Mer personlige elementer har blitt lagt til i den nye matboksen som serveres. Eksempelvis serveres müsli og syltetøy nå separat til yoghurt og dressing og nøtter separat til salatene, slik at passasjerene selv kan bestemme hvordan de ønsker å sette sammen sine måltider.

Holdbare produkter

Frem til lunsj får passasjerne en en boks som inneholder fersk frukt og pålegg slik som ost og kjøtt sammen med varmt brød. Resten av dagen inneholder den såkalte EBC-boksen (Europe Business Class) en salat og en siderett, det kan eksempelvis være et stykke epleplai. Alle produkter kommer fra lokale leverandører og er holdbare. Kjøttet og eggene er merket med ”Beter Leven” – sertifisering og alle produkter som inneholder fisk har fått miljø MSC-merket (Marine Stewardship Council) på seg. Selve boksen som maten serveres i er naturligvis av resirkulerbar papp.

Utvalg og mulighet til å styre serveringen

På de seks lengste rutene (Cagliari, Helsinki, Ibiza, Porto, Split og Valencia) kan reisende i business class selv bestemme når de ønsker måltidet servert. På denne måten kan  KLM Cityhopper bedre oppfylle de reisendes behov. I tillegg til matboksen kan dem som ønsker en andre servering få dette i form av en nederlandsk krokett eller bakverk med spinat og fetaost.

Ikke bare har inneholdet og utseendet på måltidene blitt oppfrisket, også formatet har blitt tilpasset slik at man får bedre plass til drikke på serveringsbordet sitt. Boksen er tilpasset klappbordet ombord på Embraer-flyene, og dette er et viktig aspekt nå som KLM Cityhoppers flyflåte kun består av Embraere. De har for øvrig 49 Embraer E-Jets, 32 E190s og 17 E175s, noe som gjør KLM til den største operatøren av Embraer-Jets i Europa.

500_klcebcdiner50.2007i16847-500x300