Den tropiske stormen Irma etterlot seg massive ødeleggelser og ble et ordentlig hardt slag for de karabiske øyene som lå i veien for stormens vandring. Alle hoteller og og resorter ble stengt, noe som er økonomisk katastofalt, men nå er ting på bedringens vei.  

To år etter den dramatiske orkanen er mye ordnet opp i, men absolutt ikke alle. Hoteller har hatt og er i reperasjonsstatus, men de begynner så så smått å ønske gjester velkommen. Eden Rock åpner først neste sesong siden renoveringen tar ekstra lang tid siden man samtidig passer på å gjøre diverse nødvendige oppgraderinger. Derimot kan kan eksempelvis både Le Barthelemy og Le Toiny ta i mot bestillinger nå. Av øyens 80 restauranter er omtrent 60 av dem åpne igjen.

Le Toiny er beliggende på den mer klippefulle delen av øya som heter Anse de Toiny. I og med arbeidet med de nødvendige reperasjonene, passet man her også samtidig på å  å forbedre og eutvide hotellet. I denne sammenheng er det verdt å nevne de åtte nye ”Spirit Suites” med terrasse og eget svømmebasseng, og en ny og større ”La Villa Suite” som i tillegg til at den er større, også har et privatsvømmebasseng, så finnes også privat parkering for to biler. Le Toiny er en del av Relais & Chateaux.

letoiny-discover-hotel-piscine

hotel-letoiny-02

hotel-letoiny-03

Le Barthélemy har også passet på å ekspandere sitt utvalg med to nye villaer med utsikt mot havet. Le Bartéhelemy satser også mer på velbehag i sin nye innpakning. Hotellet er for øvrig en del av SLH.

Etterdønningene etter Irma ble en muighet til å bygge opp øyen igjen med en rekke forbedringer. Blant annet skal alle øyas strømkabler nå legges under bakken.