Qatar Airways har lansert en ny middagsopplevelse ombord for dem som reiser i First og Business Class. Stikkordene er nye menyer, nytt porselen og bestikk. 

Det nye konseptet, som allerede benyttes på selskapets europeiske ruter, gjør også at matutvalget har fått større fokus med regional påvirkning. Dette betyr da at det finnes en rekke nye retter som legges til i menyen, basert på hvor reisen går. Et eksempel er på italienske destinasjoner, så vil du finne porcini og trøffelrisotto.

Qatar-Airways-food-2-e1527576781962

Dessuten kan tradisjonelle arabiske hovedretter som kabsa, biryani og grillet kjøtt serveres på de fleste av selskapets ruter. Nye varme desserter skal introduseres til passasjerer i business class. Visse utvalgte ruter vil også få en luksuriøs afternoon tea-opplevelse ombord på utvalgte ruter.

Fokus på detaljer i det nye konseptet vil merkes, eksempelvis de små krydderkvernene som maler opp pepper og Himalaya-salt og brødkurver med linduker som rommer en nybakt «brødtrio».

Qatar-Airways-food-1-e1527576617536-916x515

I følge Qatars konsernsjef Akbar Al Bake, så samarbeider Qatar Airways med lokale bønder og bedrifter for å produsere produkter for spesifikke behov, og ikke minst for å fremme «gård-till-bord» -strategien.

  • Våre matretter ombord er utformet for de fire årstidene, og det å bedre integrere bruken av lokale produkter og autentiske varer fra lokale produsenter, er et fokus vi nå ha, uttaler han i en pressemelding. Den nye middagsopplevelsen er også i tråd med reisendes ønsker om sunnere mat ombord.

 

Qatar Airways skal også tilby en rekke lettere retter, slik som fersk salat, skogsbær, varm frokost med havregryn og mye annet godt. med sunne drikkealternativer som kaldpresset juice.

Passasjerer i First Class kan se frem mot en forbedret kaviarservering sammen med røkelaks som skal serveres på et spesialutviklet krystallfat.

36547461041_c7304bc266_k-720x480

Det nye konseptet kommer i tillegg til Qatar Airways populære middagsalternativ som ble lansert i fjor. Og det innebærer at reisende i First og Business Class kan velge hovedrett fra à la carte-menyn minst 24 timer før avgang og opp til hele 14 dager før flygningen.