Tre norske grundere står bak bagID som er verdens første elektroniske smarte bagasje lapp.

bagID GO er den første enheten som kontinuerlig sporer bagasjen, inkluderer bagasjebehandlingssensorer og en tyveribeskyttelse hvis bagasjen forsvinner ut av syne, heter det i en pressemelding.

For flyselskapene og flyplassen får de økt kontroll over bagasjen, gjennom at bagasjehåndertingen blir mer digitalisert ved smarte sensorer og ny IoT-teknologi. Dette reduserer sannsynligheten betydelig for at bagasjen går tapt, øker sikkerheten og effektiviteten til flyselskapene, samt flyplassene.

– Vi har helt siden denne oppfinnelsen ble presentert for oss i 2015 fulgt nøye med på reisen til bagID. Vi er en stolt samarbeidspartner og vi har lenge sett frem til lansering, forteller kommersiell direktør i Widerøe, Christian Skaug.

På lag med Telenor

Det er mange som vil være med på leken, og en annen aktør som har tro på den norske storsatsingen, er Telenor. Forretningsutvikler innen IoT hos Telenor Norge, Sofia Tropé, forteller at Telenor er svært engasjerte i norske nyvinninger.

– Absolutt! Telenor er en god strategisk partner innen kommunikasjon og testing. Vi ønsker å være en sentral aktør for å fremme og ikke minst utvikle innovative løsninger i inn- og utland, sier hun.

– Jeg tror forbrukere og flytransportnæringen kan dra nytte av et spennende produkt som bagID GO. Tingenes internett gir oss uendelig med muligheter, hvor blant annet tracking kommer til å bli løftet til et nytt nivå. Nå som vi har skrudd på tingenes internett på vårt 4G-nett vil bagID alltid kunne være koblet til et sikkert nett med suveren dekning, sier Tropé.

Mange samarbeidspartnere

Gründeren bak bagID, Jan Vidar Nalbant, er glad for å ha støtte fra flere norske tungvektere før lansering. Han er også tydelig på at det er mange som fortjener en stor takk og som bidrar til å virkeliggjøre denne norske nyvinningen.

– bagID har helt siden begynnelsen engasjert stort og bredt, vi tror det har en sammenheng med at vi har skapt et produkt som mange forhåpentligvis ser gleden av.

– I tillegg til Widerøe, Telenor og Innovasjon Norge, har blant andre SINTEF bidratt med forskning. Det samme har betalingstjenesten VIPPS som legger til rette for at vi kan benytte deres nye løsninger.

bagID GO har fått en prislapp på 599,- kroner og kan bestilles på deres hjemmeside.

bagID_Samsonite8 - White Background JPG