På flybransjens årlige ”Oscar-utdeling”, Skytrax, som nylig ble avholdt, stakk Singapore Airlines av med flere av de gjeveste utmerkelsene, herunder ”verdens beste flyselskap” og ”verdens beste First Class.

Under en gallatilstelning på fasjonable The Langham i London forleden, ble det delt ut en rekke priser under det som regnes som flybransjens Oscar-utdeling. I år var det Singapore Airlines som stakk av med flere av de gjeveste utmerkelsene.

Ikke bare ble de kåret til ”verdens beste first class” og ”verdens beste flyselskap”, men også ”det beste first class setet” og ”beste flyselskap i Asia”. Dette er fjerde gang Singapore Airlines blir kåret til verdens beste flyselskap.

Skytrax Awards baserer seg på analyser fra mer enn 20 millioner reisende, som har vurdert mer enn 335 flyselskaper i perioden august 2017 til og med mai 2018.

«Singapore Airlines er beæret over å bli kåret til ”verdens beste flyselskabp” ved Skytraxs Award, og jeg dedikerer æren til de 26.000 SIA-medarbeiderne, som hver dag fokuserer på å levere verdens beste reiseopplevelse til våre kunder”, uttalte Singapore Airlines toppsjef Goh Choon Phong, som stolt mottok utmerkelsene i London.

Singapore Airlines salgssjef for Norden, Henrik Hanevold er også glad for utmerkelsene.

– Singapore Airlines er verdens mest prisvinnende flyselskap, men Skytrax henger nok et lite hakk høyere enn en del andre kåringer siden det er passasjerene som stemmer og det er så mange som deltar. Prisene for First Class er nok til stor del en anerkjennelse av investeringene vi har gjort i introduksjonen av spektakulære nye Suites på A380, men reflekterer også fokuset vi alltid har på personlig service, mat, drikke, underholdning etc., sier Hanevold til BusinessClass.no

Hvor relevante er disse utmerkelsene for skandinaviske reisende?

– Individuelle priser er kanskje ikke så relevante i seg selv, men vi vet at mange reisende følger med på trender og ser at enkelte selskap utmerker seg ved å vinne mange kåringer. Da begynner det å bli mer relevant. Priser som dette kan hjelpe reisende når de skal velge flyselskap. Det er verdt å huske at jo lenger man skal fly, desto viktigere er det å velge riktig flyselskap.

Hvor mange av deres kunder reiser i de øvre klassene?

– Vi har et sterkt fokus på premiumklassene, og vi har også en større andel seter i de tre øverste klassene enn de fleste andre flyselskap. Vi går ikke ut med tall på dette, men det skandinaviske markedet for Business Class og Premium Economy er stort og vokser fortsatt.

– Har First Class fra København innfridd?

– First Class vil alltid være en nisje og vi har bare fire seter i First Class ut fra København, men belegget lever absolutt opp til forventningene og vi har passasjerer i First Class på alle avganger. Passasjerene er en god blanding av normalt betalende og de som bruker bonuspoeng for den ultimate opplevelsen i luften, avslutter Henrik Hanevold.

De 10 beste flyselskap er i følge Skytrax:

1: Singapore Airlines

2: Qatar Airways

3: ANA All Nippon Airways

4: Emirates

5: EVA Air

6: Cathay Pacific

7: Lufthansa

8: Hainan Airlines

9: Garuda Indonesia

10: Thai Airways

 

De 10 beste Business class:

1: Qatar Airways

2: Singapore Airlines

3: ANA All Nippon Airways

4: Emirates

5: Etihad Airways

6: Qantas Airways

7: Cathay Pacific

8: Lufthansa

9: Turkish Airlines

10: EVA Air

 

De 10 beste First Class:

1: Singapore Airlines

2: Etihad Airways

3: Air France

4: Lufthansa

5: Emirates

6: ANA All Nippon Airways

  1. Qatar Airways

8: Cathay pacific

9: Qantas Airways

10: Thai Airways