For reisende til land som ikke inngår i Schengen-samarbeidet åpner et nytt serveringskonsept med et variert mattilbud.

– Vi er veldig stolte av å introdusere» Food Truck Festival «på Oslo lufthavn. Konseptet er inspirert av matmarkeder globalt og i Norge. Dette er en ny måte å presentere og oppleve mat og drikke på i terminalen, og vi tror at dette vil gi mer verdi til den totale opplevelsen av Oslo lufthavn. Vi ønsker å gi folk på farten en grunn til å tilbringe mer tid før en flytur på flyplassen – her kan et konsept som Food Truck Festival gjøre forskjellen. Vi setter pris på at Avinor har valgt oss til å utvikle et slikt innovativt og spennende konsept, sier Per Christensen, General Manager for HMSHost-Umoe F&B Company.

Reisende til land utenfor Schengen-området må passere passkontrollen for å komme til sin gate, og kan dermed ikke benytte seg av lufthavnens øvrige tilbud når de først har passert passkontrollen. I dette området har det tidligere vært for liten plass og begrenset serveringstilbud. Området ble utvidet i april, og flere fasiliteter er nå under bygging.

reizfdczqjtr0ujlsngk

– Food Truck Festival bringer med seg noe nytt og spennende vi ikke tidligere har opplevd på Oslo lufthavn. Med sitt internasjonale preg og brede nedslagsfelt passer dette godt i Non Schengen-området, og bidrar godt til en stadig økende andel reisende til og fra disse landene, avslutter Kjos Sørensen.

Food Truck Festival planlagt å åpne innen november 2017, heter det i en pressemelding.

KONSEPTET – FOOD TRUCK FESTIVAL

Med inspirasjon fra matmarkedet globalt og i Norge, bringer kommer det en urban og levende Food Truck Festival inn på Oslo lufthavn. To lastebiler i gammeldags stil, to stilige campingvogner og en liten tuktuk, setter stemningen for et pulserende miljø.

JOYRIDE – SALATER, JUICE OG SMØRBRØD:

Her tilbys sunn, mager mat tilberedt fra bunnen av hver dag. Ferske råvarer og sunne valg står høyt hos Joyride. Tilbudene er laget med de beste lokale råvarene – hjemmelagde brødskiver, supper, salater, gourmetsmørbrød og fersk juice.

PIZZA WHEEL:

Pizza Wheel tilbyr ekte napolitansk pizza, toppet med kun de beste råvarene. Pizzabunnen er sprø, men likevel myk. Her tilstrebes å benytte lokale råvarer når det er mulig, for å forsikre oss om at de er helt ferske. Pizzabunnen er laget fra bunnen av og håndkjevlet etter tradisjonelle italienske oppskrifter.

NUMBER JUAN:

Number Juan er en meksikansk foodtruck som tilbyr autentiske favoritter, slik som burrito, taco og salatboller.

CRACKED/ROASTED:

Dette dag-til-natt-konseptet leverer smakfulle, stekte alternativer, med fylte frokostbrød og gryteretter ved daggry og fristende smørbrød på ettermiddagen og kvelden, det hele i en sømløs overgang.

TAILGATE:

Tailgate tilbyr et utvalg av øl, samt vin og kaffe.