Hvordan høres det ut med et lite spansk vineventyr? Femstjerners Hotel Arts Barcelona introduserer nå en utflukt, hvor regionens mousserende viner er i fokus. Ikke mer enn en times kjøretur fra Barcelona ligger nemlig regionen Penedes, hvor over 90% av alle Spanske bobleviner produseres.

Nå er snart tiden inne for å plukke årets vindruer i  Penedes. Det nye tilbudet som hotellet tilbyr, inkluderer besøk på flere vingårder, prøvesmakinger og en flott aftenmeny på hotellets restaurant Enoteca. Men en viktig del av pakken er besøket hos Mas Comtal, hvor man er med å beskjærer og høster druer, som så presses. Mosten kommer senere på flasker, og når vinen er ferdig, får man seks flasker sendt hjem. Vi skal kanskje ikke kun kalle det for vin, det er jo cava det handler om. Cava er det spanske navn for mousserende vin. Tyskerne kaller det for sekt, og italienerne for spumante. Det er kun i Champagne det kan kalles for champagne, men metoden er den samme.

Dagen starter med at man kjører ut til vinprodusenten Mas Comtal, en gård hvor det dyrkes vin på ca. 40 hektar. Beliggenheten er flott ved foten af Garraffjellene. Der blir fortalt om hvordan man arbeider på gården, og ikke minst om den approach man har valgt, at eksempelvis ikke benytte seg av sprøytemidler eller andre gifter. En del av vinene som serveres i Hotel Arts Barcelona restaurant Enoteca kommer nettop fra Mas Comtal, og dem skal det naturligvis smakes på. Men nå skal det jobbes: sammen med en kyndig veileder skal det beskjæres, vurderes og høstes vindruer, og når man har nok til å kunne produsere de flasker som gruppen skal ha, reiser man tilbake til gården hvor druene presses til most.

HI298959795
Hotel Arts Barcelona

Andre producenter man besøker i løpet av dagen er Cava Guilera, Finca Ca N’Estella (hvor man har laget vin siden den franske revolusjonen, dvs siden 1789) men også sjarmerende Llopart Cava som har hatt den samme familie som eier siden 1385.Når dagen er omme, reiser man tilbake til hotellet, hvor det serveres en lekker fisk- og skaldyrsmeny, naturligvis med frisk og avkjølt cava i glasset. Vi nevner også, at restauranten har to stjerner i Guide Michelin.

Denne pakken er med to hotellovernattinger og inkluderer utflukten, middagen på hotellet og seks flasker fra Mas Comtal sendt hjem til bopælen.

I vår hotellseksjon kan du bestille ditt opphold på Hotel Arts Barcelona. «Cavapakken» kan bestilles i september og oktober.