Le Salon by Sheltair Lounge, Paris CDG, Terminal 2D

Sheltair Lounge, Paris Charles De Gaulle (CDG), Terminal 2D

Inntrykk

Sheltair Lounge ligger i terminal 2D på flygplassen Charles-de-Gaulle (CDG) utenfor Paris. Loungen er den eneste i terminalen og benyttes av samtlige flyselskap som trafikkerer terminal 2D, blant disse er Air Baltic, Austrian, Czech Airlines, Estonian Air, Finnair, Air Malta og Air Serbia. I følge et skilt ved resepsjonsskranken går det også komme inn dersom man betaler.

Loungen er beliggende i avgangshallen, i fellesområdet av terminalen midt i mot noen av innsjekkingsskrankene med inngang og resepsjon en trapp opp etter en sirkelformet trapp. Ettersom loungen ligger i avgangshallen, før sikkerhetskontrollen, bør man forlate lounge noen tidligere enn normalt for å rekke alle formaliteter. Dog finnes en fast track-sluse ved sikkerhetskontrollen «Accès No 1» som mange som har adgang til.

Sheltair Lounge drives av bakkeselskapet Sheltair (en del av Servair) men det er ikke vanskelig å set se at loungen tidligere var en Air France-lounge. Når Air France flyttet ut fra terminal 2D for å fokusere sin trafikk til 2E, 2F og 2G fantes det ingen grunn til å fortsette å drive loungen selv. Derfor ble den overtatt av Sheltair.

Innredningen er holdt i tradisjonell Air France-design med bokhyller i lyst treverk, stoler i mørk hid og store avlange gulvlamper. Innredningen er nesten helt uforandret fra når Air France forlot loungen. Det er videre en stor åpen plass med ulike sittegrupper som deles av ved hjelp av skjermer. Taket er botnglignende  hvilket gjør loungen ganske mørk, dog finnes det lysinnslipp gjennom noen hull i glass. Enkelte ser designet som kanskje stilfullt, men for mange er det bare stygt.

Mat og drikke

Lengst inn i loungen, i motsatt ende fra inngangen og resepsjonen, finnes en selvbetjent buffét. Utvalget av drikker er bra med øl, vin og ulika spritsorter, to kaffemaskiner samt flera kjøleskap med juice, mineralvann og andre alkoholfrie drikker. En trevlig detalj er at eksempelvis portvin og cognac serveres på et brett hvor det også hører med korrekt glass.

Utvalget av mat er begrenset til enklere frokostmat på morgonen og enklere snacks, frukt og brød med pålegg andre tider på dagen.

 

Fasiliteter

Franske og internasjonale aviser og aviser fra relevante land (basert på de flyselskapene som benytter loungen). Det finnes en bokhylle med magasiner. Gratis trådløst internett med passordet på flere skilt rundt om i loungen. Lengst inn i loungen, en etasje ned, finnes toaletter.

Ved respsjonen finnes avgangsskjermer. Ettersom loungen er en tredjepartslounge kan de ikke bistå med serviceærend, men med avgangshallen rett utenfor er det enkelt å benytte innsjekkingsskrankene.

Sammendrag

Ganske mørk lounge med en innredning som direkte viser at den tidligere har vært drevet av Air France. Ganske bra utvalg av drikker, litt dårligere utvalg av mat og snacks.

1
Most popular / latest

  1. rvarttinen

    Känner igen lamporna! Samma stuk som i Schengen-loungerna på 2F …

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×