Etter å ha bodd noen ganger på det imponerende hotellet The Peninsula Paris, følte vi det var på tide å skrive om LiLi, hotellets kinesiske restaurant.

Forhistorien er interessant. Hotel Peninsula Paris var det første europeiske hotellet i den legendariske Hong Kong-baserte hotellkjeden. Hotellet ble åpnet i 2014, etter en restaurering på 500 millioner euro og har på sett og vis en historisk betydning.

Det tidligere Majestic Hotel åpnet i 1908. George Gershwin skrev An American in Paris her i 1928, og hotellet var vert når Henry Kissinger signerte fredstraktaten som endte Vietnam-krigen i 1973. Eiendommen spilte også en viktig rolle i et mordforsøk på Hitler i 1944.

Designerne av The Peninsula Paris er inspirert av Hong Kongs glamour i tjueårene, og dermed ble dette temaet til LiLi, oppkalt etter en berømt operasanger. Innredningen er også inspirert av kinesisk opera.

ppr-lili-1074

Sjefskokk Dicky To orkestrerer et klassisk kantonesisk repertoar, iblandet arier fra Hong Kong.

Hovmester Fanny Vale møter oss og guider oss til et mørkt, halvt avlukket rom, ganske privat.

ppr-private-salon-1024

Vi bestemte oss for å gå for den store tasting menu, menu en 8 sequences. Den inkluderer ikke mindre enn to porsjoner av den berømte Peking Duck. Listen med retter er ekstravagant og full av fristelser.

Etter et glass champagne var det på tide med dim sum. Når vi satt oss ned, stotret vi på fransk at vi var fra Norge. Snart ble vi overrasket over et flott utvalg av dim sum, blant dem en dampet, norsk hummer dumpling, toppet med kaviar. Utvilsomt en ekstra oppmerksomhet.

ppr-dimsum-1074

Den smakfulle watercress suppen med kongekrabbe og et glass Sancerre til, var en fin forberedelse for hva som skulle komme så; stekt Peking Duck som serveres med tradisjonelle pannekaker og diverse krydder. Sammen med anda, ble en Madeira 1984 valgt, en fantastisk smakskombinasjon som var så god at et glass nummer to var et must. Himmelsk.

Mer delikat kjøtt kommer på bordet. Wok-stekt biff filét med asparges i østerssaus. Akkopagnert med en god Châteauneuf du Pape. Nok en klassisk, smakfull og godt forberedt rett.

På dette tidspunktet slo imidlertid mettheten inn og vi lot servering nummer to av Peking Duck, denne gangen pakket inn i salatblader og cashewnøtter, stå. Vi gikk rett til desserten, ble anbefalt og valgte, Chilled Hong Kong style mango pudding with mango cream, pink grapefruit and sago pearls. En fin, ikke for søt dessertopplevelse.

Med petit fours ble vi presentert med et stort utvalg av kinesisk te.

ppr-chefs-table-1-1074

Alt i alt var det en tilfredsstillende opplevelse og anbefales, spesielt hvis du liker asiatisk mat. LiLi tar kinesisk gastronomi til et nytt nivå, noe som gir oss troen på at en Michelin-stjerne burde være i sikte. Vi synes forøvrig at tasting meny´en representerer en good value for money.

Vi vil garantert returnere til LiLi og håper også snart å publisere en grundig vurdering av det praktfulle hotellet The Peninsula Paris.

Tre ting vi liker ved LiLi:

Lyssettingen og tjuetalls dekoren

Tasting menu, men vær sulten

Madeira vinvalg til Peking Duck

 

BusinessClass Tips: Besøk den historiske Le Bar Kléber på hotel The Peninsula Paris, før eller etter besøket på LiLi …

Ikke gå glipp av:

De beste tilbudene for å bo på Hotel Peninsula Paris

Søk etter alle de beste hotellene i Paris