Hensynet til miljøet har aldri vært så viktig som det er nå, og særlig gjelder dette turistindustrien som nå strever etter å redusere sitt «fotavtrykk» og være mest mulig bærekraftig. 

Det er de bevisste reisende som har vært en pådriver bak denne trenden som nå brer seg til alle steder, men du behøver ikke å reise til regnskogen på Costa Rica eller til et naturreservat på Bali for å finne disse øko-vennlige hotellene. Her har vi samlet 3 slike hoteller som er innenfor rekkevidde for oss i Skandinavia.

  1. 1. Lefay Resort & Spa Lago di Garda, Italia

Hotellet har hele 27 dekar område, og har flott utsyn over den sjarmerende småbyen Gargnano. Lefay Resort er stolte av sin tilnærming til miljøutfordringene som synes å stadig bli flere. Kortreist grønnsaker brukes på kjøkkenet og lokale materialer er benyttet for å bygge hotellet.

108157017

I tillegg til å huse et fenomenalt prisvinnende spa, er denne resorten stolt av alle rommene hvor det er benyttet lokalt treverk (valnøtt og oliventre) I forbindelse med spaet er det også laget ulike treningsløyper og meditasjonsstier hvor man kan spasere ute og la tankene fly.

89180476

Lefay lager også sin egen olivenolje, og den Middelhavsinspirerte restauranten finner sesongens råvarer på omkringliggende gårder. All elektrisitet som benyttes er fra fornybare kilder. The LeFay gjør også en innsats for å redusere sitt søppel og resirkulere dette sammen med å spare vann.

Finn de beste prisene på The LeFay Resort i vårt hotellsøk.

 

  1. 2. Belmond Le Manoir Aux Quat’Saisons, Storbritannia

  2. HI165401710

Midt i det pittoreske Oxfordshire, i småbyen Great Milton, finner vi hotel Belmond Le Manoir Aux Quat’Saisons. Dette overdådige stedet er en oase på landet. Her er det fransk stil i kombinasjon med idyllisk engelsk service og det som kalles «ansvarlig luksus».

HI165401716

Her er det 32 unikt designede rom og suiter. Det tradisjonelt utseende hovedhuset huser en berømt 2-Michelin stjerne restaurant. her sørger kjøkkensjef Raymond Blanc for å trylle frem de lekreste rettene – basert på sesongens råvarer, og selvsagt er maten kortreist og organisk dyrket frem. Mye av grønnsakene kommer stedets egen innholdsrike kjøkkenhage. En vinkjeller med over 1.000 viner er også tilgjengelig.

Bruk vårt hotellsøk for å finne den beste prisen Belmond Le Manoir Aux Quat’Saisons.

  1. 3. One Aldwych, London

Dette miljøvennlige hotellet er kun fem minutter fra Covent Garden. Det oser av bærekraftig turisme uten at det har gått ut over noen av hotellets fem stjerner. Her tilbys det luksus med god samvittighet til gjestene.

A_typical_Edwardian_building

Hotellet benytter blant annet biologisk nedbrytbart materiale i alle forpakninger som finne spå rommet, fra såpestykker til sjampo og skopussesaker. Alle kosmetiske artikler er levert fra T London, og i svømmebassenget svømmer du uten klor i vannet. Her renses vannet i stedet av et mineralbasert rensesystem.

lobby-oarsman

Disse tiltakene har samlet sett gjort One Aldwych til det eneste hotellet i Storbritannia som har fått den prestisjefylte utmerkelsen Luxury Eco Certification Standard (LECS) fra Sustainable Travel International (STI).