Stockholm Arlanda Airport Lounge, Terminal 5

Swedavia Airport Lounge, Stockholm Arlanda (ARN), Terminal 5

Inntrykk

Stockholm Arlanda Airport Lounge er navnet på Loungen i terminal 5 som ligger i non-Schengendelen av terminal 5. Loungen ble innviet tidlig høsten 2013 i forbindelse med at Emirates åpnet sin nye rute mellom Stockholm og Dubai. Selv om loungen innimellom referes til som ”Emirates Lounge” drives den av bakkeselskapet Aviator i samarbeid med Swedavia. Nårdenne testen ble gjort i februar 2014 var Emirates det eneste selskapet som benyttet loungen men siden loungen driftes av et tredjepartsselskap er det ikke umulig at flere flyselskap kommer til å benytte loungen i fremtiden.

Loungen har den store fordelen at den til forskjell fra øvrige lounger i samme terminal ligger etter passkontrollen. Når man har ankommet loungen har man alle formaliteter på plass og man behøver ikke fundere på om det er lange køer eller lignende som kan forsinke en slik at man kommer for sent til gaten.

Innsiden minner mye om Menziesloungen en trapp lengre ned i en L-form og til tross for at en stor del av interiøret er holdt i grått eller mørkt brunt er loungen ganske lys takket være de store panoramavinduene. I februar 2014 fikk loungen en betydelig oppgradering med nye og stilige møbler, samtidig som loungen ble økt i størrelse med en helt ny seksjon i retning nordøst som doblet den innvendige størrelsen.

Mat og drikke

Matutvalget består av brød med pålegg, frukt og kaker. Ettersom loungen mangler kjøkken er det ikke servering av varm mat (ikke selv om flyselskapene skulle betale for det), det varme som finnes er signaturretten – nystekte vafler.

Drikkemessig finnes et standardutvalg av alkoholfrie og alkoholholdige drikker inkusive øl og vin. Greit utvalg brennevin, juice samt te og kaffemaskin.

Fasiliteter

I loungen finnes TV-apparater, et standardutvalg av aviser samt toaletter.

Sammendrag

Ikke akkurat noen fasjonabel lounge, men oppussingen med det nye møblementet har det riktig så trivlig. At loungen ligger i non-Schengenområdet har også den fordel at alle tidskrevende formaliteter er unnagjort når man ankommer loungen.

19
Most popular / latest

 1. Claes L

  japp d

  Anfield

  Kommer man in på denna med PP ? Är det den enda loungen förbi pass kontrollen ?

  Eller ska man sitta på SAS Gold loungen så länge som möjligt och sedan ta sig igenom passkontrollen ?

  Du kommer in där med PP

 2. Diamond-in-the-ruff
  PhNi

  Ska åka inrikes på fredag. Någon som testat ta sig in i T5 för Pontus-loungen fast med inrikes boardingkort?

  OT: Flera gånger.

 3. palmen
  miklad

  Måste säga att denna lounge är väldigt tråkig, finns knappt något att äta, och det som finns har ej någon högre kvalitet tyvärr.
  är lite konstigt att Emirates Qatar och Thai inte öppnar en egen lounge tillsammans som har mera kvalitet både gällande mat, dryck och allt annat.
  Men är säkert någon lag eller konkurrens grej som gör att de inte får.

  Vilken lounge pratar du om?

 4. miklad

  Måste säga att denna lounge är väldigt tråkig, finns knappt något att äta, och det som finns har ej någon högre kvalitet tyvärr.
  är lite konstigt att Emirates Qatar och Thai inte öppnar en egen lounge tillsammans som har mera kvalitet både gällande mat, dryck och allt annat.
  Men är säkert någon lag eller konkurrens grej som gör att de inte får.

 5. sweflyer

  Sist jag var där kunde man inte göra våfflor, men det kanske hade med tiden på dagen att göra. Får tillfälle att besöka igen om några veckor så kan kolla igen 🙂

  För övrigt måste denna lounge ha ett av de tråkigaste och mest intetsägande namn man kan ha. "Stockholm Arlanda Lounge" liksom… Vad säger det? o_O

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×