Google Home er en stemmestyrt innretning som stadig flere får øynene opp for, og som ganske sikkert blir å finne under mange juletrær i år. Bluetooth høyttaleren kan langt mer enn å strømme favorittmusikken. Nå kan den også hjelpe deg med flybilletter.

I disse dager lanserer KLM muligheten til å la Google Home hjelpe deg med å finne reisedestinasjoner basert på kriterier som reiselengde i timer, budsjett, reisedato og ikke minst «reisetema». Foreløpig er dette kun tilgjengelig for det nederlandske språket, men vi gjetter dette fortløpende vil gjelde flere språk. Og i det kommende året vil vi utvilsomt se andre flyselskaper som gjør det samme for sine kunder.

I følge KLM vil systemet (etter en kort dialog med kunden) kunne tilby 3 passende destinasjoner – inkludert korte beskrivelser av disse. Ut fra dette vil systemet så kunne sende link med aktuelle billettpriser til telefonen din.

Dette er én side av den nye teknologien, en annen er muligheten til å få vite når man bør være på flyplassen før sin avgang. Her snakker flyplassen (i dette tilfellet Schipol Amsterdam) med systemet og forteller når man må forlate hjemmet for å rekke flyet – enten det med offentlig transport eller egen bil.

Og selvsagt er det kjekt å spørre Google Home om været på destinasjonen etc. Dette er utvilsomt en teknologi som vil bre om seg de neste årene.

Hva synes du? Diskuter gjerne i vårt forum.