Frem til nylig var det minste antallet tillatte stopp for en jorden rundt billett tre stopp. Nå slipper Star Alliance en ny type jorden rundt billetter som tillatter to stopp underveis.

I forbindelse med at Star Alliance gjør det mulig for reisende å sy sammen sin egen rute med den nye Star Alliance Round World billetten med kun to stopp underveis, så blir det straks mer attraktivt for reisende å bestille sin reise med de 28 selskapene i alliansen. Disse inkluderer blant annet Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, EVA Air, Singapore Airlines, South African Airways, Thai Airways og United Airlines. Et av stoppene må være minst 24 timer langt.

Jorden rundt billetter pleier å gi god valuta for pengene sammenlignet med å bestille og betale for separate enveisbilletter hos ulike flyselskap. Den totale prisen avhenger naturligvis av av hvilken klasse man bestiller, reisevei, ruter og avstand. Samt valutakurser.

Når det gjelder avstand så kan reisende velge ruter med en maksavstand på opp til 26.000, 29.000, 34.000 eller 39.000 miles (1 mile er drøyt 1,6 km). Disse avstandene kan ses i forbindelse med jordens omkrets ved ekvator som er 24.902 miles (tilsvarende ca. 40.075 km).

Reisende kan sette sammen en helt egen rute innenfor grensen av det valgte maksimumsavstanden. reisen skal begynne og slutte i samme land, og gå i en retning – enten østover eller vestover. Det er tillatt med et visst «sikksaksmønster» innen samme kontinent. Både Atlanterhavet og Stillehavet må krysses en gang i løpet av reisen.

I tillegg til å sette sammen en helt egen reisevei, så er det også mulig å velge et av følgende temaer for reisen; World Food, World Wonders, Architecture Hotspots, Nature Trail, Aquatic Wonders, Connecting Cultures, Natural Wonders, Sports Hotspots, Wine Tasting, Romantic Journey og Luxury Lifestyle.

Et av de to obligatoriske stoppene skal være minst 24 timer og det andre må være et annet sted et «24 timers stoppet». Maksimalt 15 stopp er tillatt langs ruten.