Skal du fly i business class ombord på Finnairs rute mellom Helsinki og Seoul kan du se frem mot en unik meny som er laget av den koreanske kjøkkensjefen Sung-Yeol Nam.  

Som en del av Finnairs såkalte «Signature Chef program», er det nå den anerkjente kjøkkensjefen Nam som skal stå for velsmakende retter ombord.

31969929_10156083267402911_3583285408257015808_n

TMenyen fra den Seoul-baserte kjøkkensjefen baserer seg på tradisjonell koreansk mat i en moderne tolkning. Det fokuseres på ferske råvarer som er sesongavhengig. Den første menyen blir tilgjengelig mellom mai og juli. Og her finner vi blant annet velsmakende «biff-ruller» med grønnsaker som en forrett, etterfulgt av havabbor som hovedrett. Denne serveres med grillet vårløk og Romanesco dressing.

Selv sier kjøkkensjefen at han har hentet inspirasjonen fra ingrediensene og maten han selv vokste opp med.

  • Jeg håper og tror rettene vil bringe glede for dem som lengter hjem til Korea, men også for dem som ikke er så kjent med det koreanske kjøkkenet.

finnair

Finnair startet sitt Signature Chef program i 2013. Og flyselskapet har arbeidet tett sammen med en rekke anerkjente kokker som også har skapt sine egne «signatur-menyer» for dem som reiser i business class hos Finnair.