Det første av tre nye Airbus A321LR (long range) skal i trafikk for SAS fra 18. september neste år. Flyet har lang rekkevidde og er godt egnet for reiser til/fra Skandinavia på rutestrekninger og tidspunkt som supplement til de større langdistanseflyene til SAS.

A321LR er et såkalt single aisle fly, med én midtgang, og vil ha et tilsvarende servicekonsept som på SAS’ øvrige langdistanseflåte med høy komfort og tre produktklasser.

Flyet er spesielt konfigurert til å fly lengre distanser enn et standard A321neo. Det mindre flyet gir SAS muligheten til å betjene nye ruter, og blir et etterlengtet supplement i SAS’ langdistanseflåte gjennom større fleksibilitet.

– Dette er en helt ny flytype for SAS, som passer godt til det skandinaviske markedet. Det gir oss muligheten til å tilby reisende flere interkontinentale ruter, færre mellomlandinger og kortere reisetider til og fra Skandinavia, sier Torbjørn Wist, finansdirektør i SAS.

Flyet har totalt 157 seter om bord, hvorav 22 er i Business Class, 12 i Plus og 123 i Go. Kabinen i SAS’ A321LR vil kunne gi optimal komfort og oppfylle de høye forventningene hos de som reiser ofte. Redusert støynivå i kabinen, mood lights og høyhastighets WiFi vil bidra til god reiseopplevelse.

Det første A321LR vil bli satt i drift 18. september 2020. Den første ruten blir København–Boston. Det betyr at ruten vil bli en helårsdestinasjon med hyppige avganger, noe som ytterligere vil styrke SAS-tilbudet til Nord-Amerika, med mange forbindelser til og fra Norge. Nye ruter vil bli innført gradvis senere i 2020. Flyet har tilstrekkelig rekkevidde til å nå Nordøst-USA, men kan også nå destinasjoner i Canada, Midtøsten og India fra Skandinavia.