King Amlet Lounge, Billund

King Amlet Lounge, Billund (BLL)

Inntrykk

King Amlet Lounge ligger i transithallen etter sikkerhetskontrollen, til høyre etter kiosken og den store taxfreebutikken, en trapp opp fra shoppingområde. Loungen er tydelig skiltet og vanskelig å overse. King Amlet Lounge benyttes av samtlige flyselskap som trafikkerer Billunds flyplass for sine premiumpassasjerer, man får også tilgang med visse loungekort og kredittkort. Det er i tillegg mulig å kjøpe seg inn ved resepsjonen.

Loungen er veldig stor i forhold til størrelsen på terminalbygningen, med plass til et stort antall besøkende. Loungen er bygd opp med tre «vinger» med inngang, resepsjon og selvbetjent buffet i midten. Samtlige deler har utsikt mot avganghallen, transitthallen og rullebanen.

Loungen er lys og luftig, god takhøyde og store panoramavinduer i alle retninger. Innredningen er inspirert av moderne dansk design og møblene er fra den berømte danske designeren Børge Mogensen.

Navnet på loungen, King Amlet, er hentet fra den personen som ligger begravet i den største av de fire gravplassene man finner i den sørøstre delen av flyplassen.

Mat og drikke

Ved inngangen ligger det en selvbetjent buffet med mat og drikke. Selve buffeten er i praktisk forlengelse av resepsjonen som utgjør en firkant rundt resepsjonen. Fordelen med dette er at resepsjonisten enkelt kan ha oversikt over buffeten, fylle opp med mat og assistere loungegjestene som trenger hjelp. Mattilbudet består av enkel kald mat som pasta med kylling og ulike typer grønnsaker. Det finnes også brød med pålegg, oster, muffins, kaker og frukt. Drikkeutvalget består av øl fra kran, rød eller hvitvin, alkoholfrie varianter som brus og juice og kaffemaskin. Det finnes også et mindre utvalg av sprit som gin, vodka og whisky, men dette må bestilles. King Amlet Lounge har også et samarbeide Time-to-Eat på flyplassen. Vil du ha noe annet å spise kan du bestille ytterligere retter av loungevertinnen som da leveres direkte til loungen.

Fasiliteter

Lengst inne i loungen ligger det et business-senter med datamaskiner med internett og gratis trådløst internett. Passordet er risset inn i veggene rundt hele loungen. Det er også et godt utvalg av aviser og tidsskrifter, først og fremst danske aviser og tidsskrifter relatert til de internasjonale flyselskapene som flyr til og fra Billund.

Om man ønsker å sitte litt mer adskilt så er det lenestoler i nærheten av business-senteret og rett ved siden av finnes det toaletter.

Sammendrag

En utrolig stor og hyggelig lounge. Meget pen lounge og det er ikke mye som savnes av fasiliteter. Personalet er også vennlige og hjelpsomme.

3
Most popular / latest

 1. Nemo

  Flyger du med SAS har en inte fri tillgång till loungen, oavsett kabinklass, status eller destination. Däremot kan alla betala sig in; har du ej Diners eller Priority Pass kostar det 175 DKK (cirka 245 SEK).

  Vis vedlegget 84677
  Loungevärden log men var hård: Ingen förmån av att flyga med SAS.

  Vis vedlegget 84678
  Däremot går det bra att köpa sig in, eller om man har LoungeKey, LoungeClub, Priority Pass, Diners eller DragonPass.

  Vis vedlegget 84680
  Flyger du med valfritt flygbolag (förutom SAS då samt Ryanair och Norwegian) och i någon kabinklass över den lägsta, eller om du har någon sorts status kommer du in. Mer specifikt: AirBaltic, KLM, Lufthansa, AirFrance, BritishAirways, Wideroe, Brussels Airlines, LOT, Finnair, Turkish Airlines, Icelandair.

  Vis vedlegget 84686
  Mötte piloten i TaxFree. Trevlig, men lite stel.

  Vis vedlegget 84688
  Real life shot från gaten.

  Vis vedlegget 84689
  Loungen var lite stökig.

  Vis vedlegget 84691
  Den allra senaste skrivaren var installerad vid gaten: En OKI Microline 5520, 9 Pin Printer. Behövdes dock byta papper.

 2. Agö
  Nemo

  Flyger du med SAS har en inte fri tillgång till loungen

  Det har verkligen varit hoppigt. Från början endast SAS utrikes, därefter alla SAS och nu inget. Jag tycker att det är ganska pinsamt faktiskt, SAS har ändå en rätt skaplig mängd avgångar per dag och garanterat mycket affärsresenärer. Jag gillar denna luftiga lounge.

  Däremot har man alltjämt fasttrack om man flyger med SAS.

 3. Börnen

  Värt att veta att man kommer in i loungen med Plus och / eller EBG endast om man reser direkt till en utrikes destination, inte om man ska byta i Köpenhamn

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×