qantus-687x300

Dette spiser man av på første klasse

Enten det gjelder hvilken kaviar som serveres, hvilken Michelinkokk som har laget maten eller hvilke årgangsviner som er kjøpt inn; det er detaljene som er viktigst. 

Det er en pågående opptrapping hos flyselskapene når det gjelder hvem som serverer passasjerene det beste. Det er nok ikke fordi de reisende har blitt særlig mye mer krevende, men når ett flyselskap har skaffet seg en bar på sin første klasse, varer det ikke lenge før en av konkurrentene tilbyr en enda større og mer inneholdsrik bar. Et eksempel på denne utviklingen er at stadig flere flyselskap tilbyr adskilte suiter, eller mulighet til å kunne ta seg en dusj i 35.000 fots høyde og andre tilbud man normalt sett forbinder med å bo på et hotell.

Men selv for reisende som ikke har penger til å bestille sin egen suite, har turen på første klasse og business class blitt svært forbedret i de senere år. Setene blir stadig bedre, måltidene mer individuelt tilpasset og selve ergonomien i kabinene har blitt bedre.

I denne artikkelen skal vi ikke se nærmere på hva man spiser i disse bookingklassene, men snarere hva man spiser med og fra. Det handler om flott porselen og luksuriøst bestikk – små detaljer som for en del reisende kan utgjøre mye av totalopplevelsen.

KLM's Business Class tableware by Marcel Wanders

Glass og tallerkener hos KLM Business Class designet av Marcel Wanders

 

KLM har alltid vært flinke til å samarbeide med fremtredende designere. Man har en tradisjon for å benytte lokale designere som er i tiden. Og akkurat nå er det Marcel Wanders som står bak selskapets elegante glass og tallerkener.

Marc Newson's china for Qantas

Marc Newson har designet dette for Qantas

 

Reisende på første klasse hos Qantas har i en årrekke kunnet nyte sine måltider på elegante tallerkener fra den australske designeren Marc Newson. Tallerkenene er veldig enkle, men har et organisk uttrykk som sørger for at maten kommer i sentrum – bokstavelig talt.

EVA Air serves Noritake tableware

EVA Air benytter tallerkener fra Noritake

 

EVA Air er Taiwans nest største flyselskap og har et godt rykte for sine premiumprodukter. Her spiser man like bra som på en gourmetrestaurant og maten serveres på tallerkener fra japanske Noritake. Keisefamilien i Japan spiser også fra Noritake.

“miyabi” tableware also from Japan's Noritake

“Miyabi” heter dette serviset fra japanske Noritake

 

Emirates tilbyr sine premiumpassasjerer litt ulike tallerkener. Man benytter i hovedsak porselenstallerkener fra engelske Royal Doulton og Robert Welch men dersom du flyr med selskapets Dubai til Japan vil du oppleve hvordan man forsøker å gjøre opplevelsen til noe mer da rettene serveres på tallerkener fra fra Noritake. Den spesielle Sushitallerkenen du ser på bildet heter «Miyabi» og er laget spesielt for Emirates.

Nikko's First Class china

Elegant servering hos Etihad
Singapore Airlines har alltid vært dyktige til å holde en en høy standard – og det gjelder også porselenet som benyttes fra franske Givenchy.

Men når det gjelder luksuriøst porselen i lufta er det ingen som slår Etihad. Dersom du bestiller din flyreise i The Residence vil din personlige butler sørge for for å presentere måltidet ditt på tallerkener belagt med 24 karats gull. Man benytter også porselen fra japanske Nikko, bestikk fra designserien «Royal Oak» fra det engelske designstudioet Studio William og årgangsvinen drikker du fra krystallglass fra Vera Wangs samarbeide med engelske Wedgwood som har laget glass, porselen og steintøy siden 1759. Krystallglassene benyttes også på første klasse og business class.

Marimekko's Finnish design for Business Class

Marimekko er naturligvis det som Finnair benytter på Business Class

 

Finland har alltid vært synonymt med godt design og Finnair har valgt å samarbeide med Marimekko når det gjelder porselenet man benytter på business class.

Tableware designed by Jean-Marie Massaud

Jean-Marie Massaud står bak dette som benyttes hos Air France

 

Dersom du har bestilt din reise med Air France i bookingklassen La Première (første klasse) eller på businessclass vil du kunne nyte ditt måltid på tallerkener designet av franske Jean-Marie Massaud – som for øvrig også har hjulpet til med utseendet av selve kabinen. Bestikket er også franskt og kommer fra produsenten Christofle som har en historie som strekker seg tilbake til 1830.

Les mer om: KLM

No comments yet, be the first!

More news

unnamed

Er premium economy verdt pengene?

Premium economy byr på en hybridløsning mellom economy og businessclass. Et komfortabelt produkt for den prisbevisste og komfortorienterte passasjeren, hevder industrien. Men er det egentlig verdt prisen? Problemet med...

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×