Malaysia Airlines har besluttet å trekke seg ut av «First Class markedet», men deres nåværende First Class vil bestå som produkt men under et mer beskjedent navn – Business Suites. Dette gjøres for å tiltrekke seg flere kunder.

Malaysia Airlines forteller at etterspørselen etter First Class har blitt redusert i de senere årene, og det er en policy hos mange bedrifter at man ikke skal reise First Class. Før i tiden var det bare First Class som kunne tilby liggeseter, nå er jo dette nærmest blitt en bransjestandard i businessclass på langrutene. Dessuten ser mange flyselskap at stadig flere ønsker seg premium economy, og det betyr i mange tilfeller at First Class produktene forsvinner.

Med samme sete, samme kabin, samme mat og drikke, og ikke minst service, så forblir produktet som før- vi har bare døpt det om til Business Suites ”, uttaler Lau Yin May hos Malaysia Airlines til Australian Business Traveller som først omtalte saken.

Endringen gjelder for øvrig kun12 Airbus maskiner i flåten; 6 A380 og 6 A350. Endringen trådte i kraft tidligere denne måneden.

Business Suites vil prises noe høyere enn deres vanlige Business Class, og vil være mulig å oppgradere seg til.