Snøhetta står bak designet når Summit Bar, en av barene i Oslo med best utsikt, pusses opp til internasjonal standard med et mer moderne, tidløst og stilrent uttrykk.

I løpet av våren åpner Summit Bar, på toppen av Radisson Blu Scandinavia Hotel, igjen dørene etter en omfattende renoveringsprosess. Snøhetta har fått oppdraget med å skape Oslos nye fjelltopp og sikter på å gi gjestene en 360 graders opplevelse av å stå på en fjelltopp, med en helt uslåelig utsikt.

– Summit ligger midt i byen og har en helt spektakulær utsikt over Oslo. Sammen med Snøhetta ønsker vi å løfte baren opp på et internasjonalt nivå og gi våre gjester og Osloborgerne følelsen av å stå på toppen av et fjell, forteller Tarje Hellebust, District Director i Rezidor Hotel Group.

Med sine 22 etasjer er Radisson Blu Scandinavia Hotel et av Oslos høyeste bygg. Når skybaren Summit Bar igjen åpner dørene kan gjestene glede seg over en helt ny bar med nytt design og moderne, stilrene møbler. Panoramavinduene som gir gjestene en spektakulær utsikt over byen beholdes og Snøhetta har inkludert den ene bakveggen i baren som en del av opplevelsen. På den måten skal gjestene få opplevelsen av å stå på en fjelltopp, med 360 graders utsikt.

Radisson Blu Scandinavia Hotel ble offisielt åpnet i 1975. I fjor feiret hotellet 40 år og den siste tiden har blitt brukt på å totalrenovere mange av hotellrommene. Hotellet er nå inne i siste del av renoveringsprosessen.

– Mange av hotellrommene er nå nyoppusset og gjestene kan glede seg over nytt romdesign med inspirasjon fra verdens storbyer, forteller Hellebust.

Hotellrommene har blitt pusset opp i stilen Smart Urban. Fargepalettene er varme og naturlige, med innslag av gull, naturlig mørkt tre og bilder i svart-hvitt. Detaljene er mange og designet skal gi gjestene en helt spesiell hotellopplevelse.