14 februar er det Valentines Day. Og selv om vi skandinavere nok har et mer avslappet forhold til denne dagen, ønsker mange av oss å gjøre litt ekstra stas på partneren – gjerne med en romantisk reise.

Uansett om det er en mann eller kvinne man ønsker å by med seg på tur, kommer nok en uventet innbydelse til å bli tatt godt i mot. Det er svært hyggelig å sjekke inn på et flott hotell, og dersom du krydrer oppholdet med god mat og drikke, et spabesøk eller en kulturell opplevelse blir opplevelsen fullkommen.

1. Roseblader på sengen, Champagne og 7-retters middag på hotellet Edgar House i Chester

Chester ligger syd for Liverpool, så det er best å fly til Manchester og leie en bil – reisen tar en drøy time. Edgar House er i nærheten av byens antikke bymur og rett ved eleven Dee. Hotellet har fått en rekke utmerkelser gjennom årene som «det mest romantiske hotellet i Europa» hos Tripadvisor og «verdens beste lille hotell». Nå tilbyr man en unik Valentinespakke, og det innebærer en seng dandert med roseblader, en flaske Champagne venter på rommet – naturligvis avkjølt. Litt småsnacks i form av jordbær og eksklusiv sjokolade hører også med.

Rose petals, champagne and a 7-course meal at 5-star Edgar House

Roseblader på sengen, Champagne og 7-retters middag på hotellet Edgar House i Chester

Foto: Edgar House

På kvelden venter kokkens spesielle 7-retters meny i restauranten Twenty2 og etter en velfortjent god natts søvn våkner man opp til nok et festmåltid som er hotellets frokost. Og til den kan man eksempelvis drikke Bucks Fizz som er appelsinjuice og Champagne. Dersom du ønsker det kan hotellet arrangere en privat visning hos gullsmeden Boodles i Chester. Det er ingen kjøpetvang…

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

2. Kjærlighetens hovedstad – bo på Le Meurice i Paris

Le Meurice byr på flott utsikt over Tuileriehagen (mellom Louvre og Place de la Concorde) og er i følge mange eksperter regnet som et av verdens beste hoteller. Her får du ekstravagant pomp og prakt blandet med fransk gjestfrihet og naturligvis utsøkte kulinariske muligheter. Her kommer du til å imponere din partner.

Dine at Le Meurice Alain Ducasse this Valentine's

Spis Valentines-middag hos Alain Ducasse

Foto: Le Meurice

Hotellets spesielle Valentinspakke inkluderer overnatting, en flaske Champagne ved ankomst og små fylte sjokoladebiter fra kokken Alain Ducasses kjøkken. En imponerende frokost i fransk-amerikansk stil inngår også og kanskje det beste av alt er muligheten til sen utsjekking. Da kan man nyte både frokosten og hverandre.

Se flere bilder fra Le Meurice og bestill ditt opphold her.

  1. 3. «Dinner for two» med utsikt over Middelhavet hos Hotel Arts Barcelona

Hotel Arts Barcelona er et av Barcelonas absolutt beste hoteller og her er omgivelsene perfekte for en romantisk helg.

The towering Hotel Arts Barcelona

Hotel Arts Barcelona – med utsikt over Middelhavet

Foto : Hotel Arts Barcelona

5-stjerners hotellet har satt sammen med Valentinespakke som inkluderer VIP-ankomst med cava på rommet sammen med sjokoladedrasjerte jordbær. Man får «turn down»-service på rommet mens man spiser en god middag i restauranten. Frokost på sengen er mulig – og det er også uten ekstra kostnad. Rommet kan beholdes helt til klokken 16:00. I pakken er også middagen inkludert. I restauranten Arola sørger sjefskokken Sergi Arola for å by på god cocktail etterfulgt av en romantisk serie av småretter.

Se flere bilder fra Hotel Arts Barcelona og bestill ditt opphold her.

  1. 4. Besøk hos en kongelig gullsmed når du bor på The Wellesley i London.

