Finnair Premium Lounge, Helsinki Vantaa

Finnair Premium Lounge, Helsinki Vantaa

Inntrykk

Finnair Premium Lounge på Helsinki Vantaa flyplass ligger i non-Schengendelen, nabo med Finnairs ordinære lounge. Loungen ble åpnet i august 2014 og en av årsakene var at Finnairs ordinære lounge begynte å bli veldig full visse tider på dagen. Den nye premiumloungen er til forskjell fra den vanlige loungen kun tilgjengelig for passasjerer med Finnair Plus gull- eller platinumpassasjerer samt reisende med One World Sapphire eller Emeraldkort.

Loungen er 407 kvadratmeter stor og har plass for 122 gjester og er oppdelt i flere ulike avdelinger med en hovedlounge med sittegrupper, en bar- og restaurantdel, en mindre overetasje med utsikt mot oppstillingsplassen, et adskilt rom med hvilestoler, samt en relaxavdeling med dusjer og kanskje det heftigsye og mest uvanlige, en badstue. Loungen er designet av Vertti Kivi hos det finske designbyrået dSign Vertti Kivi & Co, samme byrå som designet Finnairs nye business class og som også har designet den nye Schengenloungen.

Designet er svært stilig og tiltalende men en avslappet og harmonisk følelse og bygger på  ”Space Alive”-konseptet som står bak Vertti Kivi. Det innebærer at man benytter seg av dynamisk lyssetting, farger og sanseinntrykk som på ulike måter skal matche årstidene eller tiden på døgnet. I loungen finnes flere videoprojeksjoner som skaper disse inntrykkene og ser forskjellige ut avhengig av når man besøker loungen. Grunntanken er at Space Alive skal hjelpe til med å gi ro og harmoni, hvilket det også gjør.

Mat og drikke

Mat og drikke holder et høyere nivå enn i det ordinære Finnairloungen på andre siden av veggen. Gratis Champagne (Nicholas Feuillate) samt flere ulike viner av god kvalitet. Disse finnes ved den bemannade baren hvor en vert eller vertinne alltid finnes på plass. Dessuten finnes øl, ulike spritsorter, kaffe, te og alkoholfrie alternativer.

Maten består hovedsaklig av en selvbetjeningsbuffet med ulike kalde retter, kanapéer etc. men det finnes også enklere varm mat. Oftest finnes to ulike desserter som kake eller mousse og utover det fruktsalat. På morgenen finnes ulike frokostretter.

Lengre inn i loungen finnes to mindre drikkestasjoner med kaffemaskin, te og alkoholfrie drikker.

Fasiliteter

Ved siden av trappen til overetasjen finnes et business center med internettdatamaskiner samt et lite lekerom for barn. Hele loungen har gratis trådløst internet (finnes på hele flyplassen) og ved restaurantdelen finnes også finske og internasjonale aviser.

I overetasjen finnes et adskilt hvilerom med behagelige stoler.

Loungens signaturdel er spa:t som ligger rett til høyre etter resepsjonen. Ideén med spa:t går tilbake noen år  når det på den samme plassen fantes et komplett spa, «Finnair Via Spa» med blant annet boblebad og badstue. Inngangspengene var dog ganske dyre og besøkerne sviktet. Men mange savnet badstuen, kanskej det mest finske av alt. Og dermed gjenopstod badstuen i ny form.

Spaseksjonen består av en hvitkalket lobby med planter og hvilestoler. På hver side finnes dusjrom for dem som kun vil ta seg en dusj. For dem som ønsker å benytte badstuen finnes separate omkledningsrom for damer og herrer – og disse har låsbare garderobeskap  for klær og håndbagasje. For å komme til badsteuen går man ut i lobbyen igjen, passerer gjennom et forrom med to dusjer hvor det også finnes dusjsåpe og håndklær. Deretter kommer man til badstuen som er felles. Den er i seg selv ikke veldig stor og minner mer om en familiebadstue med plass for maksimalt 4-5 personer. For å aktivere badsteun trykker man på en knapp på veggen, et lokk åpnes over aggregatet og badstuen blir varm.

I spalobbyen utenfor finnes håndklær samt en drikkestasjon med kaldt vann.

Sammendrag

Finnairs nye Premium Lounge er riktig så lekker med et tilltalende og harmonisk design, bra mat og drikke av god kvalitet (inkl gratis Champagne) og bra faciliteter. Spadelen som sådan er kanskje ikke spektakulær men bare det faktum at man under en lengre transfer kan ta et badstuebad er en enorm bonus, noe som også hjelper kroppen med å kvikne til etter en langflygning.

No comments yet, be the first!

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×