British Airways Concorde Room, London Heathrow Terminal 5

British Airways Concorde Room, London Heathrow (LHR), Terminal 5

Inntrykk

Concorde Room er British Airways First Class Lounge som er tilgjengelig for passasjerer som reiser med British Airways i første klasse. Navnet på Concorde Room stammer fra den loungen som fantes da British Airways fløy Concorde fra London da Concorde Room fungert som en slags kombinert gate og lounge for Concordeavganger. Da Concorde ble tatt ut av drift fikk loungen leve videre, men da som en førsteklasselounge. Da Terminal 5 åpnet på Heathrow var gitt at det skulle komme et nytt Concorde Room. I Terminal 5 finnes det også en annen lounge som er kalt Galleries First. Denne er også en førsteklasselounge men er i motsetning til Concorde Room også tilgjengelig for passasjerer på British Airways Gold Card, eller One World Emeraldkort, uavhengig av kabinklasse.

Interiøret i Concorde Room er inspirert av et femstjerners boutique-hotell med luksuriøse møbler, lysekroner og innrammet kunst som skal gi følelsen av et hjem langt hjemmefra. Loungen er inndelt i flere forskjellige områder med hovedloungen rett innenfor inngangen, en stor terrasse som ligger i terminalens atrium, en lang bar, a la carte restaurant, forretningssenter og et avslapningsområde og cabanas med senger.

Hovedinngagen til Concorde Room ligger i den sørlige delen av terminalen, i samme område som de andre loungene. Starter man sin reise på Heathrow finnes det også en dør til Concorde Room umiddelbart til høyre etter fast track sikkerhetskontrollen.

Mat og drikke

Concorde Room har en à la carte-meny som serveres hele dagen, med frokostretter morgenen og lunsj/middag resten av dagen med 2-3 forretter, 5-6 hovedretter, 2-3 desserter samt ost. Maten kan man innta enten ved et av bordene i loungen, eller i à la carte-restauranten der man kan sitte i sin en bortgjemte bås med plass til 2-3 gjester.

I baren finnes alle slags drikker å bestille med to typer champagne, vin, brennevin, brus, kaffe og te.

Mat og drikke kan enten bestilles i baren/a la carte restauranten eller ved et av bordene av servitørene.

Fasiliteter

I tillegg til flere forskjellige sittegrupper finnes det også områder hvor man kan få litt avslapping. Det er både dusj og hvilerom i loungen.

I loungen er det også flere TV´ er, et godt utvalg av blader og aviser, gratis trådløst internett og servicedesk. Det er også en concierge-tjeneste drevet av Quintessentially Lifestyle tilgjengelig opp til 14 dager før og etter avgang. I loungene har de også en resepsjonsskranke som man kan besøke.

Noboen til loungen er Elemis Travel Spa som tilbyr massasje og ulike behandlinger. Som førsteklasse- passasjerer får man 15 minutter gratis massasje, men det er førstemann til mølla som gjelder.

Sammendrag

Concorde Room tilbyr et godt utvalg av fasiliteter, en god à la carte-meny og et omfattende utvalg av drikke. Det som loungen ikke lever opp til er den personlige servicen og oppmerksomheten som finnes i andre førsteklasse-lounger. Under testbesøket var loungen så full at det til tider var dårlig med sitteplasser, og de ansatte var stresset noe som førte til at bestillinger ble glemt.

2
Most popular / latest

 1. Johan Rebel

  Har aldrig gillat Concorde Room. Mörk lokal, mörk inredning, trånga bås i restaurangen. Terassen är förvisso ljusare och rymligare, men där får man stå ut med lika mycket oväsen som på T-centralen. Utbudet av tidningar är större i både First och Galleries loungerna. Ingen självservering, så man är helt beroende av personalen, som kan glömma bort dig fullständingt. Osv.

  Give me the First lounge any day, även efter Baxter catering fiaskot.

  Johan

 2. 149@telia.com

  Trevligt reportage.
  Håller med om att servicen ibland kan vara mindre bra.
  Vid de flesta besöken har den dock varit utomordentlig.

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×