Finnair Lounge Helsinki Vantaa (Schengen)

Finnair Lounge, Helsingfors Vantaa (HEL), Schengen

Inntrykk

Finnair har drevet lounger på Helsingfors Vantaa flyplass i mange år, hvilketde senere årene har innebært en lounge for Schengenpassasjerer og en lounge for non-Schengenpassasjerer. En økning av trafikk på flyplassen har medført at loungene veldig ofte er svært fulle. Det var årsaken til at Schengenloungen i juli 2014 ble stengt for en etterlenget renovering.

Den nye loungen som åpnet sent i fjor høst har ikke bare fått en oppfriskning men også et nytt design. Dessuten har den blitt dobbelt så stor. Antallet sitteplasser er økt fra 120 til 250. Det er den tidligere naboloungen «Lounge No 2» som er slått sammen med Finnairs egen lounge. Samtidig har inngangen og resepsjonen flyttet og nå kan man komme inn enten via trappene eller heisen ved gate 22. Den tidligere balkongen og gangveien som tidligere fantes har også forsvunnet og denne plassen har blitt en del av den nye loungen.

Loungedesignet her det designeren Vertti Kivi som står bak. Det påminner mye om det som er benyttet i den nye non-Schengenloungen «Finnair Premium Lounge». Designet er minimalistisk men stilrent og tiltalende, eksempelvis med den nye resepsjonsdisken og det blanke taket som speiler mange av loungens lyseffekter. En annen kul detalj er de rosa lampene som blant annet finnes ved det nye buffetområdet og som beveger seg opp og ned.

Den eldre delen av loungen har fått en viss oppfriskning men endel møbler er de samme som tidligere.

Mat og drikke

Den gamle selvbetjeningsbuffeten er fortsatt på plass men har blitt utvidet med ytterligere en buffet i den nye delen av loungen. Utvalget av mat varierer med tiden på dagen. frokost om morgenen med pålegg og grøt. midt på dagen er det snacks og ettermiddagen og kvelden er det varm mat. Dessuten finnes frukt, kaker og cocktailsnacks som chips og nøtter.

Utvalget av drikke inkluderer øl og vin på kran, en dispenser og en juicemaskin. Det finnes ingen andre alkoholholdige drikker enn øl og vin.

Fasiliteter

En nyhet sammenlignet med tidligere er at loungen i tillegg til toaletter også har dusjfasiliteter. Et nytt lekehjørne for barn har også kommet på plass.

Et avgrenset business centre finnes med internettdatamaskiner og gratis trådløst internett tilbys for dem med bærbare datamaskiner (dette finnes for øvrig på hele flyplassen). Finske, skandinaviske og internasjonale aviser finnes i et stativ og TV´er plassert rundt om i loungen

Resepsjonsdisken kan være behjelpelig med enkelte Finnair reisespørsmål.

Sammendrag

Loungen har fått en etterlenget utvidelse og det nye designet er svært stilig. Flere sitteplatser og fasiliteter og et noe bedre utvalg av mat. Drikkejutvalget kunne med fordel vært mer omfattende.

6
Most popular / latest

 1. Wistis

  Fina bilder och bra recension! Måste tillägga att en av kranarna är cider. Crowmoore cider från Finska Sinebrychoff! 🙂

 2. frequentflyer200

  Sådant utbud fanns tillgängligt åtminstone idag.

 3. agehall

  Men ingen bastu alltså? Då blir det nog till att fortsätta gå över till icke-schengen-loungen när man är i HEL.

 4. Tommy
  agehall

  Men ingen bastu alltså? Då blir det nog till att fortsätta gå över till icke-schengen-loungen när man är i HEL.

  Ja det får allt bli så imorgon;)

 5. Jacob
  frequentflyer200

  Hej, vilken trevlig recension! Jag borde nog göra en liten korrigering, då det faktiskt finns även cognac, hjortronlikör och skumvin till självservering.

  Tack för info! Jag tyckte jag kollade igenom dryckesutbudet men såg inget annat alkoholhaltigt än kranarna med öl och vin.

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×