Tidligere denne uken satte British Airways sin siste Boeing 767 på bakken. British Airways har hatt disse i sin flåte siden 1990, og har benyttet dem på langrutene og endel kortere ruter, slik som Kypros til London Heathrow som ble flyets aller siste regulære flygning. 

Siden British Airways satt sitt første Boeing 767 i trafikk i februar 1990, da på ruten mellom London og Paris, har hele 767-flåten gjennomført mer enn 425.000 flygninger. Flyet ble benyttet særlig mye på ruten mellom London og Frankfurt, men det ble også brukt på ruter til Abu Dhabi, Calgary og New York. Selv om flyet egentlig var ment for langturene, har det de siste årene blitt rekonfigurert og blitt benyttet på ruter til Hellas etc. og også på innenriksruter.

Pensjoneringen er en konsekvens av British Airways sin fornyelse av flåten. For få dager siden fikk selskapet sin 30 Boeing 787, og sammenlignet med 767 bruker den 20 prosent mindre drivstoff. Senere i år skal British Airways også sette deres første Airbus A350 i trafikk.

Men tilbake til den siste 767-flygningen, det var maskinen med registreringsnummer G-BZHA som ble pensjonert etter å ha fløyet i British Airways sin tjeneste siden 1998. Man regner med at flyet har fraktet omlag 4 millioner passasjerer og har gjennomført 23.000 flygninger.