Bali byr på utallig 5-stjerners hotell som alle prøver å overgå hverandre, men likevel viser det seg at et av de eldste fortsatt er godt som gull. Nusa Dua Beach Hotel & Spa åpnet dørene i 1983 og har siden da ønsket utallige rojale, VIP og ordinære gjester velkommen til å oppleve et hotell som fremstår som et balinesisk palass. Forbindelsen til det kongelige viser seg også å være nærmere enn de fleste vet, da hotellet eies av samme selskap som The Dorchester Collection, som ingen ringere enn Sultanen av Brunei står bak.

Nusa Dua Beach Hotel & Spa, Spa Pool

BusinessClass.com har hatt gleden av å bo på Nusa Dua Beach Hotel & Spa en rekke ganger, og vi kommer gjerne tilbake igjen. Vi setter spesielt pris på det tradisjonelle og imponerende designet, den vennlige servicen og de gode fasilitetene. Når man vandrer rundt blant vakre blomster og paviljonger i de flotte hagene og lar seg forføre av det balinesiske designet, føler man virkelig at man er på Bali. Det er elegante detaljer nær seg overalt, og gjennom årenes løp har alt fått en patina som nye hotell ikke klarer å gjenskape.

Nusa-Dua-Beach-Hotel-Spa-Main-Entrance-1000x750

Beliggenhet (8)

Nusa Dua Beach Hotel & Spa ligger storslagent til på Bali´s søndre halvøy, og er kun en 15 minutters kjøretur fra Ngurah Rai International Airport. Nusa Dua området er elsket av mange, mens andre oppfatter det som noe kunstig. Området ble opprinnelig planlagt av indonesiske myndigheter på slutten av 70-tallet for å samle gode hotell og turistfasiliteter innen bærekraftige rammer på et område som ikke egnet seg for landbruk. Nusa Dua er tydelig regulert for å fremstå som rent og pent, og har blant annet egen sikkerhetskontroll når man kjører inn på området, I dag ligger et tyvetalls av Balis beste 5-stjerners hotell, shoppingsenter, museum, golfbane, konferansesenter og mer dertil i Nusa Dua, som totalt byr på over 5 000 hotellrom.

Nusa-Dua-Beach-Hotel-Spa-Beach-Pavillion

Rommene (8)

Nusa Dua Beach Hotel & Spa har i alt 382 rom og suiter, fra komfortable standardrom, helt opp til the Royal Residence hvor Sultanen av Brunei bor når han besøker stedet. Rommene er generøse hva størrelse angår. De er innholdsrike når det gjelder fasiliteter, og man vil i samtlige rom kunne nyte det ekte Balinesiske designet. Hotellet begynner å dra på årene, og selv om det er velholdt, har tidens tann for alvor begynt å tære på rommene. Vi anbefaler på det sterkeste å booke et Palace Club rom eller suite. Da får man også eksklusiv adgang til Palace Club Lounge som strekker seg over to etasjer og et behagelig utendørsområde. Her serveres frokost, afternoon tea og cocktails på kvelden, og alkoholfrie drikker er tilgjengelig døgnet rundt.

Palace-Club-Suite-Living-Room

Service (9)

I løpet av våre opphold har vi alltid opplevd servicen som vennlig og profesjonell, og det er et godt tegn å høre at mange av de ansatte har lang fartstid ved hotellet. Det er mange ansatte, selv i lavsesong, og vi opplever at den gode betjeningen sørget for at vi som gjester ble hurtig ekspedert i forhold til våre ønsker og behov. Betjeningen byr alltid på et vennlig smil, og vel verdt å trekke frem, er at stedet er veldig familievennlig. Her legges det til rette for at familiens yngste skal få et like godt opphold som foreldrene. Utfordringen med store hotell kan noen ganger være at servicen blir mindre personlig, så for de som vektlegger personlig service vil vi igjen anbefale rom og suiter som sorterer under Place Club som en oppgradering verdt pengene.

Palace-Club-Suite-Bedroom-1000x750

Stil (8)

Gjester som bor på Nusa Dua Beach Hotel and Spa sikres en genuin Bali-opplevelse takket være rammen på oppholdet, hvor arkitektur og design er oppsiktsvekkende unikt. Ved ankomst møtes man av to imponerende høye steinportaler, og overalt i hotellets parkanlegg finner man små templer og paviljonger som frister til oppdagelsesturer på steinlagte gangveier som slynger seg frem blant blomster og vakre bygninger. Vi liker at de er tro mot kulturen og ivrige og stolte over å vise den frem. Den åpne lobbyen leder gjestene inn mot en stor åpen hall med tradisjonelt tak og en trapp som i seg selv er et imponerende skue. Hotellet har tre flotte basseng, herunder ett som også byr på en sandstrand og ett kun for voksne.

Nusa Dua Beach Hotel & Spa, Main Pool

Sistnevnte ligger rolig plassert ved hotellets spa. Nusa Dua Beach Hotel & Spa ligger direkte ved den langgrunne stranden, men som så ofte på Bali opplever vi dessverre at bassengene er mer fristende enn stranden.

Nusa-Dua-Beach-Hotel-Spa-Lobby

Mat og drikke (8)

Hotellet tilbyr fire restauranter, fire barer og døgnåpen roomservice. De fleste gjestene vil spise sin frokost i Wedang Jahe Restaurant som har plass for 280 gjester og byr på en innholdsrik buffet. Gjester i Palace Club kan nyte en roligere start på dagen i den intime loungen eller ute på terrassen.

Palace-Club-Patio-1000x750

Tamarind Mediterranean Restaurant befinner seg mellom det største svømmebassenget og stranden hvor man, navnet tilt ross, blir servert både smakfulle Indonesiske retter og vestlige favoritter til lunsj og middag. Raja´s byr på autentisk balinesisk kjøkken i en mer eksklusiv «fine dining» setting. Maguro Asian Bistro byr på litt mer hverdagslig asiatisk “fusion cooking”. Vi nøt retter på flere av restaurantene og likte alt vi ble servert, selv om prisen var et hakk over hva vi forventet på Bali.

Rajas-Balinese-Cuisine

Hvem passer hotellet for?

Nusa Dua  Beach Hotel & Spa er perfekt for både familier og par, men passer også fint for større grupper.

Dette likte vi:

  • Det imponerende tradisjonelle designet

  • Den vennlige servicen

  • The Palace Club

BusinessClass.com gir deg den beste prisen ved å sammenligne priser fra alle tilbydere i ett søk. 

AV: Henrik Hanevold