Qatar Executive som er privat jet divisjonen til Qatar Airways har nylig fått overlevert sin andre Gulfstream G650ER. Den første kom rett før jul i fjor.

Leveringen skjedde akkurat i tide til den travel vår og sommersesongen, og betyr at selskapet nå kan tilby to luksuriøse Gulfstream G650ER klare for å bli chartret av et kvalitetsbevisst publikum.

Med sin lange rekkevidde og hurtighet, kan maskinen fly kjappere til destinasjonene enn sine konkurrenter. Og dem ombord reiser selvsagt i behagelige omgivelser. I privat jet markedet er Gulfstream G650ER etterspurt, til tross for en nedgang i privat jet markedet.

QE GLOBALE 650 ER

Qatar Airways Group Chief Executive, Mr. Akbar Al Baker kommenterer i en pressemelding: “Det er en glede å ønske vår andre Gulfstream G650ER til vår ekspanderende privat jet flåte og dermed kunne tilby våre kunder enda mer fleksibilitet takket være en bredere produktportefølje.

“G650ER gjør at våre kunder kan nå viktige forretningssteder rundt om i hele verden på kortest mulig tid. Og de reiser i suveren komfort og kan dessuten medbringe mer bagasje enn de kan på andre fly i denne kategorien.

QE GLOBALE 650 ER

Flyet har en to-delt kabin som totalt har plass for 13 passasjerer. Setene kan legges ned til å bli flate senger og og bakerst i kabinen man også konvertere setene til en 3-seters divan.

Ombord kan man nyttiggjøre seg av den nyeste sattelittkommunikasjonen som blant annet byr på høyhastighets bredbånd. Passasjerene kan også styre vindusskjermer, temperatur, belysning og andre kabinfunksjoner fra sin private «dings» takket være Gulfstreams unike «Cabin Management System».

Flyet har i alt 16 panoramavinduer som er plassert slik at hver passasjer har sitt eget vindu. En annen unik nyhet er at all luften i kabinen byttes ut hvert annet minutt noe som betyr en større grad av komfort for dem ombord.

QE GLOBALE 650 ER

Fra før av består Qatar Executive’s eksiterende langtrekkende flåte av åtte Bombardier fly – inkludert tre Challenger 605, fire Global 5000, en Global XRS – og en 40-seters Airbus A319.