Singapore Airlines First Class Lounge, London Heathrow, Terminal 2

Singapore Airlines First Class Lounge, London Heathrow (LHR), Terminal 2

Inntrykk

Singapore Airlines nye lounger på London Heathrow åpnet i midten av april 2015, nesten syv måneder etter Singapore Airlines flyttet til den nye Star Alliance-terminalen, terminal 2 på Heathrow. Den nye loungen ligger i satellitpiren T2B i nærheten av gate 36 og deler trapp og heis med Air Canadas lounge. Etter den lange rulletrappen opp til T2B går man til venstre, loungen er tydelig skiltet.

Loungen er oppdelt i en førsteklassedel til venstre for resepsjonen og en businessclassdel til høyre for resepsjonen, totalt har loungen plass for 208 gjester hvorav 50 i førsteklassedelen.

Den nye loungen har Singapore Airlines nye loungedesign laget av designbyrået ONG & ONG fra Singapore. London er den tredje loungen som får det nye designet etter Sydney og Hong Kong.

Førsteklasseloungen består av flere ulike seksjoner Etter inngangen kommer man til restaurantdelen med selvbetjeningsbuffet og cafébord for dem som vil ha enkel mat, deretter, langs veggen og panormavinduene finnes pent oppdekte bord for dem som vil ha et litt mer omfattende måltid. Her er pent brettede sevietter og det samme elegante porselenet som benyttes ombord på første klasse. Lengre inn i loungen finnes plass for å arbeide og slappe av i eksempelvis Singapore Airlines signaturstoler med høy stolrygg samt de gul-svarte arbeidsmodeulene som er laget spesielt for flyselskapet. I et avgrenset rom finnes en salong med TV, hvilestoler og soffaer og enda lengre inn i loungen finnes ytterligere et hvilerom.

Mat og drikke

Ved ankomst til førsteklasseloungen ønskes man velkommen av en vertinne og blir tilbudt en varm klut på et lite fat samt Singapore Airlines alkoholfrie signaturcocktail.

Utvalget av mat og drikke er ganske omfattende og inkluderer både mat for selvservering i bufféthjørnet samt varme retter som kan bestilles fra en meny. Morgen og formiddag finnes frokostretter på menyen slik som Eggs benedict, omelett med valgfritt innhold, eggerøre med bacon og et asiatisk nudelalternativ, Mee Siam dry. Senere på dagen finnes blant annet Nasi lemak, Singapore laks, chicken curry, club sandwich og salat. Dessuten finnes en rekke desserter tilgjengelig fra nevnte meny.  Under testbesøket på morgenen fantes utover à la carte-menyn også fruktsalat, ulike youghurts med müsli, brød med ulike pålegg og bakverk. Vi testet å bestille eggerøren som ble laget mens vi ventet og som ble servert elegant sammen med laks og et stykke brød. Senere testet vi også en av deres desserter som også ble laget på bestilling – mango brulée med fersk frukt.

Drikkeutvalget er omfattende med Champagne (Laurent Perrier), prosecco, tre hvite viner, to røde viner og enrosévin. Dessuten finnes øl, et stort utvalg av spritsorter samt syv ulike cocktails man kan bestille fra personalet, blant disse fantes naturligvis Singapores signaturcocktail Singapore Sling.

Alle viner er pent oppstilt på en flott bord hvor det også finnes matchende vin- og champagneglas samt skåler med nøtter. Det hele ser svært elegant og tiltalende ut. Øvrige drikker finnes ved bufféten, enten på et bord eller i et kjøleskap.

Fasiliteter

I loungen finnes toaletter og dusjer og dessuten en dusj som er handikaptilpasset. For dem som ønsker å jobbe finnes trådløst internett og en internettdatamskin og lengre inn i loungen finnes egne hvilestoler. To TV-apparater finnes i loungen, hvorav en i et salonglignende rom med soffaer og hvilestoler. Magasiner og aviser finnes i et stativ.

Sammendrag

Dette er en riktigt bra lounge og et stort steg opp fra Singapore Airlines tidligere ganske slitne lounge i terminal 3 på Heathrow. Designet oppleves luksuriøst og elegant men samtidig hjemmetrivlig og harmonisk. Også service, mat og drikke har blitt oppgradert ordentlig med vertinner som tar i mot bestillinger og serverer ved bordene. Å spise ved et av de oppdekte bordene gir virkelig en svært trivelig restaurantopplevelse. Vi er imponert!

No comments yet, be the first!

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×