Norwegian kunngjorde i dag at de lanserer to USA-ruter mellom Bergen og USAs østkyst.

Rutene skal gå mellom Bergen og de to amerikanske flyplassene Stewart nord for New York og Providence i nærheten av Boston. Rutene skal betjenes av selskapets nye Boeing 737 MAX. Bergen er foreløpig den eneste skandinaviske byen som får ruter med det nye flyet.

Norwegian tilbyr nå 50 ruter mellom Europa og USA.

– Vi er opptatt av å gi vestlendingene et godt rutetilbud, og er derfor godt fornøyd med å lansere to nye USA-ruter fra Bergen. Våre nye direkteruter vil bidra til at tusenvis av nordmenn og amerikanere kan fly mellom USA og Vestlandet. Både New York og Boston er populære reisemål og blir nå tilgjengelig for både korte helgeturer og lengre reiser. I og med at byene ligger såpass nær hverandre, kan man enkelt kombinere de to ved å fly til Boston og returnere fra New York. Jo flere turister som besøker Vestlandet og Norge, jo større blir verdiskapingen og sysselsettingen lokalt. Det er takket være lokale myndigheter i USA at disse rutene nå har blitt en realitet, sier kommersiell direktør i Norwegian, Thomas Ramdahl.

– Bergen lufthavn Flesland ønsker de nye rutene velkommen og er stolt over å være første lufthavn i Skandinavia med flyruter betjent av Boeing 737 MAX. Avinor bygger nå en ny flyterminal som står ferdig 17. august.

Bergen (BGO) – New York (SWF)
Norwegian vil fly to ganger i uka mellom Bergen og Stewart nord for New York City i sommersesongen med ruteåpning 3.juli. Stewart International (SWF) ligger i staten New York, 90 minutter unna New York City. Busser mellom flyplassen og New York City vil settes opp for å korrespondere med Norwegians flyvninger.

Bergen (BGO) – Boston (PVD)
Norwegian vil fly to ganger i uka mellom Bergen og Providence i nærheten av Boston i sommersesongen med ruteåpning 2.juli. Providence, Rhode Island (PVD) ligger i New England, 90 minutter fra Boston. Det går tog og buss mellom flyplassen og Boston sentrum.