland er utvalget kanskje det beste i noen Lufthansalounge i verden. Aegeans lounge er dog betydelig større, stiligere og noe mer elegant. Også mat og drikke står seg bra i Aegeanloungen med mye å velge i mellom og ikke minst flere gode greske viner.

Aegean Business Lounge Aten

Aegean Business Lounge, Athen

Lounge: Aegean Business Lounge, Aten Eleftherios Venizelos International (ATH)

Loungen er vurdert separat fra flyturen. Du kan lese mer om loungene i tilsvarende loungevurdering.

Les mer om de besøkte lounge »

Boarding og første inntrykk

Til forskjell fra andre flyplasser skjer sikkerhetskontrollen i Athen rett etter taxfreeområdet og loungene hvilket betyr at man bør avsette litt tid for å få tid til dette. Det finnes også en separat fast track-sluse for premiumpassasjerer som ligger et stenkast fra loungene. For å kunne benytte denne behøver man et lite klistremerke eller stempel på sitt boardingkort. Er man transit eller har sjekket inn på automat kan man få klistremerke i loungen.

Ombordstigningen startet en halvtime før avgang og var via en trapp ned i kjelleren. Prioritet ble gitt for passasjerer i business class og for dem med gullkort, men i praksis gjorde ikke dette  noe forskjell da alle skulle ut med buss til flyet.

Flyet var et ganske nytt Airbus A320 og kabininteriøret ga et bra førsteinntrykk. Ikke spektakulært men stilig og moderne med mørkegrå seter i skinn. Belegget ombord var bra og det var kun en håndfull seter ledig.

Punktlig pushback klokka 16.15 med en sikkerhetsvideo på skjermene før avgang. Flytiden til Paris var beregnet til 3 timer.

Setet

Flyet hadde 28 rader med to rader business class og resten økonomiklasse Setet var overraskende komfortabelt og bød på ganske bra benplass til å være på økonomi. I hvert fall på rad 3…

Kabinen hadde den sedvanlige 3-3 konfigurasjonen. I business class var midtsetet blokkert og erstattet av et cocktailbord.

Aegean Airlines Economy Class Aten-Paris

Setet i Aegean Airlines economy class

Underholdningssystem

Flyet var utrustet med skjermer i taket på omtrent hver tredje rad. På lange flyvninger vises det underholdning på disse mens på denne flyvningen stort sett ble vist flykart. Ved armlenet var det et lite kontrollpanel for underholdningssystemet i form av musikkanaler man kunne høre på.

Måltider

Etter start ble serveringen innledet med en første cocktail fra vogna. Ombord fantes et bredt utvalg av ulike drikker. Både øl og vin var gratis i økonomiklasse. Jeg bestilte en flaske gresk rødvin som var helt ok.

Knappt 45 minuter senere kom drikkevogna forbi nok en gang med mulighet til å bestille mer til maten. Deretter var det klart for middag.

Middagen bestod av en god moussaka. På brettet fantes også en brødbit, smør en pakke kjeks, en litren ostebit samt en havrekake til dessert. Jeg bestilte ytterligere en flaske rødvin og et glass vann.

Aegean Airlines Economy Class Aten-Paris

Varm middag i økonomiklass

Maten smakte riktig bra, definitivt ingen ting å klage på med tanke på rute og kabinklasse. Senere ble man tilbudt kaffe og te.

Service

Vennlig og immøtekommen personale som ikke ga noe ekstra oppmerksomhet til meg som gullkortinnehaver. Det som dog imponerte var det omfattende serviceprogrammet i økonomiklasse. De tre timene passerte svært hurtig. Serveringsvcogna var faktisk forbi hele fire ganger for å tilby noe å spise eller drikke.

Det som også imponerte var det stora antallet flyvertinner i økonomiklasse. Jeg tror det totalt var fem ellers seks personer som arbeidet i kabinen.

Ankomst

Landing skjedde 15 minutter før tidtabell i Paris. På Charles-de-Gaulle er det terminal 1 og satellit 7 som benyttes, samme satellit som SAS hvilket skapet nærmest latterlig enkel transfer for meg som skulle videre til Skandinavia med SAS.

SAS-loungen (som for øvrig også Aegean benytter i Paris) lå ti meter fra ankomstgaten. Gaten for tilsutningsflyet lå 50 meter bort  og noen sikkerhetskontroll var ikke påkrevd.

Vurdering

Utmerket serviceopplegg med bra mat og drikke, komfortabelt sete med god benplass og hyggelige lounger i Athen. Slik burde det alltid være å fly økonomiklasse i Europa.

5
Most popular / latest

 1. Jonas C

  Flög Aegean Economy i höstas och var hyfsat nöjd med upplevelsen. Ser fram emot att testa dem i Business Class vid något tillfälle i år.

 2. FDN

  ser riktigt trevligt ut

 3. Jacob
  hallvard

  Jag har också åkt med Aegean i ekonomiklass två gånger. Riktigt bra jämfört med många andra bolag- Maten var god. Enda bolag med jämförbar kvalite på Ekonomi inom Europa är Air Malta.

  Air Malta har jag ännu kvar att testa, såväl i economy som business. Tack för tipset!

 4. hallvard

  Jag har också åkt med Aegean i ekonomiklass två gånger. Riktigt bra jämfört med många andra bolag- Maten var god. Enda bolag med jämförbar kvalite på Ekonomi inom Europa är Air Malta.

 5. GOTATH

  Håller med dig till fullo!

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×