The Wellesley kan vel best beskrives som «et stort hotell med boutiquehotellfølelse» og i år inneholder Valentinespakken et besøk hos Sara Prentice som er kreativ leder hos House of Garrard, som er en av verdens eldste gullsmeder med en imponerende butikk i den flotte bydelen Mayfair. House of Garrard har vært kongelig smykkelverandør siden 1843.

A luxurious Valentine's at The Wellesley

Fira Valentines Day på The Wellesley i London

Foto: The Wellesley

Sara kan garantert finne frem til den perfekte forlovelsesringen eller øredobbene din brud skal bære på bryllupet – men ta med i kalkylen at dette fort blir meget kostbart – selv om pundet er billigere enn på lang tid. I pakken inkluderes selvsagt transport til og fra House of Garrard i hotellets Rolls-Royce, overnatting med gourmetfrokost, en bukett røde roser på rommet, en flaske Veuve Cliquotog små skåler med snacks og jordbær i sjokolade.

Se flere bilder fra The Wellesley og bestill ditt opphold her.

  1. 5. Luksus i Hollywood på The Beverly Hills Hotel.

Det finnes mange legendariske hoteller i Los Angeles, men Beverly Hills Hotel er et av de mest kjente. Det ligger på Sunset Boulevard og har figurert i mang en film gjennom årene. Hotellets kallenavn er «The Pink Palace» og her har mange kjendiser bodd gjennom årenes løp. Her får du tidløs amerikan luksus, og i nabolaget har du det som muligens er verdens mest eksklusive og kostbare shoppingmuligheter.

Hobnob with celebs at at Hollywood’s legendary Beverly Hills Hotel

Beverly Hills Hotel – legendarisk luksushotell i Los Angeles

Foto: Beverly Hills Hotel

Her i hjertet av Los Angeles kan du nyte et luksuriøst rom, en storslagen frokost, Champagne ved ankomst og de «obligatoriske» jordbærne dyppet i sjokolade. Men du kan også velge en annen Valentinespakke. I det inngår yoga eller pilates, en litt lettere frokost tilberedt av en kostholdsekspert. Dette etterfølges av en ansiktsbehandling eller massasje hos La Prairie som driver spaavdelingen på hotellet.

Se flere bilder fra Beverly Hills Hotel og bestill ditt opphold her.

6. Skjem deg bort på Conrad Algarve i Portugal

Dette er et av Algarvekystens absolutt beste hoteller – og det sier ikke så rent lite siden utvalget her er stort. Hotellets Valentines-pakke inenholder en times felles aromaterpai i VIP-avdelingen på hotellet. I tillegg trakteres man med en 4-retters middag som nytes på Louro som er hotellets restaurant. Og rettene skal i følge hotellet speile det moderne portugisiske kjøkkenet.

Pamper yourselves at Conrad Algarve

Bli skjemt bort på Conrad Algarve

Foto: Conrad

Listen er lang når vi ser på hva Valentines-pakken inneholder; – stor frukostbuffet, små «romantiske presenter» på rommet ved ankomst (vi vet ikke hva det er), gratis tilgang til Conrad Spa, den gode middagen med fire retter hos Louro inklusive en flaske vin, gratis wi-fi og parkering – og tidlig innsjekk og sen utsjekk.

Se flere bilder fra Conrad Algarve og bestill ditt opphold her.

  1. 7. Bli kreativ hos Mondrian London

Mondrian London ønsker at man skal blit litt ekstra kreativ sammen med sin partner. Vi vet ikke helt hva man får levert til sitt rom, men det kalles for «The Love and Paint Kit» og så er det vel egentlig bare fantasien som setter grenser for hvordan dette benyttes.

Get messy this Valentine's at Mondrian London

Hva inneholder «The Love and Paint Kit» hos Mondrian London?

Foto: Mondrian

Det vi dog vet er at man får en flaske Perrier-Jouët ved ankomst, og en spesielt sammensatt Valentines-meny i restauranten Sea Containers og en Full English Breakfast som man også kan nyte på rommet. Sen utsjekk til 14:00 hører også med.

Se flere bilder fra Mondrian London og bestill ditt opphold her.