Plaza Premium Lounge West, Hong Kong

Plaza Premium Lounge, Hong Kong International (HKG), Terminal 1, West

Inntrykk

Plaza Premium driver to lounger på Hong Kong flyplass, en i området East og en i området West. Sistnevnte gjennomgikk en omfattende renovering i 2013 og gjenåpnet i slutten av november 2013 som Plaza Premiums flaggskipslounge i verden.

Loungen ligger i transithallen i området West på en balkongovenfor butikkområdet. Kommer man fra transfersikkerhetskontrollen eller terminaltoget har man loungen skrått bak seg til venstre når man kommer opp fra rulletrappen. Følg skiltene mot «lounges» og ta rulletrappen opp en etasje.

Loungen er 1400 kvadratmeter stor og skal i følge Plaza Premium være den største tredjepartsloungen i Asia med mulighet til å komme inn i med betaling. Loungen er designet av  Kinney Chan & Associates og er oppdelt i ulike områder med seksjoner for mat, jobb og hvile, likeså for besøkende som reiser alene og ønsker privatliv og for passasjerer som reiser sammen og som ønsker å sitte sammen i loungen.

Interiøret er pent og sofistikert med tregulv og møbler som for det meste går i svart og beige samt ulike detaljer i sterke farger som lamper og ulike pyntegjenstander. Da loungen ligge rpå en balkong har deler av denne utsikt mot oppstillingsplassen for flyene.

Mulighet finnes også for enkelte flyselskap å resvere ulike seksjoner i loungen, hvilket eksempelvis Singapore Airlines hadde gjort ved testbesøket da deres egen lounge er under renovering.

Plaza Premium har også en helt separat seksjon for dem som kun ønsker å ta en dusj. Denne ligger ca 100 meter fra hovedloungen, nabo med Air France og Emirates lounger.

Mat og drikke

The Market Place er loungens sentrum, oppbygd omtrent som en food court, et restauranttorg, med ulike avdelinger med ulik mat. Her finnes eksempelvis Tea House med ulike tesorter, Noodle Don med en rekke ulike nudler, dim sum og fiskeboller, og Green Market med ulike salater. Interaktivitet har vært nøkkelordet da denne delen skulle bygges.

I The Hub, nabo med The Market Place, finner man loungens barområde med ulike drikker, inklusive øl og vin, samt snacks og enklere matretter som tapas, supper og mezze.

I følge Plaza Premiums webbside finnes det i loungen også en à la carte-meny i loungen å bestille fra dersom man reiser i første klasse med et flyselskap som benytter loungen.

Fasiliteter

I loungen finns arbeidsplasser hvor man kan få unna arbeid og lade telefon o.l. I hele loungen finnes dessuten gratis trådløst internett.

Toaletter finnes i loungen likeså to dusjer.

Sammendrag

Plaza Premiums nye flaggskipslounge er svært stilig med et moderne design og det er artig med de ulike seksjonene og ikke minst food courten med et bredt utvalg av mat. Klart mye bedre enn de fleste tredjepartslounger rundt om i verden men kanskje ikke på nivå med noen av de bedre som flyselskapene selv drifter.

No comments yet, be the first!

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×